Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стаматова с лесен успех над португалка

Юлия Стаматова
Снимка: архив на Ю. Стаматова

Юлия Стаматова преодоля втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Алмада (Португалия) с награден фонд 15 хиляди долара. Стаматова, поставена под номер 5, спечели лесна победа с 6:2, 6:0 срещу Каролина Азадиньо (Португалия).

На четвъртфиналите Стаматова ще играе срещу поставената под номер 2 в схемата Ингрид Гамара Мартинс (Бразилия).


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антоанета Костадинова

Мирослава Минчева и Антоанета Костадинова останаха извън финала на 25 м пистолет на Световната купа

Мирослава Минчева и Антоанета Костадинова не успяха да влязат във финала в дисциплината 25 метра пистолет за жени на Световната купа по спортна стрелба в Мюнхен, Германия. Минчева зае 18-о място с 581 точки, докато Костадинова остана 23-а с 580 точки. Финалът затвори американката Морган Абелин с 584 точки. Самуил Донков и Кирил Киров пристигат тази..

публикувано на 03.06.24 в 19:00

Състезанието по картинг за издръжливост "Еко 24 на България" в подкрепа на детското отделение към МБАЛ Кюстендил

Сезонът в европейския картинг шампионат по издръжливост ще бъде възобновен на 8 юни, когато стартира „ЕKO 24 часа на България“ – единственото за годината 24-часово състезание у нас. Писта „Пауталия“ в Кюстендил отново ще бъде домакин на събитието, в което ще участват над 250 пилоти, разпределени в 46 отбора. Началото на надпреварата ще бъде дадено..

публикувано на 03.06.24 в 13:32
Моринари Ватанабе - президент на Международната федерация по гимнастика

Двама са кандидатите за президент на Международната федерация по гимнастика

Настоящият президент Моринари Ватанабе и шефът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов ще се борят за поста президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), стана ясно след заседание на Изпълнителния комитет на централата в Шанхай (Китай). Изборите за ръководните органи на ФИГ ще се проведат в 25 октомври тази година по време на 85-ия конгрес..

публикувано на 03.06.24 в 09:30

България взе гейм, но не успя да победи Германия в Лигата на нациите

Женският ни национален отбор по волейбол допусна 3-а поредна и общо 7-а загуба от началото на тазгодишната Лига на нациите. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели се бориха и взеха гейм, но все пак отстъпиха пред Германия с 1:3 гейма, в отделните части  19:25, 25:21, 21:25, 11:25 точки,  в последния си мач от турнира в 4 група от втората седмица на..

публикувано на 03.06.24 в 07:00
Арманд Дуплантис

Арман Дуплантис с нова победа в Диамантената лига

Арманд "Мондо" Дуплантис спечели състезанието на овчарски скок в Стокхолм, в поредния кръг на лекоатлетическата верига "Диамантена лига", но не успя да постави нов световен рекорд. 83 рекорда в леката атлетика са подобрени на стадиона в шведската столица – повече от всяко друго място в света. 84-ят обаче не беше добавен на 2-и юни 2024-а година...

публикувано на 03.06.24 в 06:44
Валентин Антов

Венеция победи Кремонезе с Валентин Антов и си гарантира участие в Серия А

Валентин Антов и неговият Кремонезе няма да играят в италианския футболен елит, след като загубиха втория плейофен мач срещу Венеция с 0:1. Така венецианците печелят финалния бараж след нулево равенство в първата среща в Кремона и отново са в Серия А след две години пауза. Единственото попадение за Венеция вкара датският нападател Кристиан Гюткяер в..

публикувано на 03.06.24 в 06:42
Яник Синер

Григор Димитров срещу Яник Синер в четвъртфиналите на “Ролан Гарос”

Яник Синер ще е съперникът на Григор Димитров в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Италианецът се наложи над последния останал представител на домакините Корентен Муте с 2:6, 6:3, 6:2, 6:1 и си осигури нова среща с българина, когото победи във финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями в края на март. Синер води с 3-1..

публикувано на 03.06.24 в 06:32