Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ротердам хванаха кокаин за над 220 млн. евро

На пристанището в Ротердам заловиха кокаин на стойност 225 милиона евро, съобщи "Франс прес". Нидерландските митничари са иззели три тона кокаин, скрити във варели с бананово пюре.

Пратката е била изпратена от Еквадор и предназначена за Базел, Швейцария. Това е един от най-големите удари срещу наркомафията в огромното пристанище, съобщава в изявление прокуратурата и добавя, че наркотиците са били унищожени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първа българска песен за ИИ

Никога досега преходът между две епохи не е бил по-драстичен за преживяващите го . Това каза пред БНР Таня Желязкова – Тея, автор на текста на първата българска песен за изкуствения интелект - "Век на изкуствен интелект". Темата за ИИ е в центъра на обществения интерес по целия свят. Той се превръща във визитна картичка на 21 век , но едва..

публикувано на 22.05.24 в 09:45

Администрацията на Байдън с мерки за намаляване цените на бензина

Администрацията на американския президент Джо Байдън освобождава около 1 милион барела бензин от резерва, за да намали цените на бензина в страната.  Министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм каза, че това е  "стратегическо освобождаване от резерва" между Деня на паметта и националния празник 4 юли. Според Гранхолм администрацията е..

публикувано на 22.05.24 в 09:44

Кипър разширява стратегията за "съживяване" на планинските райони

Кипър разширява Националната стратегия за развитие на планинските райони и обявява нови жилищни планове за съживяването им, субсидирани от правителството. Те ще бъдат обсъдени на среща с участието на петима министри, на ръководители на държавни служби и агенции. С новите подобрени жилищни програми за планинските и отдалечените райони се..

публикувано на 22.05.24 в 09:39
Церемония в памет на Ебрахим Раиси в Табриз, 21 май 2024 г.

Десетки хиляди иранци отдават почит на загиналия си президент

Десетки хиляди иранци се стекоха рано тази сутрин в центъра на Техеран, за да отдадат последна почит на иранския президент Ебрахим Раиси, съобщи държавната телевизия, цитирана от АФП. Той загина в неделя при катастрофа с хеликоптер в планински район при лоши метеорологични условия. Множеството се е събрало в района на Техеранския университет,..

публикувано на 22.05.24 в 09:23
Ива Лазарова

Партиите харчат по-малко за политическа реклама в сравнение с предишни избори

Партиите харчат по-малко пари за медийна реклама за предстоящите избори в сравнение с предишни кампании, показват данни на Института за развитие на публичната среда. ИРПС традиционно следи по време на предизборна кампания 40 медии . В сравнение с кампанията 2 в 1 през ноември 2021 г. средствата, които формациите отделят за политическа..

публикувано на 22.05.24 в 08:57
Ингрид Шикова

Проф. Ингрид Шикова: Все още не сме усетили Европейския съюз като наш

Наблюдава се желание сред младите хора да научат повече за Европейския съюз. Те искат да поставят своите теми пред ЕС, които не са малко. Грешка е, че няма сериозна информационна кампания по европейските въпроси . Само с клипове по телевизията не се решава въпросът. Това мнение изрази пред БНР проф. Ингрид Шикова, преподавател в Катедра..

публикувано на 22.05.24 в 08:25

ООН: Да спрем загубата на животни, растения и микроорганизми

Призив към всички нас да спрем загубата на различни видове животни, растения и микроорганизми отправят от ООН във връзка с днешния Международен ден на биологичното разнообразие. Според специалисти загубата на биоразнообразие е най-голямата заплаха за живота на земята. "Бъди част от плана" е темата тази година на Международния ден на..

публикувано на 22.05.24 в 08:07