Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай е загинал при инцидента в района на Пентагона

Снимка: globalsecurity.org

Полицай е бил убит на станция на обществения транспорт при Пентагона в рамките на инцидента, при който ведомството беше затворено над час, съобщи Франс прес. 

Американското министерство на отбраната обяви, че комплексът е бил обезопасен 90 минути, след като се чула стрелба на спирката на автобуси и влакове на метрото, която се намира само на метри от емблематичната сграда на Пентагона. 

От министерството подчертаха, че няма заплаха за общността в района, но отказаха да обяснят какво точно се е случило.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви по-рано, че американският министър отбраната Лойд Остин не е бил в сградата по време на инцидента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Блокираният район на стрелбата пред Пентагона.

Пентагонът блокиран след стрелба в станция на метрото

Пентагонът беше блокиран във вторник след стрелба в района на автобусна и метростанция пред военното ведомство на САЩ, предаде АФП. Служителите в отбранителното министерство на САЩ в предградието Арлингтън във Вашингтон получиха нареждане да..

публикувано на 03.08.21 в 20:33
ВИЖТЕ ОЩЕ
Демонстрация с искане за освобождаване на израелските заложници

Израелска делегация се очаква в Кайро в опит за прекратяване на огъня в Газа

Очаква се израелска делегация да пристигне в Кайро следващите часове, за да представи позицията на страната по последното предложение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа и освобождаване на заложниците, твърдят източници от Египет, цитирани от ливанска..

публикувано на 04.06.24 в 15:00

Родители и учители от Танцовото училище в София излязоха на протест срещу директора

Родители и учители от Националното училище за танцово изкуство в София излязоха днес на протест. Недоволството им е срещу директора Бойко Неделчев . Те го обвиняват, че им пречи да заминат на фестивал в Гърция, който ще е съвсем скоро. Пред "Хоризонт"..

публикувано на 04.06.24 в 14:43

Съюзът на математиците отличи над 100 деца в Плевен

В Плевен Съюзът на математиците (СМБ) отличи най-добре представилите се ученици в поредица от математически състезания. Награди заслужиха над 100 деца с високи резултати през тази учебна година. И тази година спазихме традицията да закрием състезателната..

публикувано на 04.06.24 в 14:15
Теодора Крумова

Теодора Крумова, "Амалипе": Абсолютен мит е, че ромските гласове решават изхода от изборите

Абсолютен мит е, че ромските гласове решават изхода от изборите . Няма как продаването на гласове да е специфика само на ромската общност. Това каза пред БНР Теодора Крумова от Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" и подчерта, че е..

публикувано на 04.06.24 в 14:07

Токът за бита поскъпва средно с 1,4% от юли, очаква се потвърждение от КЕВР

Комисията за енергийно и водно регулиране предстои да утвърди и новите цени на тока за бита от 1 юли - средно с 1,4%  по-високи. Дефицитът във Фонд "Сигурност на електроенергийната система" ще бъде покрит с пари от Бюджета Токът поскъпва..

публикувано на 04.06.24 в 13:54

Д-р Николай Михайлов: В парламента трябва да се изпратят хора, свободни от пропаганда

" От изключително значение е да се произнася думата "мир" на всички равнища - така, както у нас се произнася от президента, така, както се произнася от компетентни, смели, дълбоки и сериозни хора в колективния Запад, така, както се произнася в Европа,..

публикувано на 04.06.24 в 13:48
Джеф Готлийб

Джеф Готлийб, МВФ: Младите безработни и неучащи са огромен проблем за пазара на труда в България

Усещането за нивото на корупцията в България остава много високо, коментира Джеф Готлийб, регионален представител на Международния валутен фонд за Централна, Източна и Югоизточна Европа. Според Готлиб в България има много висок процент от млади хора в..

публикувано на 04.06.24 в 13:48