Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът при селата Ваксево и Фролош обхвана над 600 декара гора, ограничен е от две страни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пожарът между кюстендилските села Ваксево и Фролош е обхванал над 600 декара гори, през нощта е ограничен от двете му страни, съобщиха за БНР от Областната дирекция на полицията.

Екипи на пожарната и Горските стопанства, както и доброволци от местното население, продължават гасенето, като се използва и тежка техника.

На около 100 декара от горите, обхванати от пламъци, пожарът е върхов и това затруднява работата на екипите. Огнеборците успели да го ограничат от двете страни, каза тази сутрин началникът на Районната противопожарна служба в гр. Рила Стефан Тахтаджийски, на чиято територия е пожарът, заяви:

"Имаме тежка техника и днес пожарът ще бъде ограничен. Разполагаме с тежък около 40 т. булдозер. Вчера пожарът беше ликвидиран и ограничен от две страни, а днес ще бъде ограничен с булдозера от другите две посоки като направим полоси. После само ще се дежури. Има екипи от гр. Рила, от Кюстендил и от Дупница. Екипите са на линия вече две денонощия".

Ликвидиран е пожарът край с. Чуденци, продължава битката с този над с. Ваксево


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ПАВЕЦ

Обществена поръчка за подмяна на 2 хидроагрегата на ПАВЕЦ "Чаира" за 220,5 млн. лв. без ДДС

Националната електрическа компания е започнала обществена поръчка за модернизация и цялостна подмяна на първи и четвърти хидроагрегат на помпено-акумулиращата водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) "Чаира", съобщи енергийният министър Владимир Малинов. Приоритет за правителството остава обратното въвеждане в експлоатация на най-голямото хидросъоръжение в..

публикувано на 18.09.24 в 15:32
Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: Похарчихме получените пари по ПВУ за текущи нужди

Парите по Плана за възстановяване и устойчивост са ни нужни, за да стартираме проектите до края на 2026 г., освен ако ЕК не направи промяна в сроковете за държави като нас. Това сподели Румен Гълъбинов, икономист и бивш зам.-председател на КФН, в интервю пред БНР. Той уточни, че до края на 2026 г. имаме да получаваме повече от 3/4..

публикувано на 18.09.24 в 15:15
Ограждения върху залети площи по бреговете на река Елба в Дрезден, 17 септември 2024 г.

Дрезден е в предпоследна степен на тревога, жертвите на наводненията в Европа достигнаха 22

Жертвите от катастрофални наводнения в Източна Европа са най-малко 22, съобщиха властите в Австрия, Полша, Чехия и Румъния .  В засегнатите от наводнения региони в Централна Източна Европа ситуацията остава напрегната Най-малко 19 души са загинали при наводненията в Централна Европа, предизвикани от бурята "Борис" Доброволци и..

публикувано на 18.09.24 в 15:15

12 са вече жертвите от експлозии на пейджъри в Ливан

12 души достигна броят на жертвите от координираните експлозии на пейджъри в Ливан вчера, съобщи Ройтерс като цитира ливанският здравен министър Фирас Абиад.  Вчера стотици пейджъри на членове на проиранската ливанска групировка "Хизбула" избухнаха едновременно и взеха жертви и раниха близо 3000 души.  Сред ранените е и иранският посланик в Бейрут...

публикувано на 18.09.24 в 14:57

Летците Петко Димитров и Венцислав Дункин са повишени посмъртно във военно звание

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин,  загинали в петък при катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA , са повишени посмъртно във военно звание. Това съобщи Министерството на отбраната. На 13 септември при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти..

публикувано на 18.09.24 в 14:56
Добромир Иванов

Добромир Иванов: Ресор "Иновации" дава възможност да се повдигнат много въпроси извън него

Ресорът на Екатерина Захариева дава възможност да се повдигнат много въпроси извън него , свързани с ефективността на изразходване на средства в ЕС, с дерегулациите, с твърде многото бюрокрация, които задушават предприемаческата инициатива.  Това каза пред БНР Добромир Иванов, главен изпълнителен директор на Българската предприемаческа асоциация..

публикувано на 18.09.24 в 14:32

Данъчните са проверили близо 4 100 търговски обекта по Черноморието от юли до септември

Националната агенция за приходите е проверила близо 4 100 търговски обекта по Черноморието от края на юли до средата на септември. При част от проверките са изземани пари от каса с цел погасяване на задължения към хазната, съобщават от институцията.  В повечето от контролните действия на приходната администрация са се включили и публични изпълнители,..

публикувано на 18.09.24 в 14:31