Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите с първа загуба на Европейското

България загуби от Италия с 1:3 гейма (19:25, 18:25, 25:17, 12:25) в третия си двубой на Европейското първенство за мъже, което се провежда в четири страни.

В чешкия град Острава възпитаниците на Силвано Пранди отстъпиха категорично в първите две части на „Скуадрата“. В третия гейм нашите, които стартираха с победи над Черна гора и един от домакините Чехия, показаха по-добра игра и закономерно намалиха изоставането си, но Италия се реваншира с категорично взет четвърти гейм за третата си поредна победа на Евроволей.

С по 15 точки за „лъвовете“ се отчетоха Цветан Соколов и Николай Къртев. За победителите четирима волейболисти приключиха с двуцифрен точков актив – Алесандро Микиалето и Даниеле Лавия реализираха по 14, а Джанлука Галаси и Симоне Анцани записаха по 12 пункта.

Тимът поведе еднолично в класирането на група В с три успеха и девет точки, докато България е втора с актив от пет пункта. За родните национали предстои двубой със Словения във вторник, 7 септември, от 17:00 часа българско време. Италия почива утре, преди да се изправи срещу словенците в сряда.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Зверев

Зверев оцеля на „Ролан Гарос“, Медведев и Оже-Алиасим също продължават

Германската тенис-звезда Александър Зверев мина през петсетов маратон, за да оцелее на турнира "Ролан Гарос" и вече е в четвъртия кръг. Номер 4 в основната схема на Големия шлем в Париж беше пред шокиращо отпадане, след като в петия сет изоставаше с 1:4 от номер 26 Талон Грийкспор (Нидерландия). И изглеждаше разочарован, докато спореше със..

публикувано на 01.06.24 в 22:57
Милен Желев

Българин подписа нов договор с румънския Оцелул

Българският защитник Милен Желев ще остане поне още един сезон в актуалния си клуб Оцелул (Галац), след като ръководството реши да се възползва от опцията и удължи договора му до юни 2025-а година, съобщи monitoruldegalati.ro. "Оцелул започва да очертава контурите на отбора за следващия сезон. Крайните защитници Милен Желев и Мигел Гомеш..

публикувано на 01.06.24 в 19:45
Симеон Петров

Полският Шльонск откупи правата на национала Симеон Петров

Отборът на Шльонск (Вроцлав) откупи правата на защитника Симеон Петров, съобщават от вицешампиона на Полша. Българският национал игра като преотстъпен от ЦСКА 1948 в Шльонск през 2024 година. Договорът на 24-годишния национал на България е за три сезона, с опция за продължаване с още един шампионат. През пролетта Петров участва в 12 мача..

публикувано на 01.06.24 в 19:31
Майк Браун

Везенков продължава със същия треньор в Сакраменто

Старши треньорът Майк Браун подписа нов договор с клуба от Националната баскетболна асоциация Сакраменто, където играе българският национал Александър Везенков, съобщават медиите в САЩ. Контрактът на специалиста е за три години. ESPN твърди, че 54-годишният Браун ще получава по 8,5 милиона долара на сезон, докато The Athetic пише, че..

публикувано на 01.06.24 в 19:26
Виктория Томова

Виктория Томова ще доиграе утре мач на „Ролан Гарос“

Първата ракета на България при жените Виктория Томова ще доиграе утре срещата си от първия кръг на двойки жени на Откритото първенство на Франция по тенис. 29-годишната българка и Магдалена Фрех (Полша) отстъпват пред американките София Кенин и Бетани Матек-Сандс с 2:6, 1:4. Двубоят беше прекъснат заради дъжд след 54 минути на корта и е..

публикувано на 01.06.24 в 19:23
Златислава Чуканова

Златислава Чуканова на победа от квота за Париж

Златислава Чуканова се доближи на само една стъпка от възможността да спечели квота за Олимпиадата в Париж. В категория до 50 килограма европейската вицешампионка се класира за четвъртфиналите на олимпийската квалификация по бокс в Банкок. В здрава битка националката на България надделя над японката Ринка Киношита, която е бронзова..

публикувано на 01.06.24 в 16:55
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите във Виченца

Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" във Виченца (Италия) с награден фонд 74 825 евро. Българинът отстъпи пред номер 220 в света Нерман Фатич (Босна и Херцеговина) с 4:6, 3:6 за 1:50 час. Андреев направи първи пробив в двубоя за 2:1, но веднага загуби подаването си. При 4:5 Фатич отново..

публикувано на 01.06.24 в 15:53