Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът назначи двама нови зам.-министри на финансите и освободи един

Снимка: Ани Петрова, БНР

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев за заместник-министри на финансите са назначени Людмила Петкова и Ивайло Христов, съобщи правителствената пресслужба.

В същото време от длъжността заместник-министър на финансите беше освободена Виолета Лорер.

Людмила Петкова заема длъжността за втори път, тъй като в периода 2013-2014 г. е заместник-министър на финансите с ресор Национална агенция за приходите, Агенция „Митници“ и Дирекция „Данъчна политика“. От 2000 г. до 2010 г. изпълнява ръководни длъжности в данъчната администрация. От април 2010 г. е директор на дирекция „Данъчна политика" в Министерството на финансите, каквато е и до настоящия момент.

Професионалният път на другия назначен за зам.-министър на финансите - Ивайло Христов започва като бизнес репортер във вестник „24 часа“, след което продължава като експерт в Министерството на регионалното развитие и главен вътрешен одитор в Министерството на финансите, където работи до 2009 г. От 2010 г. заема длъжността „Одит мениджър“ в „Делойт Одит“. В периода от 2017 до 2019 г. работи като главен вътрешен одитор във „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД. От 2019 до 2020 г. е част от екипа на Комисията за финансов надзор, където е финансов анализатор, след което е финансов контрольор в „Евроинс Иншурънс груп“ АД.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Михаил Мишустин говори пред Държавната дума, долната камара на руския парламент, Москва, 10 май 2024 г.

Премиерът на Русия Михаил Мишустин запазва поста си

Премиерът на Русия Михаил Мишустин запазва поста си. Кандидатурата му беше внесена тази сутрин в Държавната дума от президента Владимир Путин и подкрепена от депутатите. Предстои Мишустин да предложи структурата и състава на новото правителство. Кандидатурите на вицепремиерите ще бъдат разгледани в Думата идния понеделник, а на министрите -..

публикувано на 10.05.24 в 17:49
Агенцията за социално подпомагане

Пострадалите от наводнението в с. Делейна вече са подали заявления за еднократна помощ

Десетте домакинства, които пострадаха от наводненията на 8 май във видинското село Делейна, вече са подали заявления за отпускане на еднократната помощ, съобщиха от социалното министерство. Приземни етажи на около 10 къщи са наводнени в село Делейна (видео) Екипи от дирекция "Социално подпомагане" - Брегово са описали щетите и са съдействали на..

публикувано на 10.05.24 в 17:38

Жители на общините Монтана и Берковица: Тирове да не минават през Петрохан

Жители на населени места от общините Монтана и Берковица не искат тирове да минават през Петрохан. Заради предстоящите ремонтни дейности на пътя Мездра – Ботевград има предложение тежкотоварният трафик да бъде пренасочен през прохода. Жителите на монтанското село Благово също не са съгласни и изпратиха подписка до Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ)...

публикувано на 10.05.24 в 17:16
Болница

Жената, обезобразена с ножица от приятеля си в Елена, вече е в стабилно състояние

41-годишната гражданска на Узбекистан, която беше обезобразена с ножица от 23-годишния си приятел, вече е в стабилно състояние и продължава лечението си в очното отделение на областната болница във Велико Търново. От Районната прокуратура, посочиха, че все още няма повдигнато обвинение на извършителя, защото не е готова поисканата съдебно-медицинска..

публикувано на 10.05.24 в 16:42

Великотърновският университет чества патронния си празник

Великотърновският университет, носещ името на светите равноапостоли Кирил и Методий, чества днес патронния си празник.  За 63-та година иконата на светите Кирил и Методий поведе шествието във Великотърновския университет.  Да не забравяме на кого дължим азбуката и културата си, призова великотърновският митрополит Григорий: "Да не забравяме..

публикувано на 10.05.24 в 16:28
Областният управител на Плевен Николай Абрашев

Областната управа в Плевен отчита добра координация за изборите

В Плевен е създадена добра координация между институциите за провеждането на предстоящите избори на 9 юни. Това стана ясно след първата среща в Областната администрация. "Координацията е добра, няма някакви сигнали, няма подадени проблеми. Тепърва започва изборният процес, от ден първи съм 24 часа на работа". Това каза областният..

публикувано на 10.05.24 в 16:22
Снимката е илюстративна.

Тяло на жена е открито в района на жп гарата в Кюстендил

Намерено е тяло на жена на железопътната линия в района на кюстендилската гара, съобщиха от полицията. Дежурна полицейска група е извършила оглед на мястото, тялото е откарано в местната болница за аутопсия. Жената е идентифицирана, тя е 54 години. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата...

публикувано на 10.05.24 в 16:18