Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Писма до Дядо Коледа от Бургас

Снимка: архив БГНЕС

Повече от 700 писма от Бургаска област са участвали в конкурса за най-красиво писмо до Дядо Коледа, организиран от  „Български пощи“.

Тази година от Бургас се отличени с две първи награди писмата на малчуганите от детска градина „Ханс Кристиан Андерсен“. Това са послания до белобрадия старец, в които му благодарят за всички техни сбъднати мечти. И затова, че вярват в магията на празника, която продължава да сбъдва Дядо Коледа -  каза Милена Станева от регионалната пощенска структура:

„Най-желаните подаръци, както винаги, са кукла, камионче, плюшена играчка. Разликата обаче тази година е, че колата се очаква да бъде с лазерно насочване или да може да ходи по тавана, крановете да бъдат с дистанционно, разбира се има много желания за таблет, телефон, PlayStation, дрон. Джуджетата на Дядо Коледа все повече се специализират в производството на машини, защото вече очакват да се получат машини за пуканки, за бонбони, за сладолед“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Атанасов

От ДСБ дават мандат на Атанас Атанасов да продължи разговорите с ПП за обща работа

Председателят на партия "Демократи за силна България" Атанас Атанасов е получил мандат да разговаря с партньорите им от "Продължаваме промяната" за успешна съвместна работа в новото Народно събрание. Това съобщиха от ръководството на ДСБ, която е част от обединението "Демократична България".  Отлива на избиратели от партията отдават на нарушен диалог със..

публикувано на 17.06.24 в 15:53
Лидерът на СДС Румен Христов (в средата) заедно кмета Монтана Златко Живков (вдясно)

Румен Христов: Трябва да имаме проевропейско правителство

Новото правителство на България трябва да бъде проевропейски насочено, с четири годишен манда на управление, смята лидерът на СДС Румен Христов.  „Трябва да понесем отговорността и да състави правителство“, убеден е народният представител от ГЕРБ – СДС от Монтана Румен Христов. Малко е напрегнато времето и до сряда трябва да се направят..

публикувано на 17.06.24 в 15:48
Мартин Карбовски

Мартин Карбовски: Срещу алтернативата - нова партия, се изпраща журналистическа войска, да тормози хората

Партиите няма да отидат на още едни избори, защото няма какво да предложат, прогнозира журналистът Мартин Карбовски в интервю пред БНР. "Не мога да направя прогноза дали ще има правителство. Те си правят каквото си искат. Ако искат, ще отидат на избори, за да видят колко струват. Заради намалената избирателна активност Борисов няма..

публикувано на 17.06.24 в 15:20
Рая Назарян (вляво) и Деница Сачева са част от преговорния екип на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство

ПП-ДБ и "Възраждане" отказват среща с ГЕРБ, от "Величие" искат да разговарят само с Борисов

Водените от ГЕРБ-СДС разговори за ново правителство започнаха със среща с ДПС. Преговорният екип на най-голямата формация е съставен от Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова, а от страна на Движението за права и свободи в разговора участват Станислав Анастасов, Йордан Цонев, Елван Гюркаш, Искра Михайлова, Ертен Анисова, Байрам Байрам. Информация..

публикувано на 17.06.24 в 15:16

Новите лични карти са с по-сериозна лична защита

Новите лични документи, чието издаване започна днес, имат много по-сериозна защита. Това увери служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който получи първата лична карта от ново поколение. Той уточни, че до края на годината цените на личните документи остават като сегашните, но от следващата година ще бъдат променени: "Новите лични..

публикувано на 17.06.24 в 14:58
Д-р Силви Кирилов откри и първото заседание на 47-ото Народно събрание

Депутатът от ИТН Силви Кирилов ще открие първото заседание на 50-ото Народно събрание

Бившият изпълнителен директор на Александровска болница и Агенцията по трансплантации д-р Силви Кирилов ще открие първото заседание на 50-ия парламент в сряда, научи „Хоризонт“ от свои източници. 73-годишният медик е най-възрастен измежду народните представители и като доайен получава правото да води откриващото заседание. Той е част от ПГ на..

публикувано на 17.06.24 в 14:36
Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов: Калоян Методиев "се появи" при регистрацията на листата на БСП

За правителство няма да ходим на среща и на разговори с ГЕРБ-СДС за правителство. Въпросът е изчерпан с решенията на партията в събота, 15 юни. Това заяви Борислав Гуцанов от "БСП за България" в интервю пред БНР. "Не е възможно ревизия на решението, защото е конгресно - да не се участва в правителство на ГЕРБ" , категоричен е..

публикувано на 17.06.24 в 14:27