Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Беломъжев: Ще дам 120 процента от себе си в Чепеларе

Над 230 елитни състезатели ще пристигнат  в края на тази седмица за европейското първенство по ски ориентиране, което ще се проведе в Чепеларе. Надпреварите ще важат и за Световната купа, а заедно с това ще се състоят световните първенства за ветерани и за младежи до 23 години. Една от най-големите звезди, която ще вземе участие в тези стартове, е Станимир Беломъжев.

„Чувствам се добре. В момента съм на Белмекен. Подготовката върви нормално. Здрав съм. Надявам се всичко до европейското първенство да мине гладко и да нямаме проблеми. Виждате в другите зимни спортове как наши състезатели без абсолютно никакви симптоми дават положителни тестове. На това европейско първенство заради мерките за сигурност и ние ще бъдем подложени на доста тестове. Много ще е нелепо цяла година да си тренирал и да си се готвил и в навечерието на състезанието да излезе положителен тест. Това ще провали целия труд, които си положил“, сподели специално за БНР най-добрият ни състезател по ски – ориентиране Станимир Беломъжев.
„Като цяло при нас европейското първенство е по-силно от световното. Всички големи нации и всички лидери в нашия спорт ще бъдат тук. С част от отборите – Русия и Норвегия, в момента се подготвят заедно с мен на Белмекен. На 100 процента световният елит ще бъде в България. За жалост заради Covid-19 отмениха вече едно състезание за 2022 година. Световните зимни олимпийски военни игри няма да се проведат. Стискам палци да се проведе световното първенство, което е през март“, каза още световният ни и европейски шампион.

„Европейското първенство започва на 22-ри със спринтова дистанция. На 23-ти е смесената спринтова щафета, на 24-ти е средната дистанция. Почивният ни ден ще е на 25-ти, на 26-ти е дългата дистанция, а на 27-ми ще се проведе нормалната щафета. С моят треньор и баща сме планували да взема участие в трите индивидуални дистанции (спринт, средна и дълга) и в нормалната щафета. Ще пропусна смесената щафета, за да имам още един ден почивка. Поставяме си най-високите цели, но не искам да визирам конкретни места. Във всеки един старт аз се опитвам да дам максимума от себе си. В тези състезания ще дам 120 процента, надявам се да имам късмет и ден и да оползотворя по най-добрия начин труда, който сме положили в последните две години“, завърши Станимир Беломъжев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключи ли Кристиано Роналдо с Португалия?

Кристиано Роналдо безспорно е една от най-големите знаменитости на нашето съвремие. И не само във футбола. Там е ясно - петрактен носител на “Златната топка” и най-добрият голмайстор в историята. Поне това сочи статистиката. На Европейското първенство в Германия обаче Кристиано не успя да постави своя отпечатък. Поне не позитивен. Желанието и хъсът..

публикувано на 06.07.24 в 12:07
Яник Синер

Яник Синер се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън

Лидерът в световната ранглиста Яник Синер се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Той победи лесно с 6:1, 6:4, 6:2 Миомир Кецманович. Под покрива на централния корт 22-годишният италианец не срещна трудности срещу сърбина и постигна пет пробива в двубоя, който завърши след час и 37 минути...

публикувано на 06.07.24 в 09:44
Канада се класира за полуфиналите на Копа Америка

Канада стигна полуфиналите на Копа Америка

Отборът на Канада победи Венецуела след изпълнение на дузпи и се класира за полуфиналите на Копа Америка. В редовното време и продълженията двубоят завърши 1:1, а при дузпите канадците се наложиха с 4:3. В редовното време Джейкъб Шафелберг откри за канадците в 13-ата минута, а Саломон Рондон изравни за венецуелците в 65-ата. Победният..

публикувано на 06.07.24 в 09:43
Джуд Белингам

Англия – Швейцария и Нидерландия – Турция днес на Евро 2024

Вторите два четвъртфинала на европейското първенство по футбол ще се изиграят днес. От 19 часа отборите на Англия и Швейцария излизат един срещу друг в Дюселдорф. “Трите лъва” имат само една загуба в последните 24 срещи с швейцарците, като последното им поражение бе през 1981 година. Представянето им до момента в Германия обаче не е..

публикувано на 06.07.24 в 09:41
Карлос Алкарас

Шампионът Карлос Алкарас се класира за четвъртия кръг на "Уимбълдън"

Карлос Алкарас се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Миналогодишният шампион победи след обрат с 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (2), 6:2 Франсис Тиафо.  Под покрива на централния корт испанецът и американецът изиграха много равностоен двубой с множество красиви разигравания. В петия сет Алкарас постигна два пробива и..

публикувано на 05.07.24 в 20:22
андо Норис

Ландо Норис даде най-добро време и във втората свободна тренировка

Британецът Ландо Норис беше най-бърз и във втората свободна тренировка, след като спечели първата, преди Гран при на Великобритания във Формула 1. Пилотът на Макларън направи най-добра обиколка на легендарната писта "Силвърстоун", дълга 5.891 километра, за 1:26.549 минути. Съотборникът му Оскар Пиастри остана на втора позиция, на 0.331 секунди зад..

публикувано на 05.07.24 в 20:18
Томислав Стипич

ЦСКА София спечели и последната си контрола в Банско

ЦСКА София се наложи с 1:0 над сръбския Раднички (Ниш) в последната контрола на тима от подготовката в Банско.  Единственото попадения в срещата бе дело на Марк-Емилио Папазов в 83-ата минута. Първите 30 минути на двубоя предложиха равностойна игра, а действията се развиваха предимно в средата на терена. Двата отбора се вкопчиха в здрава битка, а..

публикувано на 05.07.24 в 20:14