Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работна група ще анализира Covid смъртността в България

Снимка: БГНЕС

Здравният министър Асена Сербезова сформира работна група, която да извърши обстоен анализ на смъртността от Covid-19 в България в периода от 1 март 2020 г. до 15 февруари тази година.

В анализа ще се вземат предвид броят на ваксинираните лица сред починалите, постигнатият ваксинационен обхват по възрастови групи и протоколите за лечение, съобщават от МЗ.

Председател на работната група е проф. д-р Ани Кеворкян, дм, ръководител на катедра „Епидемиология и медицина на бедствените ситуации“ в Медицинския университет в Пловдив.

В състава ѝ влизат представители на Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи и на „Информационно обслужване“. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Средната температура през юни - около нормата

Очаква се през юни средната температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 20° и 22°.  Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10° и 15°, а най-високите - между 31° и 36°. Количеството валежи ще бъде около и над нормата, като през първото десетдневие на много места ще има краткотрайни валежи и..

публикувано на 31.05.24 в 12:58

Германия разреши на Украйна да ползва предоставените ѝ оръжия по цели в Русия

Германия разреши оръжия, доставени от страната на Украйна, да бъдат използвани по цели в Русия, каза говорител на германския канцлер Олаф Шолц. Това съобщи АФП. Зеленски е в Швеция за срещата на върха Украйна-Северна Европа Киев има право по международното законодателство да се защитава от атаки, идващи от вътрешността на Русия, които са..

публикувано на 31.05.24 в 12:43
Алексис Ципрас

Ципрас настоя пред Съвета на Европа за спешни мерки по прекратяване на войната в Газа

Бившият гръцки премиер Алексис Ципрас настоя пред Съвета на Европа за спешни мерки по прекратяване на войната в Газа. Гръцкото външно министерство осъди убийствата на цивилни граждани. Ципрас, който е председател на комисията за Западните Балкани на Съвета на Европа, заяви, че е необходимо да се наложат санкции на Израел, за да се прекратят..

публикувано на 31.05.24 в 12:35
Изстрелването на Старлайнер от космическия център във Флорида - 20 май 2022

"Старлайнер" е планиран за изстрелване в Космоса през почивните дни

НАСА и "Боинг" подготвят космическия апарат "Старлайнер" да бъде изстрелян в Космоса в предстоящите почивни дни. Апаратът трябваше да излети по-рано, но поради технически проблеми изстрелването беше забавено.  "Боинг" разработва програмата "Старлайнер" повече от 10 години, за да осигури на НАСА възможност за транспортиране на астронавти до..

публикувано на 31.05.24 в 12:26

Звукът на Африка идва в София на 2 юни

Вийо Фарка Туре, синът на легендарния крал на блуса в Западна Африка Али Фарка Туре, ще свири за първи път в България по покана на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" и платформата "АфроВизия" малко повече от половин век след концерта на легендарния си баща на Младежкия фестивал в София през 1968 г. Датата на концерта е 2 юни 2024 г., когато е и..

публикувано на 31.05.24 в 12:15

Освободиха арестуваната учителка от детска градина "Фантазия" във Велинград

Учителката от детска градина "Фантазия" във Велинград, която вчера бе задържана за 24 часа, е освободена от ареста, каза за БНР районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев. Прокуратурата проверява за насилие в детска градина във Велинград Тя бе арестувана, след като в социалните мрежи бяха публикувани видеоматериали, на които се..

публикувано на 31.05.24 в 12:13
Киър Стармър

Лидерът на британските лейбъристи: Готови сме да работим с Тръмп, ако бъде избран

Лидерът на британската Лейбъристка партия Киър Стармър заяви, че ако Доналд Тръмп бъде избран за президент на САЩ, лейбъристите ще работят с него.  Премиерът Риши Сунак отказа коментар по темата.  Тръмп - виновен по всички обвинения по делото за пари срещу мълчание Стармър се намира в Шотландия в рамките на предизборната си кампания..

публикувано на 31.05.24 в 12:09