Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Гориво има и няма никакъв шанс да свърши

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков обяви, че в момента в страната ни се всява паника за горивата без никаква причина. Гориво има и няма никакъв шанс да спре или да свърши, подчертава Петков в своя публикация в социалната мрежа "Фейсбук".
Той уточни, че в сряда един танкер е разтоварил и се очакват още два танкера за разтоварване в "Лукойл". Премиерът допълва, че ще призове Комисията за защита на конкуренцията да извърши проверка на това кой и как спекулира с цените.
"Колкото и хибридни лъжи да се разпространят, проблемът им е, че остават лъжи, а на лъжата краката са къси!", заявява министър-председателят.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Дълги опашки пред бензиностанциите след страхове за рязко поскъпване или недостиг на гориво

През бензиностанциите в София и в други градове се извиха дълги опашки от автомобили. Като причина за създалата се ситуация шофьорите посочиха промяната на цената на бензина и дизела в посока нагоре за много кратък период от време. Предполага се,..

публикувано на 02.03.22 в 21:37

Живодар Терзиев: Гориво има, но заради повишеното търсене са възможни логистични проблеми

"Няма да си позволя да коментирам цените на бензина, но количества има", каза за Радио Стара Загора Живодар Терзиев, председател на Българската газова и петролна асоциация. "Произвежда се и дизел и бензин. Ние в момента продаваме три до четири,..

публикувано на 02.03.22 в 21:37

България ще разчита на съдействие от партньори за извеждане на българи от Украйна

България ще разчита на съдействието на чужди разузнавателни служби за безопасното извеждане на българи, които искат да бъдат евакуирани от Украйна. Това потвърди министърът на външните работи Теодора Генчовска след заседанието на парламентарната комисия по..

публикувано на 02.03.22 в 19:45

Над 1000 българи са евакуирани досега от Украйна

До момента са евакуирани над 1000 наши съграждани от Украйна. Те са пристигнали с автобуси и собствен транспорт. Това заяви Иван Кондов, постоянен секретар на Министерство на външните работи, на изслушване в Комисията за българите в чужбина: Кондов..

публикувано на 02.03.22 в 19:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

МОН няма да допусне "купени матури"

Около 50 000 зрелостници се явяват днес на матура по български език и литература. Те ще пишат по вариант 15. Продължителността на изпита е 4 астрономически часа. Изтеглиха вариант 15 на матурата по български език и литература Министерството на..

публикувано на 17.05.24 в 08:49
Владимир Шопов

Владимир Шопов: Оформя се ясна стратегическа ос между Китай и Русия

Посещението на руския президент Владимир Путин в Китай допълнително консолидира стратегическото партньорство между двете държави. Това мнение изрази в интервю за БНР политологът Владимир Шопов. Свидетели сме на оформянето на много ясна..

публикувано на 17.05.24 в 08:48
В кипърската столица Никозия

Среща на върха на министри от ЕС по въпросите на миграцията в Никозия

В кипърската столица Никозия днес се провежда среща на върха на министри от 8 държави-членки на ЕС по въпросите на миграцията, с акцент върху проблема със Сирия, озаглавена "Миграцията и динамиката в Сирия". Централна тема е инициативата на Никозия..

публикувано на 17.05.24 в 08:44

Военен прокурор не изключва съпричиняване на катастрофата при Аксаково

В хода на разследването ще се установи как се е движел автомобилът на НСО, който участва в катастрофата край Аксаково. Възможно е да има съпричиняване на инцидента от двамата водачи , не изключва ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в..

публикувано на 17.05.24 в 08:37

Четирима са разпитани за катастрофата с колата на НСО

Разпитани са четиримата участници в катастрофата с кола на НСО, в която е бил и Кирил Петков. Сред тях са политикът и служителите на НСО.  Днес предстои да бъдат разпитани свидетелите на инцидента от други автомобили, както и да бъде направена..

публикувано на 17.05.24 в 08:35

20% от зрелостниците в Ямбол не са допуснати до матурата по БЕЛ

Близо 20% от зрелостниците в област Ямбол не са допуснати до матурата по български език и литература заради слаби оценки. На изпита днес ще се явят 702 зрелостници. Заявления са подали 861 ученици от 18 училища в областта, като от тях 159 не..

публикувано на 17.05.24 в 08:10
Адела Качаунова

Адела Качаунова: В Европа не виждат ясно лицата на политиците ни или не желаят да ги видят

"Отдавна живеем с усещането, че процесите в България в Европа имат малко по-различна светлина. Там сякаш не виждат достатъчно ясно истинските лица на политиците или не желаят да ги видят . Лица, които са санкционирани за корупция, не бива да бъдат..

публикувано на 17.05.24 в 08:08