Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПД "Социалдемократи" в коалицията ПП е против военна помощ за Украйна

Елена Нонева от политическо движение "Социалдемократи"
Снимка: БГНЕС, архив

Политическо движение "Социалдемократи", което е част от коалицията "Продължаваме промяната" (ПП), е против изпращането на военна помощ за Украйна, обяви председателят на движението Елена Нонева.

"Политическо движение "Социалдемократи" е против изпращането на въоръжена помощ за Украйна. Считаме, че по този начин и по начина, по който останалите страни вземат решение за изпращане на такава помощ, този конфликт просто ще бъде продължаван, ще бъде подклаждан.

Трябва да се търсят мирни средства и то много спешно, да се приложи много повече дипломация тук, за да могат да седнат двете страни на масата на преговорите. Тази война не трябва да завършва с победител и победени. Трябва да завърши с примирие между двете страни."

ПД "Социалдемократи" настоява да бъде свикан коалиционен съвет, преди вземането на решение. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Калин Стоянов

Калин Стоянов потвърди за досъдебното производство за напускането на "Да запазим Корал" от Кирил Петков

Образувано е досъдебно производство по казуса с напускането на Кирил Петков на сдружението "Да запазим Корал". Това потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Проверката се ръководи от СДВР, а подробности може да даде прокуратурата, поясни той. Стоянов заяви, че подготовката за изборите на 9 юни върви нормално. Досега има три..

публикувано на 09.05.24 в 12:52

Служебният кабинет стартира процедура за разширяване на ГКПП "Малко Търново"

Служебното правителство започва процедурата по разширяването на граничния контролно-пропускателен пункт "Малко Търново". До няколко дни предстои агенция "Митници" да изготви техническа спецификация на проекта и процедурата да бъде задвижена приоритетно по ресорните институции. Решението е взето на среща при премиера Димитър Главчев с..

публикувано на 09.05.24 в 12:49

Васил Терзиев защити изграждането на велоалея в центъра на София

Кметът на София Васил Терзиев защити решението за новата организация на движение в центъра на София. Няколко дни в района на бул. „Фритьоф Нансен“ и бул. „Патриарх Евтимий“ има протести заради изграждане на велоалея. Живеещите са недоволни от премахването на част от паркоместата. Заради решението  Европейския център за транспортни политики..

публикувано на 09.05.24 в 12:44
Доц. Екатерина Дамянова

Доц. Екатерина Дамянова за чудесата Библейски

Тази нощ е посветена на на светите места в Йерусалим, за чудесата, за които се говори в Библията и за библейската археология и откритията от последните години.  Гост в "Нощен Хоризонт" по темата е доц. Екатерина Дамянова, преподавател по Библейска археология и история в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Екатерина Дамянова е изследовател..

публикувано на 09.05.24 в 12:24
Гражданската инициатива „Даная за живот” внася в Министерския съвет исканията за 6 конкретни спешни реформи в детското здравеопазване.

"Даная за живот" внесе в МС близо 12 000 подписа с искане за реформи в детското здравеопазване

Година след смъртта на 15-годишната Даная Кулева в болница "Пирогов" нейната майка Ани Стоянова и съмишленици поискаха от държавата спешни реформи в детското здравеопазване. Те внесоха близо 12 000 подписа в подкрепа на исканията в Министерския съвет. Сред тях са - изграждане на електронна система за насочване на родители към подходящи за..

публикувано на 09.05.24 в 12:15
Димитър Главчев

Главчев отказва отстъпки пред РСМ, призова за изпълняване на изискванията за ЕС

Повече отстъпки няма накъде да правим, каза служебният премиер и външен министър Димитър Главчев пред журналисти относно изборните резултати в Република Северна Македония и европейския път на развитие на страната.  Главчев призова да се изчака да стане ясно какъв ще бъде съставът на новото правителство в Скопие. Радев: Нека кампанията за..

публикувано на 09.05.24 в 12:10

Плевен се възстановява след снощната буря

Плевен постепенно се възстановява след снощната буря с обилен дъжд и градушка, която нанесе материални щети. Мобилизирани са всички институции, за да се нормализира ситуацията в града. Силна градушка връхлетя Плевен (галерия) Спешно заседание свика кметът д-р Валентин Христов на всички фирми, които отговарят за почистването на града. В..

публикувано на 09.05.24 в 11:57