Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в автоморга край Ямбол е локализиран, но не е погасен

Пожар в депо за стари автомобили на изхода на Ямбол гори от 15 часа следобед.
Снимка: БГНЕС

Противопожарни автомобили от Ямбол, Сливен, Елхово и Стралджа се опитват да потушат възникналия този следобед пожар в автоморга край Ямбол.

Огънят е локализиран, но заради силния вятър огнището все още не е загасено.

Вече над шест часа продължава гасенето на пожара, като на помощ са дошли екипи и от съседните градове, каза зам.-началникът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Ямбол главен инспектор Иван Динев:

"Горят пластмаси от автомобили, автобуси, бензин, дизел, които има, масла остатъчни, гуми…Има силно задимяване".

В  момента служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите от Стара Загора извършват замервания за чистотата на въздуха. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Втори тур на изборите за кмет на севлиевското с. Батошево

В севлиевското село Батошево днес се провежда втори тур на извънредните избори за кмет. На първия тур на извънредните избори за кмет в Батошево се явиха четирима кандидати. 303-ма жители на селото с гласовете си изпратиха на балотаж Недьо Маринов от ГЕРБ и Силвия Пушкарова, издигната от Инициативен комитет. До тези извънредни избори се..

публикувано на 30.06.24 в 08:16

Без напредък в преговорите за примирие между Израел и "Хамас"

Няма напредък по преговорите за примирие в Ивицата Газа, заяви високопоставен член на палестинската групировка "Хамас". Според Осама Хамдан представената от Вашингтон нова формулировка за част от израелското предложение за прекратяване на огъня, обявено миналия месец от президента Джо Байдън, не съдържа нищо ново. Снощи хиляди..

публикувано на 30.06.24 в 08:10
Володимир Зеленски

Киев отхвърли твърденията на Беларус, че Украйна дестабилизира общата граница

Украинският президент Володимир Зеленски отново призова за предоставяне на оръжия с голям обсег на страната му, след като при руски ракетен удар в Запорожка област загинаха седем души. "Нашите градове и общности ежедневно страдат от подобни руски удари. Но има начини това да бъде преодоляно - като ликвидираме терористите там, където са, като..

публикувано на 30.06.24 в 08:01

Франция избира парламент

Три седмици след разпускането на Националното събрание Франция избира предсрочно нов парламент. Вотът може да промени изцяло политическия пейзаж при победа на крайната десница. Французите са отново призовани до урните и според проучванията ще участват масово в първия тур на парламентарните избори. Вотът приключи с рекордно висока активност сред..

публикувано на 30.06.24 в 07:54
Патриаршеска катедрала „Свети Александър Невски“

Промени в движението в центъра на София заради Патриаршеския църковен събор

Столичната полиция обяви специален режим за охрана и регулиране на пътното движение във връзка с провеждането на Патриаршеския избирателен църковен събор и избора на патриарх на Българската православна църква. От 12.00 часа пространството около храм-паметник "Св. Александър Невски" и площада ще бъде отцепено и с ограничено пътното..

публикувано на 30.06.24 в 07:25

Северняшката сватба е кулминация в програмата на Националния фолклорен събор "Леденика"

Днес поляната край пещерата "Леденика" ще се превърне в своеобразна ритуална зала, в която Теодора и Михаел ще узаконят 8 годишното си съжителство със старинен сватбен ритуал. Северняшката сватба е кулминация в програмата на Националния фолклорен събор "Леденика", който се провежда за седми път във Врачанския Балкан. По време на..

публикувано на 30.06.24 в 06:42

Фолклорният събор "Кайлъшка шевица" постави начало на бъдещи традиции

При голям интерес в Плевен премина първото издание на фолклорния събор „Кайлъшка шевица“.  В красивия парк „Кайлъка“ дойдоха цели семейства, всички облечени в народни носии. Песни, народни танци, игри и надпревари създадоха неповторима атмосфера и нови приятелства.  Всички се надяват, че това е само началото на една бъдеща традиция...

публикувано на 30.06.24 в 06:25