Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Варна дискутират перспективите за летния туристически сезон

Министър Проданов очаква туристическият сезон да е по-добър от миналогодишния

Планираме да започнем серия от подкасти, които да представят различни места за туризъм в България, посочи директорът на БНР Милен Митев

Министърът на туризма Христо Проданов
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Христо Проданов прогнозира, че туристическият сезон ще бъде по-добър от миналогодишния. Той участва във Варна във форум, организиран от БТА, на тема "БГ туризъм - Лято 2022".

Министърът уточни пазарите, от които очакваме ръст през този сезон, като на първо място е полският:

"Най-добре вървят резервациите от Полша, започнаха в последно време от Германия доста добре, от Чехия и от Унгария също ще имаме ръст, Сърбия Македония. В Израел и Великобритания също се наблюдава така по-засилен интерес от предходни години...Вследствие на войната ние примерно пренасочихме средствата за реклама, които бяха предвидени за руски и украински пазар, на тези пазари, които изброих преди малко“.

Генералният директор на БНР Милен Митев също участва в дискусията, като подчерта:

"Силата на БНР очевидно е в аудиосъдържанието и ние бихме искали да го пренесем и в интернет пространството, за да се опитаме то да достигна и до по-млади слушатели и по-лесно да достига до целия свят. Планираме да започнем серия от подкасти, които да представят различни места  за туризъм в България, като се фокусираме върху места, които са свързани с някаква кауза, и показваме не само мястото, а и хората, които го правят значимо".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил: Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени

"Задачите са много. Главата на Българската православна църква е фигура, личност, която следва да олицетворява единството на Светия Синод и на народа ни, защото призванието на църквата е именно това да събира тези, които са разделени", заяви днес новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. Патриархът отбеляза, че е..

публикувано на 01.07.24 в 10:21

"Възраждане" няма да подкрепят "кабинет на ГЕРБ и ДПС"

След като ГЕРБ-СДС предложи кабинет с първия мандат и премиер Росен Желязков от партия "Възраждане" казаха за БНР, че позицията им остава непроменена и те няма да подкрепят "кабинет на ГЕРБ и ДПС". По-рано и съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че "няма да подкрепим правителството на ГЕРБ-ДПС, за което си мечтае..

публикувано на 01.07.24 в 10:06
Росен Желязков

Р. Желязков: Най-важното е стабилизиране на публичните финанси и неотклонност в европейския ни път

Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Росен Желязков заяви, че най-важните теми пред правителството са стабилизирането на публичните финанси и неотклонност в нашата европейска перспектива. "Неотклонност в нашата европейска перспектива - това трябва да го заявим ясно и категорично", подчерта той. Относно хоризонта на кабинета Росен..

публикувано на 01.07.24 в 09:58

Експерти: Държавата да отдели 12 млн. срещу градушки вместо да плаща по 30 млн. обезщетения

Имаме нужда нашите политици да бъдат визионери и да гледат не за следващата година или по следващата, а да осъзнаят, че живеем в променящ се свят и да имат визия, какво ще се случи след 10 години. Оказа се, че сме богата държава, плащаме по 30 млн. лв. обезщетения за щетите на земеделските производители от градушки, а не отделяме 10 – 12 млн...

публикувано на 01.07.24 в 09:51

Борисов: Предлагаме правителство, за което изцяло ГЕРБ-СДС носи отговорност

"Ние сме се съобразили с избора на българските граждани – с над 11% да излезеш и да кажеш "връщам мандата" или "ще се опитвам с трикове да направя правителство" – това нито ни отива, нито е честно, нито е държавническо", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след получаването на мандат за кабинет от президента и предлагането на кабинет с премиер..

публикувано на 01.07.24 в 09:39
Георги Проданов

Георги Проданов за кабинета "Желязков": Не знаем дали е ситуация, която ДПС ще подкрепи

"Росен Желязков е човекът, който в момента се ползва с най-висок обществен имидж сред хората от ГЕРБ. Доколко обаче от него зависи постройката на този кабинет? Всички знаем, че отзад стои Борисов". Това обясни пред БНР политологът Георги Проданов, след като стана ясно кой  е кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС.  Желязков представи на президента..

публикувано на 01.07.24 в 09:35
Кирил Петков

Кирил Петков: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ-СДС, за което си мечтае Пеевски

"Няма да подкрепим правителството на ГЕРБ-ДПС, за което си мечтае Пеевски, защото следващите реформи, нужни на България, са невъзможни с тях", написа във Фейсбук съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Първият мандат: Росен Желязков е кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер Междувременно представители на ПГ на ГЕРБ-СДС..

публикувано на 01.07.24 в 09:25