Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пороен дъжд е парализирал трафика на Капъкуле - Капитан Андреево

Снимка: архив

Парализиран е трафикът на граничния пункт Капъкуле - Капитан Андреево, след като внезапен пороен дъжд е предизвикал наводнение.

Турските медии съобщават, че водата се е покачила дотолкова, че колите на пункта са започнали да се пълнят с придошлата вода. Изпратени са спасителни екипи с надуваеми лодки, за да евакуират хората. Властите са започнали да пренасочват автомобилите към другите гранични пунктове с България.

За търсене на алгернативен маршрут съветват и от Генералното консулство на България в Одрин. На страницата на консулството в социалната мрежа "Фейсбук" има публикуван телефон за спешни случаи, свързани с български граждани през почивните и празничните дни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Отново наводнения в Карловско и Копривщица

В Карловско отново е обявено частично бедствено положение заради наводнени къщи в селата Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово. Обилните дъждове причиниха скъсването на дига на река Стряма, евакуирани са седем души, запушен е мост. За..

публикувано на 02.09.22 в 16:24

Двама души са евакуирани заради проливния дъжд в Добрич

Двама души са били евакуирани тази вечер от домовете си в Добрич заради проливния дъжд. Наводнени са дворове на къщи, улици и булеварди, има и закъсали автомобили.   Жена и трудноподвижен мъж, живеещи на улиците "Арда" и "Ивайло" в Добрич, са били..

публикувано на 02.09.22 в 23:45
ВИЖТЕ ОЩЕ

75,5% инфлация в Турция

75 и половина процента е инфлацията на годишна база в съседна Турция към края на май, обяви днес турският статистически институт. Най-голямо поскъпване е регистрирано в образованието, жилищата и ресторантьорския бизнес. Скокът в сравнение с края на април..

публикувано на 03.06.24 в 22:55

Кипър обяви нови субсидии за жителите на планинските райони

В Кипър от днес започва подаването на заявления за включване в новите планове за субсидии за жилища и за получаване на специални надбавки за живот в планинските, труднодостъпните и селските райони, съобщиха от вътрешното министерство. Българите, които..

публикувано на 03.06.24 в 22:32
Бенямин Нетаняху

САЩ очакват отговора на "Хамас" за прекратяване на огъня в Ивицата Газа

Съединените щати все още очакват отговор от палестинската групировка "Хамас" на плана за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, представен в края на миналата седмица от президента Джо Байдън. За това съобщи тази вечер говорителят на държавния департамент..

публикувано на 03.06.24 в 22:26

Възстановено е движението в двете посоки по Е-79

Възстановено е движението в двете посоки по международния път Е-79 между Мездра и Враца, съобщава агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът беше блокиран близо 4 часа, след като в поройния дъжд шофьор на ТИР загуби контрол над управлението и се удари в..

публикувано на 03.06.24 в 21:59
Христо Мутафчиев

Христо Мутафчиев: Пари за култура има

Пари за култура в момента  има, но важното е те да достигнат до хората и да се отразят на техните доходи. Това коментира в Ямбол председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Министерството на културата разполага с един от най-големите..

публикувано на 03.06.24 в 21:47

180 машини за гласуване ще има за местните избори на 23 юни

180 машини за гласуване ще има за местните избори на 23 юни, стана ясно на днешното заседание на Централната избирателна комисия. 172 устройства са предвидени за редовните избори за кмет на Панагюрище, за общински съветници в Хасково и Борован, и за..

публикувано на 03.06.24 в 21:40

Блокирано е движението на Е-79 между Мездра и Враца

Повече от 3 часа вече е блокирано движението на международния път Е-79 между Мездра и Враца, който беше препречен от ТИР. Шофьорът е изгубил контрол в проливния дъжд в района в късния следобед и се е ударил в стълб с автоматични устройства за записване на..

публикувано на 03.06.24 в 21:07