Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава разчистването на наводнените карловски села

Село Каравелово
Снимка: Кремена Данева, БНР

Очаква се и днес стотици доброволци да се включат в разчистването на карловските села Богдан, Каравелово и Слатина. Все още тоновете кал и дървета, донесени от водната стихия, трябва да бъдат премахнати и от къщи, дворове и улици.

 Във всяко от трите села е създадена организация за разпределението на доброволческите групи. От обособени пунктове се раздава  питейна вода, храни и други вещи от първа необходимост. Продължава набирането на дарения, съобщи кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Той разясни какви дейности се планират за днес:

"Основните усилия са в това да създадем нови корита на трите реки през трите населени места – Слатина, Богдан и Каравелово. Имаме още работа, но успяхме в голяма степен това да го направим. Чистим улиците, доброволците и военнослужещите помагат да почистим обществените сгради и частните домове. Имаме над 70 единици техника от различен калибър. Някои от доброволците също идват с техника. Караме трошенокаменна настилка, с която да запълним аварийно".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пожар в АЕЦ

Как Украйна може да се спаси от енергийния терор на Русия?

Поне половината от украинския капацитет за производство и пренос на електроенергия е разрушен от руски ракети и дронове, съобщават властите в Киев.  Въпреки непрекъснато увеличаващия се внос на ток, на много места в Украйна е въведен режим на потреблението. А следващият студен сезон ще е по-лош от всички досега от началото на войната...

публикувано на 29.06.24 в 13:20

ДПС - Пловдив сваля доверието си от Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС е взел решение да свали доверието си от народния представител Рамадан Аталай. Това потвърдиха от организацията за Радио Пловдив.  Причината е,че на последните избори движението привлече 6 хиляди гласа в областта при 12 хиляди на предишния вот. Аталай беше водач на пловдивската листа на ДПС в 17 МИР на изборите за 50-тото..

публикувано на 29.06.24 в 13:15

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: 365 дни - 365 демографски изненади!

“Аз съм човек, който съм разведен. Ако, примерно, имам контакти с жени, това е прекрасно - да имам 365 жени различни за 365 дни. Защото в България има липса на мъже. И по някакъв начин трябва да помагам”.  Ивелин Михайлов.   *** Ивелин Велики - император на Историческия парк и обикновен член на партия “Величие”, направи дълбоко..

публикувано на 29.06.24 в 13:00

Моторист загина при катастрофа на Подбалканския път

Моторист загина, след сблъсък с лек автомобил на Подбалканския път. Инцидентът е станал близо до разклона за село Копринка. В района се образува  задръстване.

публикувано на 29.06.24 в 12:49
Любчо Нешков

Любчо Нешков: В новия състав на македонското правителство има дълбоко антиевропейски фигури

Манипулацията в Северна Македония е брутална! Това заяви пред БНР Любчо Нешков, агенция БГНЕС. Той напомни, че  е невъзможна промяна в преговорната рамка за присъединяване на РСМ към ЕС и отбеляза, че " в новия състав на македонското правителство има дълбоко антиевропейски фигури" .  Една от водещите новини е за сложните сметки и сделки за..

публикувано на 29.06.24 в 12:18
Кметът на Пазарджик Петър Куленски

Стартира процедура по реновиране на моста над река Марица в Пазарджик

След четири години отлагане стартира процедурата по реновиране на основния мост над река Марица в Пазарджик.  Съоръжението, което  поема основния поток от автомобили между Пазарджик и Пловдив и е основна връзка на родопските общини с областния център,  е построено през 60-те години на миналия век.  Изпълнението на проекта  е на стойност 16 млн...

публикувано на 29.06.24 в 12:11

Започна летния сезон в Банско

Летният сезон в Банско започва от днес, съобщиха от фирмата концесионер на ски зоната. На Бъндеришка поляна има различни атракциони, сред които е най-дългата водна пързалка в Европа, мини - голф и други възможности за отдих и спорт. През първите почивни дни на юли в Банско ще бъдат прожектирани български филми под открито небе,..

публикувано на 29.06.24 в 11:54