Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

685 са новите случаи на коронавирус

Автор:

685 са новите случаи на коронавирус в България - това показват данните на Единния информационен портал. Това са 12.72 % от направените 5 383 текста за изминалото денонощие.

636 пациенти с Covid са в болница, от които 49 са в интензивно отделение.

4 души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията.

През изминалото денонощие са поставени 1 971 дози ваксина.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Папа Франциск - Рим, Ватикана, 26 юни 2024

Папата апелира да се сложи край на производството и трафика на наркотици

На общата аудиенция, посветена на Световния ден срещу злоупотребата и незаконния трафик на наркотици, папа Франциск се изказа срещу легализирането им и нелегалните трафиканти. Папата апелира да се сложи край на производството и трафика на наркотици, като изтъкна, че "не бива да се пренебрегват злите намерения и действия на наркодилърите и..

публикувано на 26.06.24 в 18:33
Снимката е илюстративна

Пожар в селскостопански масив в района на Полски Тръмбеш

Шест противопожарни автомобила от Полски Тръмбеш и Горна Оряховица гасят пожар, който е обхванал няколкостотин декара селскостопански масив между шосето и железопътната линия между Полски Тръмбеш и село Страхилово. Огънят е пламнал следобед. "Запалило се е стърнище, огънят е обхванал около 800 декара от него. Вече е локализиран..

публикувано на 26.06.24 в 18:32
Тодор Капитанов

25 процента от работещите в Плевен получават минималната работна заплата

25 процента от работещите в Плевен получават минималната работна заплата, съобщиха от КНСБ по време на кампанията "По-високи доходи с твоя синдикат“. От синдиката очакват увеличение на минималното възнаграждение догодина като по последни прогнозни данни трябва да стане 1080 лева. Според вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов големите..

публикувано на 26.06.24 в 18:20
Илиян Кузманов

Илиян Кузманов за документалните филми с кауза

"Пилигрим в Тайланд" e новият документален филм с кауза, насочен към масовия туризъм и ролята на този бранш в развитието на малкия бизнес и общността на конкретната дестинация. Сценарист е писателят и социален предприемач Илиян Кузманов, а режисьор е журналистът Ангелина Грозева. Паралелно с това започват и снимките на още един документален..

публикувано на 26.06.24 в 18:20

Прокуратурата в Ловеч разследва случай на побой край Карлуково

Прокуратурата в Ловеч разследва случай, при който край луковитското село Карлуково двама мъже са нанесли побой над шофьор на автобус, превозвал туристи, сред които и деца. те са задържани, но от държавното обвинение са внесли искане в съда за постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража“. На шофьора А. А. е била причинена средна телесна..

публикувано на 26.06.24 в 18:13

Русия отново нанесе удари в Харковска област на Украйна

Руските сили отново нанесоха удари по украинската Харковска област. Има ранени. В същото време Кремъл обяви, че руските сили са свалили десетки украински дронове и пускови установки HIMARS. Девет души са пострадали в резултат на руски удар по жилищен район на град Дергачи в Харсковска област, съобщи в "Телеграм" управителят на областта Олег Синегубов...

публикувано на 26.06.24 в 17:46
Юлиян Попов

Юлиян Попов: Ще се промени маркетингът на Зелената сделка, но не и същността ѝ

Ще се промени маркетингът на Зелената сделка, но няма да се промени същността ѝ . Това каза пред БНР бившият министър на околната среда и водите Юлиян Попов, старши съветник на Европейската фондация за климата. " Зелената сделка ще получи някакво друго име , за да не се асоциира със Зелената партия, която не е много успешна в момента, в долна..

публикувано на 26.06.24 в 17:29