Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камелия Кучер за БНР: Книгата "Клуб Петък вечер" е една много вдъхновяваща история

Камелия Кучер
Снимка: Иван Русланов

"Аз мисля, че не сме научили нещо ново, което не е хубаво в тази ситуация. Няма изненада, има ниска избирателна активност и на мен ми беше много трудно да отида до урната тази година да гласувам и разбирам защо хората искат да се отчуждат, да обърнат внимание на своя живот, да не се занимават повече с политика. Истината е, че ако има нещо, което ние не сме научили, но се надявам, че ще го научим скоро е, че трябва да се гласува не заради гражданския дълг, трябва да се гласува, защото тези хора, които отиват там в Парламента и взимат важни решения за благоденствието на нашата стана трябва да отиват в Парламента  с усещането, че са избрани, че има пред кого да отговарят", каза за БНР Камелия Кучер във връзка с проведените на 2 октомври избори за депутати. Тя е писател, автор на книгите - "Нощ", "Сън", "Дом", преводач на книгата " Клуб Петък вечер".

"Тя е родена с талант, тя е усетила този талант и е разбрала, че го има. Във времето, в което е живяла тя е била наясно, че нейният талант няма да бъде приет и признат, но тя е избрала да бъде себе си и да върви по своя собствен път", допълни в предаването "Понеделник вечер" Камелия Кучер.

Камелия Кучер има роднини в Русия и Украйна, които живеят в стрес заради войната в Украйна.
"В началото имаше много паника и от двете страни от роднините ми в Украйна и в Русия".
По публикацията работи: Радостина Билярска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Албена Врачанска

Албена Петрович Врачанска представя в София своя музика, книга и нов албум

Българската композиторка от Люксембург Албена Петрович Врачанска ще гостува тази седмица на родна сцена с два авторски концерта в рамките на Международния фестивал "Софийски музикални седмици".  На 27 юни в Съюза на българските композитори от 19 ч. тя ще ще представи свои и чужди творби заедно със свои колеги в програма, озаглавена "СаксоВоче", а..

публикувано на 27.06.24 в 14:44
Татяна Явашева

"Солено синьо" - концептуална арт книга, в която от морето извират чувствата

"Солено синьо"  е една изключителна книга, с която ще пътуваме в света на изкуството и поезията. Това е книга, богата на образи и пестелива на думи, която ви приканва да съзерцавате, да четете, да пътувате и да се срещате с морето, водата, океана и природата на нещата. Тя ви кара да отправите взор навътре в себе си, в дълбините на душата ви...

публикувано на 27.06.24 в 09:17
Владимир Величков

Български кавалджия отличен с международна музикална награда

Владимир Величков, който свири на кавал, е отличен от Глобалните музикални награди за авторския си албум "Пробуждане". Величков е получил втора награда - сребърен медал за инструментална солова музика в "Пробуждане". Продукцията, издадена през миналата година, съчетава традиционни и съвременни техники при свиренето на кавал. "Пробуждане" е..

публикувано на 27.06.24 в 07:40
Божидар Чеков

Божидар Чеков: В чужбина разбрах какво е България

В чужбина разбрах какво е България. Това сподели пред БНР Божидар Чеков, журналист и писател, който живее във Франция. Той представи книгата си  с разкази "Билет за връщане". "Това е резултат от срещи и от актуалността в България и Франция, както и от сравненията, които правя". И на двете места липсва мнението на хората, които работят и..

публикувано на 25.06.24 в 19:26

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

В третото издание от летния сезон на предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства “Каста дива“:  20.05-21.00 ч.: Отправяме поглед към музикалните събития в Бургас: - Трупата на Националния музикален театър “Стефан Македонски“ гостува с най-новата си продукция - мюзикъла “Здравей! Как си, приятелю?“ по песни на..

обновено на 24.06.24 в 18:23

Спомен за проф. Реса Колева

В рубриката за българското музикално минало "Помните ли..." в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" отбелязваме 90-годишнината от рождението на изтъкнатата камерна певица и вокална педагожка проф. Реса Колева, подготвила и възпитала плеяда наши певци, сред които Веселина Кацарова и Светла Василева, познати с голямата си международна кариера на..

публикувано на 24.06.24 в 14:49

На "Парад на модата" канят в Драматично-кукления театър в Плевен

В Плевен тази вечер е поредният шоу спектакъл „Парад на модата“. Негов създател е Георги Ангелов - един от любимите актьори в трупата на Драматично - кукления театър „Иван Радоев“. С това издание отбелязва 35 години от създаването на модното събитие, а специален гост е актрисата Аня Пенчева. "Съчетал съм дреха, пластика, музика, светлина и..

публикувано на 23.06.24 в 06:56