Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият председател на общинския съвет в Септември е арестуван за закана за убийство

Снимка: pixabay

Бившият председател на общинския съвет в Септември е арестуван заради закана за убийство на негов съселянин от Виноградец и то в присъствието и на други хора. 

В момента на скандала Влайков е бил въоръжен с хладно оръжие.

Сигналът е подаден от 53-годишен жител на село Виноградец, след като вчера около 16 часа Лазар Влайков го пресрещнал на пътя, носейки със себе си нож и започнал да отправя закани за убийство на съселянина си и неговото семейство. Това се е случило в присъствието и на други хора.

Според свидетелските показания Лазар Влайков бил видимо в нетрезво състояние. Веднага след подаването на сигнала Влайков е бил задържан за 24 часа.

Преди два месеца той също бе арестуван за хулиганство. Тогава поводът бе скандал в местно заведение, провокиран от сина на Влайков Николас, който с неговия приятел Йордан Халачев-Розата се държали агресивно към останалите посетители, включително и към деца.

Единият от родителите реагирал, заради което на следващия ден бил пребит от Влайков и Халачев. Името на Лазар Влайков нашумя преди години, когато с негов пистолет бе прострелян местен ресторантьор, заради което бе осъден на 4 години затвор, но заради добро поведение бе предсрочно освободен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хероинът, открит на Капитан Андреево – за 16 млн. лева (обновена)

Над 400 килограма хероин за 16 милиона лева е задържан на ГКПП "Капитан Андреево". Повдигнато е обвинения на турския шофьор на камиона, в който е бил наркотикът Дрогата е открита в турски тир, пътувал е от Иран, през Турция за страна от ЕС, като е декларирал превозването на матраци. Камионът е пристигнал на "Капитан Андреево" на 17 април, т.е...

обновено на 20.04.24 в 15:09
Калин Стоянов

Калин Стоянов няма да назначава нов главен секретар на МВР

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че няма да назначава нов главен секретар на МВР, след като предишният Живко Коцев беше освободен. Той допълни, че тези задължения ще се изпълняват зам-главния секретар Димитър Кангалджиев, който вече беше определен за временно изпълняващ длъжността. В това си качество Кангалджиев ще е и..

публикувано на 20.04.24 в 15:00

В 4 общини в Кюстендилско има случаи на коклюш

В 4 общини на Кюстендилска област - Кюстендил, Дупница, Бобов дол и най-малката Трекляно, от началото на 2024 година са регистрирани случаи на коклюш, казаха от РЗИ. Случаите общо са 8, а само от началото на април са 5. Те са без епидемична връзка помежду си. Две новородени от Кюстендил починаха от заболяването. Две бебета са починали след..

публикувано на 20.04.24 в 14:09
Румен Радев

Президентът нарече "авангардно" предложението на Главчев да оглави МВнР

Президентът Румен Радев определи като "авангардно" предложението на служебния премиер Димитър Главчев самият той да оглави министерството на външните работи.  За тази своя идея Главчев съобщи по-рано днес, след като предишното му предложение за външен министър - Даниел Митов вчера обяви, че няма да заеме поста: Главчев с предложение към..

публикувано на 20.04.24 в 14:05

Във Великотърновско масово откликват на кампанията "Капачки за бъдеще"

При изключителна масовост преминава кампанията "Капачки за бъдеще", която днес се провежда във Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец.  Много млади семейства с децата си предават във Велико Търново торбичките със събраните в последните месеци пластмасови капачки. "Всяко дете трябва да бъде съпричастно с каузата. Ако не сме единни и да..

публикувано на 20.04.24 в 13:59

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Бунтари на колене

Духът на времето не прости на сума ти стари бунтари и професионални провокатори, които преди десетилетия хвърляха художествена киселина върху всеки културен консенсус и пускаха кръв и гной от властващите разкази за света със своите книги, филми, песни, пиеси, програми и изказвания. През 80-те и 90-те те бяха авангардни, радикални, екстремни,..

публикувано на 20.04.24 в 13:55

България е за 11-и път на Венецианското биенале на изкуствата

Започна Венецианското биенале на изкуствата, което ще продължи до 24-и ноември. България участва за 11 път. Шейсетото Венецианско биенале на изкуствата се реализира под мотото "Чужденци навсякъде". Президентът на културното събитие, което се провежда на всеки две години Пиетранджело Бутафуоко обясни, че избраното заглавие "разкрива..

публикувано на 20.04.24 в 13:55