Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бейзболистът Йоанис Александров: Всичко се случи като на филм

Снимка: Фактор

Йоанис Александров изживява своята американска мечта. Едва 17-годишен българинът заминава за Маями, за да преследва своята голяма цел – да бъде професионален бейзболист в най-силното първенство на света. Седем месеца по-късно Йоанис Александров подписа договор с Чикаго Къбс. Талантливият бейзболист е поредния гост в подкаста „Фактор“.


“В последния месец, преди да попиша договор, всички скаути бяха учудени как съм успял да си вдигна толкова рязко показателите. В тези шоукейсове се прави едно и също нещо – тичане, хвърляне и батиране. Аз най-много се отличавах с батирането. От 30 топки, които ми хвърли моят треньор, аз успях да изкарам 20. Изкарах една и всички бяха добре. Изкарах 5 и вече почнаха да ме гледат. Изкарах 10 и вече почнаха да пишат. На 20-та топка вече почнаха да звънят по телефона.

Всичко се случи като на филм. 23 отбора имаха интерес от мен, от тях в последния ми шоу-кейс останаха 6, тъй като агентът ми поиска по-високи условия. Накрая останаха Чикаго, Янките, Атланта, Атлетикс и още един отбор. В този последен шоукейс ми дадоха бата на Виктор Мартинес, играч от МЛБ. Дават ми тази бата и първата топка не успявам да я ударя. И почнах да кипя. Втората топка я ударих с моя най-мощен удар – 116 мили в час, над 160 км/ч. След като направих този удар, се обърнах и всичките скаути бяха на телефоните“, каза Александров, който добави, че за него се грижи екип от 25 души.

„Има още много работа. Много, много. Прогресът е дълъг. Бейзболът е много труден спорт. Планът е за 5 години. Може да се случи и за 7 г. Има много играчи, които и на 19 години стигат в Мейджър лигата. Тази година имаше едно момче, което подписа на 19 години със Сиатъл. И сега подписа договор за 220 млн. долара. Това е планът!“, допълни Йоанис Александров.

В епизода ще чуете още:

✔️  С какво е бил привлечен от бейзбола

✔️ Кой е най-великото чувство в този спорт

✔️  Как един имейл променя живота му.

✔️  Как след една тренировка и няколко удара в „клетката“ в Маями е получил обещания за професионален договор.

✔️ Как е успял да впечатли скаутите на 23 от най-големите клубове в МЛБ

✔️  Защо в крайна сметка подписва с Чикаго Къбс?

✔️  Колко човека се грижат за него?

✔️  За трудните 5 месеца в Доминиканската република, които обаче го учат на много.

✔️  Кога ще играе пред 40 000 зрители?

✔️ Каква е голямата цел в кариерата му?




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илиана Раева

Илиана Раева: България повече няма да участва на състезания в Баку

Президентът на Българската федерация художествена гимнастика Илиана Раева беше много ядосана от съдийството при ансамблите на Световната купа в Баку (Азербайджан). Българският отбор получи снощи оценка от 35.750 за композицията си с пет обръча. Щабът на България подаде контестация за оценката, която беше отхвърлена. "Уважаеми дами и господа! Отборът..

публикувано на 20.04.24 в 10:23

Левски приема ЦСКА в 20-ти финал между двата отбора във волейболната история

Волейболистите на Левски София приемат днес ЦСКА в първия финал на Супер Волей. “Сините” са домакини на “червените” в зала “Левски София” от 19,00 часа. Възпитаниците на Николай Желязков спечелиха Суперкупата на България в началото на този сезон, а след това играха и финал за Купата на България. Момчетата на Александър Попов финишираха на 5-о място в..

публикувано на 20.04.24 в 09:01
Александър Везенков е отново Спортист на годината

Сакраменто и Везенков останаха извън плейофите в НБА

Сакраменто Кингс с Александър Везенков в състава загуби с 98:105 от Ню Орлиънс Пеликанс във финалния сблъсък от плей-ин турнира на НБА. Така Кингс пропуснаха възможността да се класират за плейофите. Най-добрият български портист за 2023 година този път получи доста повече минути от треньора Майк Браун. Везенков завърши мача с 2 точки и 2 борби за малко..

публикувано на 20.04.24 в 07:58
Макс Верстапен

Верстапен спечели първия спринт за сезона във Формула 1

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона във Формула 1, след като триуфмира в късата надпревара в Китай, въпреки колебливото начало, което световният шампион направо. Нидерландецът стартира добре и зае третото място в началните етапи, зад Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, които поведоха след грешката на тръгналия от полпозишъна Ландо Норис. В опита..

публикувано на 20.04.24 в 07:42
Емона Иванова

Емона Иванова с полуфинал на турнира по парабадминтон в Испания

Емона Ивнова си осигури минимум бронзов медал след като се класира за полуфиналите на международния турнир по парабадминтон "Spanish Para Badminton International 2024".  Състезателката на Румяна Иванова победи в четвъртфиналите изключително силната индийка Парул Пармар.  Българката се наложи над номер 9 в световната ранглиста с 2:1 гейма - 9:21, 21:14 и..

публикувано на 20.04.24 в 07:30
Николай Грязин

Николай Грязин оглави класирането в категория WRC2 в рали Загреб

Състезаващият се с български лиценз Николай Грязин (Ситроен) излезе начело в категория WRC2 в Рали Хърватия, четвърти кръг в Световния рали шампионат (WRC). Руснакът получи българско гражданство в края на миналата година и заедно с неговия навигатор Константин Александров бяха лицензирани от Автомобилната федерация на България (АФБ). Грязин е с общо..

публикувано на 20.04.24 в 06:49
Антоанета Стефанова

Антоанета Стефанова спечели първата си партия на EП по шахмат, българките записаха четири победи

Антоанета Стефанова започна с победа участието си на Eвропейското индивидуално първенство по шахмат за жени, а останалите българки записаха още три успеха и допуснаха две поражения в първия ден в Родос, Гърция. Стефанова започна турнира с черните фигури и спечели срещу Аян Алахвердиева от Азербайджан. Победи с черните записаха още две българки, като..

публикувано на 20.04.24 в 06:42