Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новите случаи на коронавирус са 262, починалите са 8

Снимка: БГНЕС

262 са новите случаи на коронавирус, установени у нас през последното денонощие. Положителни са 5,6 процента от направените близо 4700 теста. 

В болница се лекуват 528 пациенти с Covid-19, като от тях 65 са в интензивни отделения. 

Осем души са починали вследствие на инфекцията, а като излекувани са посочени 242 души. 

935 дози ваксина са поставени през последното денонощие. Хората със завършен ваксинационен цикъл у нас са почти 2 074 000. 


Снимка: Единен информационен портал

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

305 са новите случаи на ковид в страната, близо 6% са положителните тестове

19 са новите случаи на коронавируса за последното денонощие във Варненска област. Това показват данните в Единния информационен портал. Двуседмичната заболеваемост е ниска - 63 болни на 100 хиляди души. 6 са новите случаи в Добричка област, а в Бургаска -..

публикувано на 16.11.22 в 06:25

Отпадат всички ковид мерки

От утре, 17 ноември, отпадат всички мерки срещу COVID-19 , които действаха у нас от началото на октомври. Това става ясно от съобщение на Министерството на здравеопазването, според което заради намаляване на разпространението на вируса и тежестта на..

публикувано на 16.11.22 в 16:15
ВИЖТЕ ОЩЕ

Атина очаква от Скопие да изпълнява Преспанския договор

Атина следи с безпокойство изявленията от Скопие. Премиерът Кириакос Мицотакис заяви в интервю пред гръцки медии, че очаква да се промени риториката от Скопие след изборите. "Искам да се надявам, че това, което се чу предизборно, няма да се чуе..

публикувано на 12.05.24 в 12:00

Времето във високите части на планините се влошава

През следващите часове се очаква влошаване на времето във високите части на планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Прогнозата е за дъждове, съобщи Явор Каролев, дежурен в централния денонощен пост на Службата. "Фронтовете в..

публикувано на 12.05.24 в 11:47

Стратегическият преглед на отбраната ще включи изследване на възможността за военно обучение за цивилни

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение. Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и..

публикувано на 12.05.24 в 11:33
Адвокат Мария Петрова и д-р Илко Семерджиев

Казусът с "Мама и аз" и рецептата за спасяване на здравната система

Въпросът с частната болница "Мама и аз" е дали отговаря на законовите изисквания, дали данните, които са представени, са реални и дали не се обслужва повече финансовият интерес на инвеститора, отколкото общественият интерес и необходимостта от..

публикувано на 12.05.24 в 11:01

Иван Демерджиев: МВР може, но ръководството не показва воля да се бори с изборните престъпления

МВР може да противодейства на купуването на гласове, но сегашното ръководство - политическо и професионално, не показва воля да се бори с тези явления. Това заяви в интервю през БНР Иван Демерджиев, юрист, бивши министър на МВР в кабинета..

публикувано на 12.05.24 в 10:27

"Мейл он сънди": Разузнаването подозира Москва в саботаж на Острова

Ръководителите на британското разузнаване са предупредили министрите, че се опасяват, че Великобритания и други ключови украински съюзници са мишена на руски саботьори след поредица от подозрителни инциденти през последните месеци, съобщи "Мейл он..

публикувано на 12.05.24 в 09:43