Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

51 са случаите на коронавирус. Денонощие без жертви на инфекцията

Автор:

51 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 791 теста, показват данните в Единния информационен портал. Положителни са над 6% от пробите.

Няма починали с Covid-19.

В болници са настанени 483 души, 55 от тях в интензивни отделения.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Вадим Шамарин

Заместник-началникът на генералния щаб на Русия е задържан за подкуп

По обвинение в получаване на подкуп в особено големи размери беше задържан заместник-началникът на генералния щаб Вадим Шамарин. Военен съд го остави в ареста за два месеца. Вадим Шамарин е четвъртият руски генерал, който влиза в ареста в рамките на един месец. На 24 април и на 14 май по обвинения в корупция бяха задържани съответно..

публикувано на 23.05.24 в 17:26
Марчела Абрашева

Марчела Абрашева: Изборите са пълни с изненада

" Тези избори ще бъдат изненадващи, защото е много трудно да се предположи колко избиратели ще отидат да гласуват. Това прави прогнозните резултати доста несигурни. Каква ще е подредбата, с изключение на първия, не е ясно. Каквото ние направим на 9-и юни, това ще бъде резултатът . И това твърдение сега е по-вярно от всеки друг път. Това прави..

публикувано на 23.05.24 в 17:06
На кръстовището на столичните улици

На 21 юни делото за смъртта на 15-годишния Филип, прегазен на пешеходна пътека в София, започва по същество

Делото за смъртта на 15-годишния Филип, който беше прегазен преди 8 месеца на пешеходна пътека на столичната улица " Шишман", започва по същество на 21 юни. След като изслуша страните, Софийският градски съд прие, че няма основание обвинителният акт да бъде връщан. Първите, които ще разпита съдът, са близките на детето. Нов опит за старт на..

публикувано на 23.05.24 в 17:02

ЖП гарата в Казичене е недостъпна след вчерашния дъжд в София, влаковете не спират на нея

Няма достъп до ЖП гарата в Казичене заради вчерашния дъжд в София и влаковете не спират на гарата.  Градушка с размер на лешник падна в София (обновена) Казичене, Кривина, Долни Богров, квартал „Христо Ботев“ и квартал „Слатина“ са сред най-пострадалите населени места в София след вчерашния дъжд с градушка. Всички служители на столичната..

публикувано на 23.05.24 в 16:33

БАН отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура

Ден преди 24 май, Българската академия на науките отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с тържествено събрание, което се проведе в зала "Проф. Марин Дринов" в сградата на БАН до пл. Народно събрание. Репортаж на Андрей Борисов: Тържеството беше открито с приветствие..

публикувано на 23.05.24 в 16:00
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Под натиска на протести Израел се връща на масата за преговори за примирие

Под натиска на протести Израел се връща на масата за преговори за примирие в Ивицата Газа и освобождаване на заложниците. Това става ясно от съобщение на кабинета на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. Съобщението от кабинета на израелския премиер не съдържа никакви допълнителни подробности, но стъпката вероятно е продиктувана от..

публикувано на 23.05.24 в 15:56

Вторият транш пари за университетите вече е по сметките на висшите училища

Одобреният от правителството втори транш пари за университетите вече е по сметките на висшите училища, съобщиха от КНСБ. Около 6 милиона лева са за увеличение на заплатите на преподавателите с 50 лева със задна дата от 1 януари. Близо 26 милиона лева са за администрацията.  Заплатата за неакадемичния персонал със средно образование става 1680 лв.,..

публикувано на 23.05.24 в 15:55