Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военният министър: Помощта за Украйна няма да накърни способностите на армията ни, реална заплаха към момента няма

Димитър Стоянов:
Снимка: БГНЕС

Военната помощ, която България ще предостави на Украйна, няма по никакъв начин да накърни способностите на Българската армия. Това обясни служебният министър на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти след края на заседанието на парламентарната комисия по отбрана, предаде БТА.

Рискове за националната сигурност има, защото конфликтите са твърде близо до страната ни, но реална заплаха към момента няма, заяви Димитър Стоянов в отговор на въпрос дали страната ни ще бъде въвлечена във войната, след като предостави въоръжение на Украйна.

След ратификацията в Народното събрание има още една крачка – президентът Румен Радев трябва да издаде указ, който да потвърди законопроекта за ратифициране на споразумение между министерствата на отбраната на България и Украйна, уточни Стоянов. „Докато не излезе в Държавен вестник, няма как да предоставим исканата техника на украинската страна“, каза още министърът.



По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Зинаида Златанова

Зинаида Златанова: ЕС е най-големият в света гарант за стабилност, траен мир и благоденствие

Междуправителствените конференции за Молдова и Украйна са отделни, защото всяка държава има свой собствен път и се оценява по собствените си стъпки. Това каза за БНР Зинаида Златанова - бивш ръководител на представителството на ЕК в България Започват междуправителствени консултации ЕС - Украйна и ЕС - Молдова " Процесът на разширяване на ЕС..

публикувано на 25.06.24 в 08:26

Конференция за биологичното производство в Пловдив

"Биологичното производство - предизвикателства и тенденции", е темата на международна конференция за биологичното производство, която започва днес в Пловдив под егидата на министерството на земеделието. За пръв път от 2017 г. насам в България има увеличаване на биологичното производство, отчитат организаторите и очакват в рамките на конференцията да..

публикувано на 25.06.24 в 08:11
Планът е изготвен от МОСВ

Старт на обществените консултации по актуализацията на Интегрирания национален план "Енергетика и климат"

Започват обществените консултации по актуализацията на Интегрирания национален план "Енергетика и климат", изготвен от Министерствата на енергетиката и на околната среда и водите. Националният интеграционен план за енергетика и климат е задължителен стратегически документ за всяка една от страните-членки на ЕС след обявяването на Зеления пакт..

публикувано на 25.06.24 в 08:11

Ученици в Перник дебатират за и против легализацията ва марихуаната

За или против легализацията на марихуана ще дебатират ученици от Перник. Проявата е в рамките на Деня на отворените врати, който ще се проведе днес в Съдебната палата в града. В дискусията ще се включат ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“ и от Шесто средно училище “Св. Св. Кирил и Методий”. Дебатът е планиран за..

публикувано на 25.06.24 в 08:08

Жителите на Бързия и Берковица на протест срещу тировете

Жителите на село Бързия и Берковица излизат на протест тази вечер срещу преминаването на тирове през прохода „Петрохан“. Тежкотоварният трафик от Монтана за София, от вчера, е пренасочен през прохода „Петрохан“. Това се наложи заради ремонтните дейности на високоскоростния път Ботевград – Видин. За трети път в последните няколко седмици..

публикувано на 25.06.24 в 08:04

Пътят за Стара Загора и Харманли вече е отворен

Пътят през село Изворово за Стара Загора, Тополовград и Харманли вече е отворен. Движението беше преустановено вчера, заради задимяване от пожар, разгърнал се на 10 хиляди декара площ. Остава частичното бедствено положение в Харманли и Любимец Трети ден огнеборците се опитват да потушат огъня, който е в трудно достъпна местност в Сакар..

публикувано на 25.06.24 в 08:04

Повече от половината от лекарите у нас са били жертва на агресия

Повече от половината от лекарите у нас са били жертва на агресия, а всеки втори медик е ставал обект на вербална агресия по време на работа.  Данните са част от социологически проучвания, направени по инициатива на Българския лекарски съюз. Резултатите от допитванията до лекари и до обществото ще бъдат представени днес на форум в София. Ще бъдат..

публикувано на 25.06.24 в 07:59