Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски излиза срещу шампиона на Кувейт

Левски ще играе контрола срещу шампиона на Кувейт
Снимка: ПФК Левски

Отборът на Левски ще се изправи срещу шампиона на Кувейт Ал Кувейт във втората си контрола по време на подготвителния си лагер в Дубай, ОАЕ, съобщиха от клуба.

Двубоят e насрочен за 17 януари от 15 часа българско време и ще се играе на базата на „сините“ - „„JA Sport & Shooting Center““.

Ал Кувейт е лидер във временното класиране на първенството на Кувейт с 4 точки преднина пред втория в класирането – Ал Араби.

Шампион на страната 17 пъти, победител в турнира за Купата на Емирството 15 пъти и петкратен носител на Суперкупата на страната.

Трикратен победител в турнира за Купата на азиатската футболна конфедерация.

По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек и Жасмин Паолини ще си оспорват титлата на Откритото първенство на Франция

Полякинята Ига Швьонтек и италианката Жасмин Паолиини се класираха за финала на Откритото първенство на Франция по тенис при жените. Жазмин Паолини надигра категорично Мира Андреева с 6:3, 6:1 на полуфиналите и за първи път в кариерата си ще играе на финал в турнир от Големия шлем.  В спора за трофея 28-годишната италианка ще срещне трикратната..

публикувано на 06.06.24 в 19:57

НСА и общините Столична, Кюстендил и Банско с инфраструктурен проект за над 58 милиона лева

Проект за над  58 800 000 лева  за развитие на спортна инфраструктура представиха днес ръководството на Национална спортна академия "Васил Левски" и общините - Столична, Кюстендил и Банско.  Близо 49 милиона от средствата са безвъзмездни по европейско финансиране по програма за развитие на регионите, а останалите 10 милиона  са съфинансиране осигурено от..

публикувано на 06.06.24 в 19:50

Лудогорец започва лятната си подготовка на 10 юни

Лудогорец започва лятната си подготовка на 10 юни.  Същия ден футболистите се събират на режим в София, като в следващите три дни шампионите ще тренират в столицата, като междувременно ще минат на медицински изследвания и фитнес тестове. На 12 юни в 14,00 ч. в хотел "Зу" в София Лудогорец ще даде пресконференция.  На 14 юни отборът заминава за..

публикувано на 06.06.24 в 18:38

Церемонията по връчването на Златната топка ще се проведе на 28 октомври в Париж

Най-престижната церемония по връчването на индивидуалните награди в световния футбол, Златната топка, ще се проведе в Париж на 28 октомври, съобщи новият организатор на събитието УЕФА. Номинациите ще бъдат обявени на 4 септември, което ще позволи на гласуващите в анкетата да вземат предвид Европейското първенство и Копа Америка по футбол за мъже и..

публикувано на 06.06.24 в 18:03

Клубовете от Висшата лига на Англия гласуваха за запазването на системата ВАР

Клубовете от Висшата лига на Англия подкрепиха решението да запазят системата за видеоасистент съдии (ВАР) през следващия сезон на годишното си общо събрание. Това съобщиха от пресслужбата на лигата. Според "Дейли Мейл" гласуването е било 19:1 в полза на запазването на ВАР. Висшата лига възнамерява да приложи следните подобрения на ВАР: намаляване на..

публикувано на 06.06.24 в 17:40

Зверев е последният полуфиналист на "Ролан Гарос"

Александър Зверев е последният тенисист, който достигна до полуфиналите на "Ролан Гарос". Германецът победи Алекс де Минор с 6:4, 7:6(5), 6:4 в тричасова битка. Първият сет бе интригуващ. Двамата тенисисти размениха ранни пробиви, но никой не успя да се откъсне в резултата. Ключов се оказа седмият гейм, в който Зверев за втори път проби подаването..

публикувано на 06.06.24 в 05:55
Илиян Радулов

Илиян Радулов стартира с успех на турнир в Кордоба

Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнир по тенис в испанския град Кордоба с награден фонд 25 хиляди долара. Стартиралият от квалификациите Радулов преодоля първия кръг след успех с 6:3, 2:0 и отказване на представителя на домакините Алберт Педрико Кравцов след 53 минути игра. Българският тенисист изостана с 1:3 в първия сет, но..

публикувано на 05.06.24 в 21:23