Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Край на пленарното заседание заради липса на кворум

Снимка: Ани Петрова

Народното събрание прекъсна заседанието си заради липса на кворум. При проверката, поискана от председателстващия Йордан Цонев от ДПС, в залата се регистрираха 76 народни представители и бяха преустановени разискванията по законопроектите в Наказателно-процесуалния кодекс пряко свързани с въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор.

Очаква се разискванията на първо четене да продължат по време на утрешното пленарно заседание.

По-рано днес депутатите гласуваха да работят до изчерпване на всички 10 точки от дневния ред. До прекъсването на заседанието парламентът успя да гласува само по първите две точки в програмата.

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илияна Йотова

В деня на Кирил и Методий: Йотова открива международен научен форум в Атина

В деня за почит на светите равноапостолни Кирил и Методий, вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Международния научен форум "Пътят на светлината" в Атина, съобщават от прессекретариата на президентската институция. Той е част от програмата за отбелязване на 20-годишнината на Българското неделно училище "Св. св. Кирил и Методий". Чрез..

публикувано на 11.05.24 в 08:10

Актрисата Гергана Стоянова ни учи на правоговор - дигитално

Официалният правописен речник на Българската академия на науките вече е дигитализиран. Речникът съдържа близо 2,5 милиона думи и е качен на "Платформата за български езикови ресурси онлайн" – БЕРОН. Съкращението "БЕРОН" е знак на почит към д-р Петър Берон – български възрожденец и радетел за книжовен български език на говорима основа...

публикувано на 11.05.24 в 07:52

САЩ критикуват използването на американски оръжия във войната на Израел с "Хамас"

Съединените щати следят с безпокойство израелската операция в град Рафах в южната част на Ивицата Газа. Доклад на държавния департамент критикува употребата на американски оръжия във войната на Израел с Хамас, но не предоставя доказателства за прекратяване на доставките. Два залпа от ракети са изстреляни по Южен Израел, при което е ранена..

публикувано на 11.05.24 в 07:35

Утвърдена е методиката за проверка на машините за гласуване

Утвърдена е методиката за проверка на машините за гласуване. Проверката ще се извършва от Министерството на електронното управление, Българския институт за стандартизация и Българския институт по метрология. Процедурата е част от изборния процес. Проверки ще има на документите, софтуера, хардуера, оценяване на функционалността, дали..

публикувано на 11.05.24 в 07:23
Празник на хората в Чепеларе

Празник на хората в Чепеларе

Голям празник на хората ще се проведе на площад "Олимпийски" в Чепеларе. Инициативата, превърнала се в дългогодишна традиция е на местния клуб "Веселие" с ръководители Валентина Бозова и Милен Хаджиматев, на Центъра за подкрепа на личностното развитие, Обединения детски комплекс, с подкрепата на Община Чепеларе.  Тази година клубът за народни танци..

публикувано на 11.05.24 в 05:35

Чествания на годишнината от Априлската епопея

В Брацигово днес ще бъде отбелязана 148-мата годишнина от Априлското въстание. На историческия Синджирли бунар ще бъде изпълнена възстановката на прочитането на Кървавото писмо на Тодор Каблешков, с което  известява началото на въстанието. На тържествата ще присъства и президентът Румен Радев.  Честванията ще започнат в 10.30 часа  на площад „Централен“..

публикувано на 11.05.24 в 05:27

Празник на яйцето в Павликени

Десетки ястия с яйца ще бъдат приготвени и раздадени на посетителите в Павликени за 11-ото издание на празника на яйцето, който се провежда днес в градския парк „Кирил Ракаров“. Тази година празникът е двудневен и изцяло насочен към традициите и екологията.  Превръщаме празника в общностен с представяне на всички населени места в общината и с екологична..

публикувано на 11.05.24 в 04:39