Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарителски кампании в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дарителска кампания за пострадалите от земетресенията в Република Турция стартира Община Добричка. На предстоящата сесия ще бъде внесена и докладна от кмета на общината Соня Георгиева за отпускане и на финансова помощ. Събраните средства и материални дарения ще бъдат предоставени на Българския червен кръст.

Нови топли дрехи, постелъчен инвентар, пакетирани хранителни продукти и хигиенни материали ще се събират в пункта, който е разкрит в сградата на общинската администрация в Добрич на ул. “Независимост“ 20, информира кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

"Отправяме апел към всички съпричастни фирми и граждани, които могат да помогнат. Днес ще внеса докладна записка  в Добричкия общински съвет, с която ще предложа от общинския бюджет да бъде отпусната финансова подкрепа в размер на 20 000 лв.".

Материалната и финансовата помощ ще бъдат предоставени на Българския червен кръст, за да се помогне по най-точния и коректен начин на нуждаещите се, допълни Соня Георгиева.

Междувременно стана ясно и че Областният съвет на ДПС в Смолян започва кампания в помощ на пострадалите от земетресението в Турция.

До 9 февруари на обяд ще се събират нови ръкавици, якета, боти, шапки, детски зимни дрехи, газови печки, препарати за почистване, завивки и одеяла, походни легла, пакетирани продукти и варива от първа необходимост. Благотворителна кампания започва и в община Руен.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Синдикат "Защита" протестира в София

От националният синдикат "Защита" протестират в центъра на София.  Исканията са увеличаване на минималната работна заплата на 1200 лева за цялата страна, както и увеличаване на основната работна заплата в Центровете за спешна медицинска помощ и в болниците. Това каза председателят на синдиката Красимир Митов. "Да изпълнят обещанията към..

публикувано на 28.03.24 в 12:57

Тежка авария остави за пореден път Шумен без вода

Тежка авария остави за пореден път Шумен без вода. Пробивът е на труднодостъпно място - под коритото на река Камчия, което ще забави дейностите по ремонта. Вода в Шумен няма да има поне до края на днешния ден. Това каза за Радио Шумен главният инженер на ВиК инж. Антон Стефанов.  Аварията по довеждащия водопровод стана тази сутрин край село Хан..

публикувано на 28.03.24 в 12:52
Снимката е илюстративна

Увеличават се граничните полицаи срещу нелегалната миграция

Депутатите приеха да бъде увеличена щатната численост на служителите на МВР за нуждите на контрола по границата при засилен миграционен натиск. Възможността е записана в приетите на второ четене промени в Закона за администрацията в Народното събрание (НС). Вносители на предложението са председателите на ПГ на ГЕРБ-СДС и ДПС Бойко Борисов и..

публикувано на 28.03.24 в 12:49

СЕМ няма да изслушва ген. директор на БНР за закритата "Програмна дирекция"

Съветът за електронни медии (СЕМ) отхвърли предложението на члена на регулатора Пролет Велкова - да бъде изслушан генералният директор на Българското национално радио Милен Митев във връзка със закриването на Програмната дирекция на БНР и постъпила жалба от доскорошния ѝ ръководител Даниела Късовска.  "Против" гласуваха председателят на СЕМ Соня..

публикувано на 28.03.24 в 12:49
Росен Желязков

Започнаха срещите за служебен премиер: Росен Желязков, Димитър Радев, Димитър Главчев

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Държавният глава може да избира от ограничен списък. 9 са възможностите, след като вчера заместник-омбудсманът Елена Чернева Маркова подаде оставка. Председателят на Народното събрание Росен Желязков, който е сред възможности кандидати за служебен премиер, от които..

публикувано на 28.03.24 в 12:25

Мъж загина при пожар в Благоевград

Мъж е открит мъртъв  при гасене на пожар в жилищен блок в благоевградския квартал "Струмско".  Сигналът за  горящ апартамент на петия етаж  в  жилищна сграда на централната  улица "Броди" е подаден в късния следобед вчера.  Сред потушаването на огъня, екипите на служба "Пожарна безопасност и защита на населението" открили тялото на..

публикувано на 28.03.24 в 12:22

Над 2,6 млрд. лв. бюджет на София, кметът изреди приоритетите

В проекта за бюджет на София тази година са заложени над 2,6 милиарда лева. Според групата на ПП-ДБ и "Спаси София" бюджетът е "рекорден и уникален", защото са включени предложения на гражданите и опозицията. От БСП и ГЕРБ-СДС коментираха, че бюджетът не е амбициозен и повтаря финансовата рамка на предишния кмет Йорданка Фандъкова в..

публикувано на 28.03.24 в 12:16