Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция спечели смесената щафета от СК по биатлон в Нове Место, България е 13-та

Франция спечели смесената щафета от СК по биатлон в Нове Место
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция спечели смесената щафета от Световната купа по биатлон в чешкия зимен център Нове Место.

Лу Жанмонно, Каролин Коломбо, Ерик Перо и Фабиен Клод финишираха за 1:06.32,3 часа със седем допълнителни патрона и без наказателна обиколка.

На второ място се нареди Швеция в състав Ана Магнусон, Хана Йоберг, Мартин Понсилуома и Себастиан Самуелсон с пасив от 33.6 с 18 допълнителни патрона.

Норвежците Каролине Кнотен, Ингрид Тандреволд, Йоханес Дале и Ендре Стрьомсхайм финишираха трети на 38.3 секунди с 16 допълнителни патрона.

Швеция и Норвегия също не влязоха в наказателна обиколка.

България се нареди на 13-а позиция. Даниела Кадева, Милена Тодорова, Владимир Илиев и Антон Синапов останаха на 5:32.9 минути зад Франция с 13 допълнителни патрона и две наказателни обиколки. Тодорова взе в двата допълнителни рунда след втората си стрелба.

Любопитното е, че Словения завърши пред България на 12-а позиция с 8 наказателни обиколки, пет от които на Анамария Лампич.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна от турнира в Брага

Адриан Андреев отпадна в първия кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Брага (Португалия) с награден фонд 74825 евро. Андреев загуби от италианеца Андреа Пелегрино с 3:6, 6:1, 2:6. Срещата продължи близо два часа. 27-годишният Пелегрино е 209-и в света, с шест места пред българския си съперник, стартира по-добре мача и..

публикувано на 30.09.24 в 21:24
Спартак (Пл) загуби от  Опава в Чехия

Баскетболистите на Спартак (Пл) загубиха в Чехия

Отборът на Спартак (Плевен) загуби от тима на Опава с 68:83 точки като гост в Чехия във втория си мач от група А на Европейската северна баскетболна лига за мъже. Спартак заема четвърто място във временното класиране в групата, като ще гостува на Нюкасъл Ийгълс във Великобритания в следващия си мач от лигата на 22 октомври. Съперници на..

публикувано на 30.09.24 в 21:22
Хосе Луис Ачиари

Берое се раздели с треньора си

Футболният Берое се раздели по взаимно съгласие със старши треньора Хосе Луис Ачиари, съобщиха от тима. 45-годишният аржентински специалист пристигна в Стара Загора през септември 2023 година и бе начело на отбора в общо 36 мача, в които "зелено-белите" записаха 13 победи, 6 равенства и 17 загуби. "ПФК Берое благодари на Хосе Луис Ачиари за..

публикувано на 30.09.24 в 18:43

Реал (Мадрид) изпусна победата в продължението

Атлетико (Мадрид) и Реал (Мадрид) завършиха наравно 1:1 на „Сивитас Метрополитано“ в градско дерби от осмия кръг на Ла Лига.  Гостите докосваха победата след гол на Едер Милитао (64’), но резервата на домакините Анхел Кореа (90+5’) донесе ремито в сблъсъка със своето късно попадение.  В последните секунди на двубоя се стигна до директен червен картон на..

публикувано на 30.09.24 в 06:05

Игор Йовичевич дебютира с победа начело на Лудогорец

Шампионът на България за последните 13 сезона Лудогорец постигна рутинна победа с 2:0 при гостуването си на Ботев (Враца) в мач от 10-ия кръг на Първа лига.  Визитата на "орлите" бе съвсем символична, тъй като мачът се игра на техния стадион "Хювефарма Арена" в Разград. На стадион "Христо Ботев" във Враца в момента се извършва подобряване на тревното..

публикувано на 29.09.24 в 23:12

Четири медала за България от Балканиадата по художествена гимнастика в Будва

Четири отличия спечелиха българските състезателки от Балканското първенство по художествена гимнастика в Будва (Черна гора). България беше представена от националките Антоанета Цанкова при девойките и Ивайла Горанова при жените. Възпитаничката на Николай Боев Антоанета Цанкова завоюва две сребърни отличия - на финалите на бухалки и на лента, а на обръч..

публикувано на 29.09.24 в 23:07
Нургюл Салимова

България отново ще има представители на световната купа по шахмат

България отново ще има представители на световната купа по шахмат.  Надпреварата ще  се проведе през 2025 година,  а с блестящото си представяне в турнира през 2023-та Нургюл Салимова заслужи отново място в Турнира на претендентките. България завърши на 10-о място при жените на Олимпиадата, а при мъжете бяхме 27-ми. Държавите трябва да..

публикувано на 29.09.24 в 21:01