Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Димитров и Божидар Златанов с по две титли от финалите на ДП по гимнастика

Национален отбор по спортна гимнастика - мъже
Снимка: БФ Гимнастика

Димитър Димитров и Божидар Златанов спечелиха по два златни медала на финалите на отделните уреди при мъжете на Държавното лично отборно първенство за Купа "България" по спортна гимнастика, което се проведе в зала "Раковски" в София.

Димитров от клуб ЦСКА стана първи на земя с 14.150 точки и на прескок с 14.075 точки, а Златанов (Интеркомгруп Черноморески юнак) взе златото на кон с гривни с 13.750 точки и на успоредка с 14.500 точки.

На халки шампион е Теодор Трифонов с 14.500 точки, а на висилка триумфира Йордан Александров (Стрийт Уоркаут) с 14.000 точки.

На земя втори е Теодор Трифонов, пред Руслан Делибалтов (ЦСКА), на кон с гривни втори и трети са съответно Трифонов и Александров, на халки среброто взе Златанов, а трети е Исус Маринов (Стрийт Уоркаут).

На прескок на втора позиция завърши Златанов, пред Трифонов, на успоредка втори е Александров, а трети Делибалтов, а на висилка Златанов и Трифонов са съответно сребърен и бронзов медалист.

При младежите Здравко Добрев (Гераниум) е шампион на кон с гривни, на прескок, на висилка и на халки, на успоредна първи е Максим Казанджиев (Гераниум), а на земя златото спечели Даниел Трифонов (Левски Спартак) с 13.950 точки.

Късно снощи шампионка в многобоя при жените стана Виктория Главчева (Левски Спартак), която събра 43.432 точки, след като получи оценки 12.000 на прескок, 9.200 на смесена успоредка, 10.566 на греда и 11.666 точки на земя.

Втора е Виктория Чакова (Стрийт Уоркаут) с 41.832 точки, а трета се нареди Ани Недева (Спортна гимнастика Стара Загора) с 41.465 точки.

На финалите Главчева взе златото на земя, Кристина Димитрова (Етър-Стил) е шампионка на прескок, а Никол Стоименова (Любчо Солачки) триумфира на греда и на смесена успоредка.

При кадетките в многобоя първа е Виктория Венциславова (Левски Спартак) с 45.832 точки, която на финалите стана първа на прескок, на греда и на земя, както и втора на смесена успоредка.

Отборно и в трите възрастови категории при жените на първо място е ИГК Черноморски юнак (Варна).

По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек и Жасмин Паолини ще си оспорват титлата на Откритото първенство на Франция

Полякинята Ига Швьонтек и италианката Жасмин Паолиини се класираха за финала на Откритото първенство на Франция по тенис при жените. Жазмин Паолини надигра категорично Мира Андреева с 6:3, 6:1 на полуфиналите и за първи път в кариерата си ще играе на финал в турнир от Големия шлем.  В спора за трофея 28-годишната италианка ще срещне трикратната..

публикувано на 06.06.24 в 19:57

Лудогорец започва лятната си подготовка на 10 юни

Лудогорец започва лятната си подготовка на 10 юни.  Същия ден футболистите се събират на режим в София, като в следващите три дни шампионите ще тренират в столицата, като междувременно ще минат на медицински изследвания и фитнес тестове. На 12 юни в 14,00 ч. в хотел "Зу" в София Лудогорец ще даде пресконференция.  На 14 юни отборът заминава за..

публикувано на 06.06.24 в 18:38

Церемонията по връчването на Златната топка ще се проведе на 28 октомври в Париж

Най-престижната церемония по връчването на индивидуалните награди в световния футбол, Златната топка, ще се проведе в Париж на 28 октомври, съобщи новият организатор на събитието УЕФА. Номинациите ще бъдат обявени на 4 септември, което ще позволи на гласуващите в анкетата да вземат предвид Европейското първенство и Копа Америка по футбол за мъже и..

публикувано на 06.06.24 в 18:03

Клубовете от Висшата лига на Англия гласуваха за запазването на системата ВАР

Клубовете от Висшата лига на Англия подкрепиха решението да запазят системата за видеоасистент съдии (ВАР) през следващия сезон на годишното си общо събрание. Това съобщиха от пресслужбата на лигата. Според "Дейли Мейл" гласуването е било 19:1 в полза на запазването на ВАР. Висшата лига възнамерява да приложи следните подобрения на ВАР: намаляване на..

публикувано на 06.06.24 в 17:40

Зверев е последният полуфиналист на "Ролан Гарос"

Александър Зверев е последният тенисист, който достигна до полуфиналите на "Ролан Гарос". Германецът победи Алекс де Минор с 6:4, 7:6(5), 6:4 в тричасова битка. Първият сет бе интригуващ. Двамата тенисисти размениха ранни пробиви, но никой не успя да се откъсне в резултата. Ключов се оказа седмият гейм, в който Зверев за втори път проби подаването..

публикувано на 06.06.24 в 05:55
Илиян Радулов

Илиян Радулов стартира с успех на турнир в Кордоба

Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнир по тенис в испанския град Кордоба с награден фонд 25 хиляди долара. Стартиралият от квалификациите Радулов преодоля първия кръг след успех с 6:3, 2:0 и отказване на представителя на домакините Алберт Педрико Кравцов след 53 минути игра. Българският тенисист изостана с 1:3 в първия сет, но..

публикувано на 05.06.24 в 21:23
Хосе Кордоба

Хосе Кордоба: „Почувствах, че трябва да направя този избор“

23-годишният панамски защитник Хосе Кордоба, който напуска Левски и ще заиграе в Норич, заяви, че е търсел нещо подобно на това, което предлага английският клуб. Трансферът на Кордоба вече бе обявен от българския тим, а панамският футболист ще бъде първото попълнение на Норич през летния прозорец и първо попълнение при новия мениджър Йоханес..

публикувано на 05.06.24 в 21:20