Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антъни Иванов: Купих си билет, идвам на държавното първенство

Снимка: bgswim.com

Плувецът Антъни Иванов заяви за БНР, че вече си е купил самолетен билет и ще пристигне за участие в държавното отборно първенство в края на следващата седмица, както се беше зарекъл преди време. Тогава той се закани, че ще се прибере от Щатите и ще спечели шампионата със своя тим Черно море. 

От друга страна, преди дни федерацията ни по плувни спортове реши да не му предлага договор с финансиране за тази година, докато не стане ясно каква санкция ще му наложи Спортният арбитражен съд за пропуснатите допинг проверки. 

Президентът Георги Аврамчев уточни, че Антъни може да участва на държавното първенство, стига дотогава да не е обявена санкцията. А за утре ръководството на централата свика пресконференция, на която да разкаже "истината за случая Антъни Иванов".

Плувецът отказа и предварителен, и последващ коментар на изявленията и действията на федерацията, с думите "нямам желание", а по повод на очакваната санкция допълни: "не знам какви са тези неща".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илиана Раева

Илиана Раева: България повече няма да участва на състезания в Баку

Президентът на Българската федерация художествена гимнастика Илиана Раева беше много ядосана от съдийството при ансамблите на Световната купа в Баку (Азербайджан). Българският отбор получи снощи оценка от 35.750 за композицията си с пет обръча. Щабът на България подаде контестация за оценката, която беше отхвърлена. "Уважаеми дами и господа! Отборът..

публикувано на 20.04.24 в 10:23

Левски приема ЦСКА в 20-ти финал между двата отбора във волейболната история

Волейболистите на Левски София приемат днес ЦСКА в първия финал на Супер Волей. “Сините” са домакини на “червените” в зала “Левски София” от 19,00 часа. Възпитаниците на Николай Желязков спечелиха Суперкупата на България в началото на този сезон, а след това играха и финал за Купата на България. Момчетата на Александър Попов финишираха на 5-о място в..

публикувано на 20.04.24 в 09:01
Александър Везенков е отново Спортист на годината

Сакраменто и Везенков останаха извън плейофите в НБА

Сакраменто Кингс с Александър Везенков в състава загуби с 98:105 от Ню Орлиънс Пеликанс във финалния сблъсък от плей-ин турнира на НБА. Така Кингс пропуснаха възможността да се класират за плейофите. Най-добрият български портист за 2023 година този път получи доста повече минути от треньора Майк Браун. Везенков завърши мача с 2 точки и 2 борби за малко..

публикувано на 20.04.24 в 07:58
Макс Верстапен

Верстапен спечели първия спринт за сезона във Формула 1

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона във Формула 1, след като триуфмира в късата надпревара в Китай, въпреки колебливото начало, което световният шампион направо. Нидерландецът стартира добре и зае третото място в началните етапи, зад Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, които поведоха след грешката на тръгналия от полпозишъна Ландо Норис. В опита..

публикувано на 20.04.24 в 07:42
Емона Иванова

Емона Иванова с полуфинал на турнира по парабадминтон в Испания

Емона Ивнова си осигури минимум бронзов медал след като се класира за полуфиналите на международния турнир по парабадминтон "Spanish Para Badminton International 2024".  Състезателката на Румяна Иванова победи в четвъртфиналите изключително силната индийка Аарул Пармар.  Българката се наложи над номер 9 в световната ранглиста с 2:1 гейма - 9:21, 21:14 и..

публикувано на 20.04.24 в 07:30
Николай Грязин

Николай Грязин оглави класирането в категория WRC2 в рали Загреб

Състезаващият се с български лиценз Николай Грязин (Ситроен) излезе начело в категория WRC2 в Рали Хърватия, четвърти кръг в Световния рали шампионат (WRC). Руснакът получи българско гражданство в края на миналата година и заедно с неговия навигатор Константин Александров бяха лицензирани от Автомобилната федерация на България (АФБ). Грязин е с общо..

публикувано на 20.04.24 в 06:49
Антоанета Стефанова

Антоанета Стефанова спечели първата си партия на EП по шахмат, българките записаха четири победи

Антоанета Стефанова започна с победа участието си на Eвропейското индивидуално първенство по шахмат за жени, а останалите българки записаха още три успеха и допуснаха две поражения в първия ден в Родос, Гърция. Стефанова започна турнира с черните фигури и спечели срещу Аян Алахвердиева от Азербайджан. Победи с черните записаха още две българки, като..

публикувано на 20.04.24 в 06:42