Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Стоилов: Трябва да вдигнем ритъма и динамиката в играта

Станимир Стоилов
Снимка: БГНЕС

Треньорът на футболния Левски Станимир Стоилов се надява след третата контрола тимът му да е готов за шампионатния мач срещу Локомотив (София) в събота.

"Желанието в тази контрола беше по-голямо от мача с Ботев (Враца). Но все още смятам, че трябва да намерим верния ритъм и да вдигнем движението си по терена. Естествено, трябва да подобрим завършващата фаза, защото през първото полувреме имахме 4-5 положения, дори повече, които пропускаме с лека ръка. Срещу по-сериозен съперник това може да се окаже важно. Труден период е, когато толкова дълго време нямаш официални мачове, защото гадаеш в какво състояние са футболистите", коментира той на пресконференцията след мача.

"Петрис има лека настинка, а Кристиян Димитров имаше удар в мускула от предния мач и получи оток, който е почти изчезнал. Надявам се двамата до ден-два да бъдат готови за игра", надява се треньорът.

"Голяма част от младите регулярно тренират с нас. При някои правим постоянни въртележки - първия отбор, втория. Всички трябва да получат стимул да покажат каквото трябва. С оглед на двамата наказани играчи и контузията на Илиян Стефанов е нормално някои от младите да попадат в групата. Много е хубав футболът, защото има терен, на който всичко се вижда. Така че, който показва качества, ще играе. Има млади играчи, които се стараят и видимо напредват. При младите проблемът, че имат периоди на върхове и спадове, но трябва да продължи тяхното обучение. Темата за младите и създаването на кадри се оказва изключително тънка в българския футбол. Трябва да търсим нашето ниво. Много по-лесно е да влезеш в отбори с по-малки изисквания и критерии, отколкото във водещите отбори. Затова тук младите играчи трябва да скачат значително по-високо", каза той.

"Имах идея днес да играем на централния терен, но след като имаше дъжд и вторият ни терен не е в лошо състояние и затова там се състоя мачът. Малко захладня времето, което не е приятно, най-вече заради феновете, но това са последните издихания на зимата", смята специалистът.

"При всички положения бих предпочел да играем официално мачове пред контроли. Постарахме се да имаме нужния игрови ритъм. Това са въпроси, които трябва да ги задаваме на хората, които правят програмата. Има мачове за купата, но в цял свят се играят междинни кръгове. Не може заради осем отбора, които играят четвъртфинали другите да стоим по 20 дни без срещи. Сега след мача в събота имаме още 10 дни до следващия. Така че се оказва, че за един месец сме играли мач само срещу Локомотив (София). Това са професионални футболисти и бизнес, като трябва да има значително повече мачове при добри условия. Щеше да е по-добре първенството да беше сега в началните си кръгове. Ние пак ще играем събота-събота. За това се оплакваме, че няма динамика. Аз вече изчерпах потенциала за тренировки, защото имаме много дълго време да се готвим. Мачовете носят авторитет, престиж, победи и приходи, слава на играчите и клуба", каза Стоилов.

"Отдавам спекулациите на интереса към Левски. Много от нещата се преекспонират или всеки може да говори каквото си иска. Отдавам го и на нездравата обстановка. Когато има нещо, ще го разберет първо от мен. Никога не съм крил нищо", допълни той.

"Много е рано да има интерес към Кордоба. Георги (б. а. - Миланов) си има договор с клуба от Дубай до края на юни. Ако прецени, че не може да продължи там, ще преценим дали да се върне в Левски", обясни треньорът.

"Очакванията ми от Общото събрание е да влязат повече приходи в клуба, за да почнем да чистим задълженията към държавата", завърши Станимир Стоилов.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезанието по картинг за издръжливост "Еко 24 на България" в подкрепа на детското отделение към МБАЛ Кюстендил

Сезонът в европейския картинг шампионат по издръжливост ще бъде възобновен на 8 юни, когато стартира „ЕKO 24 часа на България“ – единственото за годината 24-часово състезание у нас. Писта „Пауталия“ в Кюстендил отново ще бъде домакин на събитието, в което ще участват над 250 пилоти, разпределени в 46 отбора. Началото на надпреварата ще бъде дадено..

публикувано на 03.06.24 в 13:32
Моринари Ватанабе - президент на Международната федерация по гимнастика

Двама са кандидатите за президент на Международната федерация по гимнастика

Настоящият президент Моринари Ватанабе и шефът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов ще се борят за поста президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), стана ясно след заседание на Изпълнителния комитет на централата в Шанхай (Китай). Изборите за ръководните органи на ФИГ ще се проведат в 25 октомври тази година по време на 85-ия конгрес..

публикувано на 03.06.24 в 09:30

България взе гейм, но не успя да победи Германия в Лигата на нациите

Женският ни национален отбор по волейбол допусна 3-а поредна и общо 7-а загуба от началото на тазгодишната Лига на нациите. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели се бориха и взеха гейм, но все пак отстъпиха пред Германия с 1:3 гейма, в отделните части  19:25, 25:21, 21:25, 11:25 точки,  в последния си мач от турнира в 4 група от втората седмица на..

публикувано на 03.06.24 в 07:00
Арманд Дуплантис

Арман Дуплантис с нова победа в Диамантената лига

Арманд "Мондо" Дуплантис спечели състезанието на овчарски скок в Стокхолм, в поредния кръг на лекоатлетическата верига "Диамантена лига", но не успя да постави нов световен рекорд. 83 рекорда в леката атлетика са подобрени на стадиона в шведската столица – повече от всяко друго място в света. 84-ят обаче не беше добавен на 2-и юни 2024-а година...

публикувано на 03.06.24 в 06:44
Валентин Антов

Венеция победи Кремонезе с Валентин Антов и си гарантира участие в Серия А

Валентин Антов и неговият Кремонезе няма да играят в италианския футболен елит, след като загубиха втория плейофен мач срещу Венеция с 0:1. Така венецианците печелят финалния бараж след нулево равенство в първата среща в Кремона и отново са в Серия А след две години пауза. Единственото попадение за Венеция вкара датският нападател Кристиан Гюткяер в..

публикувано на 03.06.24 в 06:42
Яник Синер

Григор Димитров срещу Яник Синер в четвъртфиналите на “Ролан Гарос”

Яник Синер ще е съперникът на Григор Димитров в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Италианецът се наложи над последния останал представител на домакините Корентен Муте с 2:6, 6:3, 6:2, 6:1 и си осигури нова среща с българина, когото победи във финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями в края на март. Синер води с 3-1..

публикувано на 03.06.24 в 06:32
Андриан Краев

Андриан Краев напусна Левски като свободен агент

Андриан Краев напусна Левски като свободен агент. Договорът на бившия играч със “сините” изтече през уикенда. Той със сигурност ще продължи кариерата си на друго място и няма да остане на “Георги Аспарухов”. Новият треньор Станислав Генчев обяви, че ще проведе разговор с полузащитника и ще се опита да го убеди да промени решението си. 25-годишният Краев..

публикувано на 03.06.24 в 06:25