Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЕВР обсъжда предложение за поевтиняване на природния газ с 11,5 на сто през юни

Снимка: БГНЕС

Предложението на "Булгаргаз" природният газ да поевтинее с 11 процента и половина през юни ще бъде обсъдено в Комисията за енергийно и водно регулиране.

Понижението може да бъде и по-голямо, тъй като изчисленията на компанията са правени преди около три седмици.

През това време цените на международните борси продължиха да падат.

Окончателното решение регулаторът ще вземе на 1 юни, когато ще влязат и в сила новите цени.

Графика на газовите TTF фючърси (в евро за мегаватчас)


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Таксиметров шофьор е пребит в Пловдив от пияни младежи

Таксиметров шофьор е пребит от двама пияни младежи в Пловдив. Поради нетрезвото им състояние той отказал да ги откара до близко село и тогава двамата му нанесли побой и нанесли щети на автомобила му. Веднага след това младежите - на 25 и 26 години избягали, но бързо били  задържани. Установено е, че са криминално проявени, а единият е и..

публикувано на 03.06.24 в 13:08
Мартин Божанов - Нотариуса

Съдийската колегия ще обсъди утре доклад на специалната комисия по казуса с Нотариуса

Съдийската колегия ще обсъди на заседанието си утре, 4 юни, доклад за дейността на специалната комисия, проверяващи факти и обстоятелства, свързани с участието на съдии в дейността на групата около Мартин Божанов, по прякор Нотариуса. Това става ясно от протокол от последното заседание на комисията, публикуван на Интернет- сайта на съдебния..

публикувано на 03.06.24 в 13:04

Изтеглят партиди на световноизвестни брандове козметика

Изтеглят от пазара и от потребителите партиди на световноизвестни брандове козметика. Причината е установено в състава наличие на химичното съединение пропионалдехид, което е забранено за такъв вид продукти.  Повечето от тях са произведени в държави от Европейския съюз като Италия, Франция, Испания, Германия. За това съобщават от онлайн..

публикувано на 03.06.24 в 12:54

В Грузия влезе в сила противоречивият Закон за чуждестранните агенти

В Грузия влезе в сила противоречивият Закон за чуждестранните агенти, след като беше подписан от председателя на парламента Шалва Папуашвили, съобщава Ройтерс. Това стана факт, след като проправителствените депутати гласуваха миналата седмица за преодоляване на ветото на президента Саломе Зурабишвили, която критикува закона, посочват грузински..

публикувано на 03.06.24 в 12:53

В област Плевен са сформирани 394 секционни избирателни комисии

В област Плевен са сформирани 394 секционни избирателни комисии. В тях са ангажирани над 3000 членове. Обучението започва от днес - 03.06 и ще продължи до 7 юни.  РИК е създала организация всички да имат възможност да проведат такова, каза пред БНР адвокат Ярослав Димитров, председател на РИК в 15 МИР-Плевен.  Трябва да се..

публикувано на 03.06.24 в 12:37

Привилегировани граждани паркирали безплатно в центъра на София

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров обяви, че привилегировани граждани са паркирали безплатно в центъра на София в платената синя и зелена зона, без да имат право на това. Паркирането е ставало с карта, подписана от предишното ръководство на Столичната община, а сред привилегированите са били и синдикални лидери от КТ..

публикувано на 03.06.24 в 12:14

БДЖ определи като тероризъм срязването на спирачките на локомотив на гарата в Лом

От БДЖ определиха като тероризъм вандалската проява от събота, когато неизвестни срязаха спирачките на локомотив на гарата в Лом. Според експерти извършителят вероятно е бил наясно със спирачната система. Неизвестни срязаха спирачни маркучи и счупиха стъкло на локомотив на гарата в Лом На локомотива, готов за потегляне от Лом, са били..

публикувано на 03.06.24 в 12:11