Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърта седмица продължават протестите на столичния булевард "Сливница"

Снимка: Мария Костова

Четвърта седмица продължават вече всекидневните протести на столичния булевард "Сливница" след катастрофата там, при която двама млади хора загинаха на пешеходна пътека.

Протестиращите настояват за по-строги наказания за шофьорите нарушители на правилата за движение.

"Очакванията са ни повече хора да се съберат, да се предизвика тяхната съвест. Трябват наистина промени в законите. Не може всеки човек да бъде безотговорен. Всеки прави грешки, но някои са недопустими. Не само наредбата по пътищата трябва да бъде променена, но и шофьорските курсове", каза участничка в протестите.

Протестиращите призоваха за масово присъствие на националния протест в неделя.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мария Габриел с имената за кабинет при президента днес?

Възможно е президентът Румен Радев днес отново да приеме кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, която вчера получи от името на най-голямата парламентарна група първия мандат за съставяне на правителство в 49-ото Народно събрание. След като взе папката Габриел постави срок от 24 часа за финализиране на преговорите с "Продължаваме промяната -..

публикувано на 19.03.24 в 07:29

Вносител на яйца: Не е това начинът – да опетним вноса, за да продаваме българското

Вносители на яйца реагират на твърдения, отправени в ефира на БНР, че у нас вносни яйца  се препакетират и преетикетират като български. Румънски и украински яйца се продават като български. Сигнали има, резултат от проверките – не Всеки път преди Великден българските производители подемат подобна кампания, за да се елиминира..

публикувано на 19.03.24 в 06:58

Двете камари на британския парламент продължават споровете по законопроекта за Руанда

В Обединеното кралство депутатите в Камарата на общините гласуваха да отхвърлят всичките 10 поправки на правителствения законопроект за Руанда, който Камарата на лордовете и Лейбъристката партия се опитват значително да променят, преди да стане закон.  Играта на „пинг-понг“ между двете камари на британския парламент продължава по спорния законопроект,..

публикувано на 19.03.24 в 05:13
Ръководителят на мисията на МВФ за България Жан-Франсоа Дофен

Мисията на МВФ представя резултатите от прегледа на икономиката и финансите ни

Ръководителят на редовната мисия на Международния валутен фонд Жан-Франсоа Дофен ще представи резултатите от прегледа на българската икономика и финансова система. Мисията на фонда започна на 6 март и приключва днес, но Дофен вече беше изслушан в ресорната парламентарна комисия. Там той акцентира върху вече представяна през годините теза, че е време у..

публикувано на 19.03.24 в 04:28

Бивш говорител на Владимир Путин го сравни с Уинстън Чърчил

Бивш говорител на руския президент Владимир Путин го сравни с  Уинстън Чърчил след изборната му победа в интервю за "Скай нюз".  Сергей Марков призна, че Путин е по-малко популярен от 87-те процента, с които бе избран, но идеята, която той въплъщава, е популярна в Русия. Въпреки че изборите са широко смятани за фиктивни, Марков каза, че избирателите..

публикувано на 19.03.24 в 03:53

САЩ определиха като абсурдно твърдението, че са провокирали протести в Куба

Съединените щати определиха като абсурдно твърдението, че са провокирали вчерашните протести в Куба. Причината за демонстрациите е липса на хранителни продукти и режим на тока в различни кубински градове, а според президента Мигел Диас Канел Вашингтон използва недоволството, за да свали комунистическата власт на острова. Според говорител на държавният..

публикувано на 18.03.24 в 22:57

Зоран Миланович не може да участва като кандидат в парламентарните избори на 17 април

Конституционният съд на Хърватия постанови, че президентът Зоран Миланович не може да участва в политическата дейност на нито една политическа партия докато изпълнява задълженията си на държавен глава. Решението съобщи председателят на Конституционния съд Мирослав Шепарович. Миланович насрочи в петък парламентарни избори за 17 април, но часове по-късно..

публикувано на 18.03.24 в 22:44