Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнир по подводен риболов в Тюленово

Снимка: Мая Щърбанова, архив

За 11-та поредна година в община Шабла ще се проведе турнир по подводен риболов, който е кръг от серията състезания за купа „България“ на Българската федерация по подводни спортове. Организатори на надпреварата днес са Сдружението „Морски клуб Портос Кариа“, с подкрепата на община Шабла. 

Право на участие в турнира по подводен риболов имат всички състезатели от клубовете, регистрирани към Българската федерация по подводни спортове. Продължителността на надпреварата е 5 часа, като при лоши метеорологични условия главният съдия е в правото си да намали състезателното време.

В 9.00 часа сутринта ще започне регистрацията на участниците и медицинските прегледи в с. Тюленово, а от 10.00 часа започва официалното откриване на събитието на лодкостоянката в морското село. В 11.00 часа ще бъде даден и официалният старт. Надпреварата по програма трябва да продължи до 16.00 часа, след което уловът ще бъде предаден и премерен. 

Осигурени са награди и трофеи за победителите, както и тениски за всички участници. 


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Информация за "фабриката за помощи" във Великобритания е била подадена преди 3 г. в ГДБОП

Оперативната информация за случая с източване на социалната система във Великобритания от български граждани е била подадена още преди три години в ГДБОП. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов и уточни, че разследващите у нас са събрали информация по случая, докладвали са в прокуратурата и са уведомили колегите си във Великобритания:  Повече..

публикувано на 04.06.24 в 12:53
Методи Методиев

Зам.-министър Методиев: България ще е готова за еврозоната до средата на 2025 година

До средата на 2025 г. България ще е готова за еврозоната, прогнозира служебният заместник-министър на финансите Методи Методиев. По думите му към края на настоящата година инфлационният критерий - единственият, който към момента не изпълняваме за въвеждането на еврото - ще бъде покрит, което ще даде възможност България да поиска извънреден доклад...

публикувано на 04.06.24 в 12:50
Сградата на Община Пазарджик

Съдът решава да бъдат ли касирани изборите за общински съвет в Пазарджик

Пазарджишкият административен съд ще решава дали да бъдат касирани изборите за общински съвет в Пазарджик. Делото е по жалба на трима кандидати за общински съветници.  При повторното преброяване в 37 секции са установени поредица от драстични нарушения, сред които - 300 липсващи бюлетини. В хода на делото беше назначено повторно преброяване в..

публикувано на 04.06.24 в 12:44

Продължава възстановяването на електроснабдяването в Ловешко

В община Ловеч продължава възстановяването на електричеството след вчерашната буря, която прекъсна електропроводи. Все още има отделни абонати в много населени места и в областния център, които са без ток.  Буря нанесе значителни щети в Ловешко Най-сериозни са щетите в село Радювене, където много домакинства все още нямат електричество...

публикувано на 04.06.24 в 12:34

Синдикат "Защита" отменя протеста си, предстои нова среща със здравния министър

Проблемите със заплащането на работещите в здравната система обсъдиха на среща днес представители на синдикат "Защита" и министърът на здравеопазването Галя Кондова. Резултатът от разговорите е, че ще има нова среща със здравния министър на 18 юни. И това е причината от синдикат "Защита" да отменят насрочения за 6 юни протест. До тази среща се..

публикувано на 04.06.24 в 12:28
Васил Терзиев

Терзиев призна за грешка с новата организация на движение в центъра на София

Кметът на София Васил Терзиев призна, че той и заместникът му по транспорт са допуснали грешка при въвеждането на новата организация на движение по столичния булевард "Патриарх Евтимий". Поредна протестна блокада в центъра на София Пореден протест срещу организацията на движение в центъра на София Ще бъде разширен съставът на..

публикувано на 04.06.24 в 12:16

Първа мисия на хеликоптера за спешна медицинска помощ

Медицинският хеликоптер с екип на Центъра за спешна медицинска помощ извърши първата си мисия днес. Сигналът за нуждата от помощ е подаден в 7.30 ч. за пациентка в тежко състояние от Шумен.  Полетът е продължил един час и 15 минути. Пациентката вече е в столичната Военномедицинска академия.  Георги Гвоздейков: Завършени са техническата и..

публикувано на 04.06.24 в 12:11