Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саша Илич: Щастлив съм в отбора и очакваме нови попълнения

Саша Илич
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на ЦСКА София - Саша Илич заяви, че е щастлив, че започва новия сезон с "червените" и отговаря, че тимът очаква нови попълнения.

"ЦСКА трябва всеки сезон да се бори за трофей. През миналата година бяхме близо до печелването на трофея, борихме се докрая за титлата, за съжаление, не успяхме, но това ни дава основата да се надяваме, че този сезон можем да се преборим за Сигурно имахте мачове, в които може да не сме изглеждали добре, но имахте други, в които бяхме отлични. Трябва да вървим крачка по крачка, за да поправим нещата, които не успяхме да направим миналата година", заяви Илич преди откритата тренировка на футболистите на ЦСКА-София на базата в Панчарево.

"Още днес ще е качествено Сейни Санянг тренира с нас. Много се радвам, че успяхме да го привлечем и съм убеден, че футболист", каза сръбският специалист по повод новопривличането на защитник от Гамбия.

"Имаме футболисти, чиито договори изтекоха и вече не са тук. Очакваме и нови футболисти, които ще дойдат. Чакаме ги съвсем скоро да дойдат като нови попълнения. Знаем, че на някои от тях няма да им бъде лесно веднага да започнат да играят с останалите и ще им трябва време, но се надявам да дойдат такива, които ще ни помогнат“, добави Илич, а по повод тези, с които отборът се раздели той изстреля:

"Дауда Бамба, Жеферсон, Маурисио Гарсес и Галин Минков, който подписа с Локомотив София."

„Лазар Туфегджич е играч на ЦСКА, тренира с нас. Моята информация е, че Шираир Шагоян, който беше активен с националностите, с който той ще дойде направо в Австрия, където ще се присъедини към нас“, коментира още Саша Илич и продължава:

"За мен най-важното е да дойдат качествени футболисти. Това го казах и за българи, и за чужденци. Важното е да не помогне. Моите цели съвпадат с целите на клуба като ЦСКА – да спечели всичко, което може да спечели. Започваме следното Очаквам да дойдат освен футболистите, които бяха включени в националните отбори, а и новите попълнения."

По повод първия съперник на "червените" в евротурнирите - румънския Сепси, Саша Илич заяви: "Мисля, че това беше най-трудният противник, който може да не се падне. Това е млад отбор, но доста качествен. Вече десетина са в елита на Румъния и са доста постоянни. Чака ни изключително труден мач. През последната година играхме контролирахме с тях и загубихме 0:4. Въпреки това, че приятелски мач, видяхме, че е много тежък противник. Изтеглихме най-трудния противник, но ще дадем Със сигурността за нас ще бъде доста по-трудно, защото ще играем с добър отбор още в началото, но не трябва да има такова. ще бъде трудно за нас, но предполагам, че така ще бъде и за нашите противници.с който разполагаме, да направим най-доброто."

"Още в началото знаех отлично къде ще дойда, явно бях с този какъв отбор е ЦСКА и каква е историята му. Знаех абсолютно всичко. Сега съм доволен, че започвам новия сезон с ЦСКА. Да, не успяхме да станем шампиони миналата година, но Мисля, че успяхме да направим една отлична атмосфера и върнахме публиката, а това ще бъде сред приоритетите ни и догодина – да продължим с добрата игра и да върнем всички повече фенове по трибуните. по-добри резултати", завърши Илич и уточни, че с ръководството е говорил само за позициите на футболистите, които са необходими на отбора.

Вратарят Димитър Евтимов пък заяви, че се чувства добре в началото на подготовката. „Подготвяме се с момчетата и всичко е наред. Показал съм през годините, че съм измествал Бусато, а това е показателно за конкуренцията в отбора. За тима е добре да има такава конкуренция. бъде шампион. Борим се на всички фронтове. Ще се постараем да направим една добра подготовка", коментира Евтимов и допълва:

„Краят на миналия сезон трудно може да се преглътне. За съжаление, не успяхме да станем шампиони. Всъщност за мен, не знам дали никоя ще успее да го преглътне. Но ще работим да поправим грешките, които направихме миналата година и ще опитаме да се представим на подобно високо ниво. И миналата година губим точки от отбора срещу срещу, които се очаква да печелим. Трябва да поправим това. Ако успеем да доведем и класно попълване, което да не помогне в трудни ситуации, ще бъде добре. се представим добре в европейските клубни турнири,ще бъде добре.Какво зависи от нас ще го направим.За мен каузата е една – ЦСКА да бъде шампион.В европейските мачове няма по-лесен или по-сложен мач.Миналата година имаме контрола с тях, но сега е доста по-различно. Няма да е лесно, но в такова мачове не знам кога е било лесно."


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева с нов прескок на СК във Варна

Европейската вицешампионка Валентина Георгиева вече изпълнява нов втори прескок. Най-вероятно той ще бъде показан по време на световната купа, която ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта във Варна. Състезателката на Филип Янев ще изпълни новото упражнение обаче, само ако се почувства сигурна по време на тренировките преди..

публикувано на 17.05.24 в 17:18
Национални отбори по спортна гимнастика

България с 15 състеатели на СК по спортна гимнастика във Варна

15 състезатели ще представят България на световната купа, която ще се проведе от 23 до 26 май във Варна. При мъжете съставът ни е - Йордан Александров, Димитър Димитров, Божидар Златанов, Даниел Трифонов, Майкъл Дунев, Христос Маринов, а извън класирането ще играят - Мартин Мишев, Раян Радков и Теодор Трифонов. При жените ще разчитаме на..

публикувано на 17.05.24 в 16:16

Барселона почти сигурно си гарантира сребърните медали в испанското първенство

Отборът на Барселона се наложи с 2:0 като гост на последния в класирането и вече изпаднал тим на Алмерия в среща от 36-ия кръг на испанското футболно първенство. Успехът почти сигурно гарантира сребърните медали на тима, тъй като разликата с третия Жирона вече е 4 точки при оставащите по два мача. И двата гола за каталунците реализира Фермин Лопес в..

публикувано на 17.05.24 в 06:57
Илия Груев-младши

Илия Груев и Лийдс на един мач от завръщане във Висшата лига

Лийдс разгроми Норич с 4:0 в среща реванш от полуфиналните плейофи на английската Чемпиъншип и е само на крачка от завръщане във Висшата лига.  Първата среща завърши 0:0 Илия Груев отбеляза първото попадение за Лийдс от пряк свободен удар още в 7-ата минута. Съперникът на Лийдс във финала на "Уембли" ще стане ясен днес, когато Саутхемптън посреща..

публикувано на 17.05.24 в 06:46
Ботев отпразнува Купата на България с шествие

Ботев отпразнува Купата на България с шествие

Футболният Ботев (Пловдив) отпразнува спечелената Купа на България с празнично шествие и церемония в Община Пловдив, където носителите на трофея бяха приети от кмета на града Костадин Димитров.  Вчера „канарчетата“ надделяха с 3:2 над Лудогорец във финала на Националния стадион „Васил Левски“ и така завоюваха четвърта Купа на страната в..

публикувано на 16.05.24 в 20:55
Швеция надигра Казахстан с 3:1

Швеция продължава без загуба на световното по хокей

Отборите на Швеция и Австрия постигнаха победи в първите мачове от днешната програма на Световното първенство по хокей на лед за мъже, което продължава до 26 май в Чехия. Съставът на Швеция надигра Казахстан с 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) в Острава и остава непобеден след четири срещи от началото на шампионата. Шведските хокеисти оглавяват временното..

публикувано на 16.05.24 в 20:20
Български клубове участваха в среща с УЕФА в Белград

Български клубове участваха в среща с УЕФА в Белград

Заместник-генералният секретар на УЕФА Джорджо Маркети и ръководителят на сектора за клубни състезания и календари на eвропейската централа Тобиас Хедщук се срещнаха в Белград с клубове от Сърбия, Румъния, България, Унгария и Черна гора. На въпросната дискусия, която беше домакинствана от Футбония съюз на Сърбия (ФСС), двамата ръководители на..

публикувано на 16.05.24 в 20:05