Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

72% от американците се чувстват финансово несигурни

Снимка: БГНЕС

По-голяма част от американците не се чувстват финансово сигурни показва ново проучване на YouGov по поръчка на финансовата компания Bankrate .

Според проучването 72% от американците казват, че се чувстват финансово несигурни и едва 28 % имат усещане за финансова стабилност.

По голяма част от хората в САЩ смятат, че състоянието на икономиката е основна причина да се чувстват по- този начин, 63% посочват високата инфлация, 48%- цялостното състояние на икономиката, а за 36% нарастващите лихви създават икономическата им нестабилност.

Според анкетираните за да се чувстват финансово добре те трябва да печелят около 230 000 долара годишно. За да се почувстват богати участниците в проучването казват, че трябва да имат доходи от приблизително 483 000 долара на година. Само че, според данни на Бюрото за преброяване на населението на САЩ, средният годишен доход за работещ на пълен работен ден през 2021 г. е бил едва около 54 000 долара.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Свежи цветя, положени на лобното място на Ани и Явор, които бяха пометени от лека кола на София през май.

Протест в столицата година след смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Една година след смъртта на Ани и Явор, чийто живот бе отнет на пешеходната пътека при кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Русе" в София, от Фондация "Ани и Явор: Ключът е любовта" и Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата“ организират протест тази вечер на мястото на инцидента. В знак на съпричастност след трагедията, при..

публикувано на 08.05.24 в 07:32

Теглят в ЦИК номерата на бюлетините на партиите за изборите на 9 юни

В 16 часа днес Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетините на партиите, коалициите и Инициативните комитети за предстоящите избори на 9 юни. Също с теглене на жребий ще бъде определен и редът за представяне на кандидатите, регистрирани от политическите формации и Инициативните комитети, в..

публикувано на 08.05.24 в 07:27
доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ

Българската и Франкфуртската фондови борси предлагат двойно листване

Българската фондова борса съвместно с Франкфуртската фондова борса предлагат на компаниите възможност за търговия и на двете места или т.нар. двойно листване. Новият пазар, наречен EuroBridge, беше представен още през април. Вече има и една българска компания, която направи тази стъпка, която ще доведе до търговията на акциите ѝ в евро - и..

публикувано на 08.05.24 в 07:21

4,3 млн. пациенти в Европа се заразяват всяка година с допълнителна инфекция при престой в болница

Всяка година над 4 милиона пациенти в Европа се заразяват с поне една допълнителна инфекция по време на своя болничен престой.  Инфекциите, свързани с медицинско обслужване, са значително предизвикателство за безопасността на пациентите в цяла Европа, подчерта директорът на Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията доктор Андреа..

публикувано на 08.05.24 в 05:25

Кипър ще финансира изследователски проекти в авангардни научни области

С нови програми за над 16 млн. евро правителството на Кипър ще финансира изследователски проекти в авангардни области и ще подкрепи участието на младите учени в европейски научни дейности. Отварянето им за кандидатстване бе обявено във вторник от Фондацията за изследвания и иновации. По най-мащабната програма, наречена "Острови на върхови..

публикувано на 08.05.24 в 05:19
Летище

Хаос на британските летища заради проблеми при паспортния контрол

Съобщава се за хаос по летища в Обединеното кралство, свързан с електронните врати при паспортен контрол.  Някои от най-натоварените британски летища съобщиха, че граничните сили изпитват общонационален проблем, засягащ пътниците при паспортен контрол. От "Станстед" и "Гатуик" заявиха, че става дума по-конткретно за електронните врати при паспротнтата..

публикувано на 08.05.24 в 05:14
Клаус Йоханис и Джо Байдън

Румънският президент е готов да обсъди изпращането на зенитно-ракетен комплекс Patriot в Украйна

Румънският президент Клаус Йоханис заяви във вторник, че е готов да обсъди изпращането на зенитен ракетен комплекс Patriot в Украйна, след като Германия призова страните членки на Европейския съюз и НАТО да укрепят противовъздушната отбрана на Украйна, съобщава Ройтерс. "През последните няколко седмици имаше дискусии за това кой може..

публикувано на 07.05.24 в 23:20