Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Костадинов обвини управляващите в "език на омразата"

Депутатите провеждат днес извънредно заседание на парламента.
Снимка: БТА

В декларация от парламентарната трибуна председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов обвини управляващите в "език на омразата". 

Повод за прочетената от него декларация е искането на над 100 интелектуалци за забрана на партията му заради отправяне на открити призиви за насилие и използване на противозаконни средства за постигане на свои цели.

Според Костадинов те са политически ангажирани и самите те сеят "език на омразата": 

"Днес все повече от вас виждат и осъзнават, че бъдещето на България и българския народ е поставено на карта. Целта на управлението на омразата е да ни унищожи като народ и като държава. Единствената пречка пред изпълнението на тази цел е единствената българска национална организация "Възраждане". Ето защо управлението на омразата иска да унищожи "Възраждане".



По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Германският министър на отбраната Борис Писториус  - Берлин, 17 май 2023 г.

6,5 млрд. евро допълнително за армията догодина поиска германският министър на отбраната

Министърът на отбраната на Германия Борис Писториус настоява за 6,5 млрд. евро повече за бюджета за отбрана през следващата година и връщане отчасти на наборната служба, за да се въъзстанови отбранителната мощ на германската армия. Най-малко 6,5 милиарда евро са необходими на германската армия, за да излезе от кризата, в която се намира в..

публикувано на 17.05.24 в 19:47
проф. Добромир Димитров

179 чуждестранни лекари от Випуск 2024 на МУ- Плевен получиха дипломите си

В Плевен тържествено връчиха дипломите на 179 чуждестранни лекари от Випуск 2024 на Медицинския университет. Те са граждани на 16 страни от цял свят. Средният успех на 21-вия пореден випуск чуждестранни лекари е много добър 4.90, с висок брой отличници - 24, които бяха наградени с плакет "Отличник", луксозни дипломи, грамоти и стетоскопи. Всички..

публикувано на 17.05.24 в 19:40

Пожарната и полицията в Кюстендил с мерки за безопасността на абитуриентските балове

Екипи на  на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кюстендил провериха 11 обекта – ресторанти, училища, хотели, където ще се организират абитуриентски тържества, за спазването на правилата за пожарна безопасност. Наред с това в полицейските управления в Кюстендил, Дупница, Бобов дол  са  изготвени планове  и организация..

публикувано на 17.05.24 в 19:32

Руска рафинерия е преустановила работа след украинска атака с дронове

Рафинерията в руския пристанищен град Туапсе е преустановила работа в резултат на днешната украинска атака, съобщават източници на Ройтерс. Съоръжението на "Роснефт" е с капацитет за обработка на 12 милиона тона суров петрол. Произвежда нафта, дизел и други видове горива. Удари между Киев и Москва: Най-дългата атака от началото на войната, има..

публикувано на 17.05.24 в 19:11
Кметът на София Васил Терзиев

Терзиев: Ще обжалваме решението на съда за движението в центъра на София

Столичната община ще обжалва решението на Административния съд, с което се спира въвеждането на нова организация на движение по булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" и улица "Фритьоф Нансен". Това съобщи във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев. В публикацията той посочва, че е оптимист, че Върховният административен съд ще се произнесе също толкова..

публикувано на 17.05.24 в 19:01
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Отлага се протестът във висшите училища

Протестът във висшите училища, анонсиран за идния понеделник, се отлага. Това стана ясно след среща на синдикатите с финансовия министър в присъствието на премиера и на министъра на образованието. МС осигури пари за ръст на заплатите във ВУЗ-овете (обновена) Освен 39 млн. лева, които вече бяха отпуснати, ще има допълнителна финансова..

публикувано на 17.05.24 в 18:22

Държавните университети ще затворят в понеделник врати в знак на протест

В понеделник, на 20 май, държавните университети в цялата страна ще затворят врати в знак на протест заради неизпълнени финансови ангажименти от страна на държавата. В университетите ще се извършват единствено дейности с неотложен характер.  МС осигури пари за ръст на заплатите във ВУЗ-овете (обновена) Извънредно се събират ректорите да..

публикувано на 17.05.24 в 18:12