Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 не успя да преодолее десет от Хебър

ЦСКА 1948 - Хебър
Снимка: БТА

ЦСКА 1948 направи равенство 1:1 у дома с Хебър в мач от четвъртия кръг в Първа лига.

Столичани бяха по-активни в началните минути на двубоя. Георги Русев центрира от ъглов удар в шестата минута, а в наказателното поле Рууни Ева се извиси над всички и отправи изстрел с глава, който обаче премина покрай левия страничен стълб.

Талис в наказателното поле на гостите, след което бе повален на земята от Мартин Михайлов. Главният рефер Кристиян Колев веднага посочи бялата точка. Педриньо се нае с изпълнението на дузпата и шутира в долния десен ъгъл на вратата, но Матвей Игонен направи страхотно спасяване в 15-ата минута, с което не позволи на ЦСКА 1948 да излезе напред в резултата.

Педриньо напредна по лявото крило, справи се с Николай Николаев, след което бе повален от Мартин Михайлов, който влезе остро на техничния бразилец, заради което получи втори жълт и респективно червен картон. Защитникът на "гробарите" бе изгонен и остави Хебър с човек по-малко на терена в 21-ата минута.

В следващите минути темпото спадна, а до опасни положения пред някоя от двете врати не се стигна.

Ангел Бастунов изведе Октай Хамдиев отляво на нападението на Хебър, фланговият футболист навлезе в наказателното поле и шутира, но Даниел Наумов отрази в 40-ата минута.

Талис получи топката около централната линия в 45-ата минута, след което необезпокояван стигна до границата на наказателното поле. Бразилецът шутира, но право в тялото на бранител на Хебър.

Само 70 секунди след старта на второто полувреме ЦСКА 1948 откри резултата в двубоя, когато Педриньо осъществи двойно подаване с Антонио Вутов, след което излезе на чиста позиция и шутира ниско по тревата. По този начин бразилецът се реабилитира за пропуснатата дузпа през първото полувреме.

Георги Русев комбинира в наказателното поле на Хебър с Видар Кяртансон в 60-ата минута. Ударът на исландския нападател обаче бе право в тялото на защитник на гостите.

Ивайло Чочев се справи с Роберт Мазан отдясно на нападението на ЦСКА 1948, след което потърси Видар Кяртансон в наказателното поле на Хебър, но исландецът не успя да направи добър контакт с топката в 71-ата минута.

Георги Вълчев опита късмета си от дистанция четвърт час преди края на редовното време с удар в долния десен ъгъл. Вратарят Даниел Наумов успя да се разтегне и да отрази.

Ангел Бастунов комбинира с Атанас Кабов, който шутира от средна дистанция към долния десен ъгъл. Топката тупна точно преди Даниел Наумов, който успя да докосне топката, но не и да я избие. По този начин Хебър успя да достигне до равенството в 81-ата минута.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек и Жасмин Паолини ще си оспорват титлата на Откритото първенство на Франция

Полякинята Ига Швьонтек и италианката Жасмин Паолиини се класираха за финала на Откритото първенство на Франция по тенис при жените. Жазмин Паолини надигра категорично Мира Андреева с 6:3, 6:1 на полуфиналите и за първи път в кариерата си ще играе на финал в турнир от Големия шлем.  В спора за трофея 28-годишната италианка ще срещне трикратната..

публикувано на 06.06.24 в 19:57

НСА и общините Столична, Кюстендил и Банско с инфраструктурен проект за над 58 милиона лева

Проект за над  58 800 000 лева  за развитие на спортна инфраструктура представиха днес ръководството на Национална спортна академия "Васил Левски" и общините - Столична, Кюстендил и Банско.  Близо 49 милиона от средствата са безвъзмездни по европейско финансиране по програма за развитие на регионите, а останалите 10 милиона  са съфинансиране осигурено от..

публикувано на 06.06.24 в 19:50

Лудогорец започва лятната си подготовка на 10 юни

Лудогорец започва лятната си подготовка на 10 юни.  Същия ден футболистите се събират на режим в София, като в следващите три дни шампионите ще тренират в столицата, като междувременно ще минат на медицински изследвания и фитнес тестове. На 12 юни в 14,00 ч. в хотел "Зу" в София Лудогорец ще даде пресконференция.  На 14 юни отборът заминава за..

публикувано на 06.06.24 в 18:38

Церемонията по връчването на Златната топка ще се проведе на 28 октомври в Париж

Най-престижната церемония по връчването на индивидуалните награди в световния футбол, Златната топка, ще се проведе в Париж на 28 октомври, съобщи новият организатор на събитието УЕФА. Номинациите ще бъдат обявени на 4 септември, което ще позволи на гласуващите в анкетата да вземат предвид Европейското първенство и Копа Америка по футбол за мъже и..

публикувано на 06.06.24 в 18:03

Клубовете от Висшата лига на Англия гласуваха за запазването на системата ВАР

Клубовете от Висшата лига на Англия подкрепиха решението да запазят системата за видеоасистент съдии (ВАР) през следващия сезон на годишното си общо събрание. Това съобщиха от пресслужбата на лигата. Според "Дейли Мейл" гласуването е било 19:1 в полза на запазването на ВАР. Висшата лига възнамерява да приложи следните подобрения на ВАР: намаляване на..

публикувано на 06.06.24 в 17:40

Зверев е последният полуфиналист на "Ролан Гарос"

Александър Зверев е последният тенисист, който достигна до полуфиналите на "Ролан Гарос". Германецът победи Алекс де Минор с 6:4, 7:6(5), 6:4 в тричасова битка. Първият сет бе интригуващ. Двамата тенисисти размениха ранни пробиви, но никой не успя да се откъсне в резултата. Ключов се оказа седмият гейм, в който Зверев за втори път проби подаването..

публикувано на 06.06.24 в 05:55
Илиян Радулов

Илиян Радулов стартира с успех на турнир в Кордоба

Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнир по тенис в испанския град Кордоба с награден фонд 25 хиляди долара. Стартиралият от квалификациите Радулов преодоля първия кръг след успех с 6:3, 2:0 и отказване на представителя на домакините Алберт Педрико Кравцов след 53 минути игра. Българският тенисист изостана с 1:3 в първия сет, но..

публикувано на 05.06.24 в 21:23