Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски не се даде на Айнтрахт

Левски и Айнтрахт завършиха 1:1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Левски завърши 1:1 срещу шампиона в Лига Европа през 2022 година Айнтрахт Франкфурт в първи мач от плейофите за влизане в груповата фаза на футболния турнир Лига на конференциите.

Красив гол на Асими Фадига във вратата на германците в последните секунди на двубоя и сериозен пропуск на Роналдо на празна врата белязаха двубоя в София, игран пред препълнените трибуни на стадион „Васил Левски“.

Началото на мача малко се забави заради проблеми с комуникационната система на съдиите, а в 6-ата минута се стигна до попадение в полза на гостите.

Асен Митков загуби топката пред наказателното поле и последва опасен удар от дистанция на Аурелио Бута, но Пламен Андреев изби.

Марио Гьотце достигна до кълбото и го върна назад към Рандал Коло Муани, който от наказателното поле се разписа във вратата на "сините".

Голът беше проверен от системата за видео арбитраж заради съмнения за нарушение срещу Митков, както и за евентуална засада, но главният съдия Адам Ладебак посочи центъра на терена след кратка консултация.

Последваха опити за изравняване от страна на Левски, но последното подаване пред вратата на германците се оказваше неточно.

В 21-ата минута Джавад Ел Джемили шутира неточно от фаул съвсем близо до наказателното поле на гостите. 

Последваха по-силни минути за Айнтрахт, но Тута и световният шампион с Германия от 2014 година Гьотце действаха несъсредоточено в предни позиции.

В 39-ата минута на мача Уелтон се измъкна от защитата и направи пробив, след което подаде успоредно на вратата за Роналдо, който от два-три метра на празна врата пусна леко топката към Кевин Трап, останал на далечната греда.

Веднага след почивката гостите имаха шанс да реализират втори гол. Омар Мармуш изведе Йенс Петер Хауге, но норвежецът си поведе доста дълго топката и Пламен Андреев я улови.

В 61-ата минута Андриан Краев отново сбърка в центъра на терена, а Гьотце подаде за Мармуш, но египтянинът не успя да нанесе опасен шут от наказателното поле.

Точно 20 минути преди изтичане на редовното време влезлият като резерва Патрик-Габриел Галчев подаде за Роналдо и той продължи с глава към Уелтън на далечната греда.

Бразилецът овладя и веднага отправи удар, с който преодоля стража Кевин Трап, но топката премина покрай вратата, а в ситуацията имаше вдигнат флаг за засада на Уелтън.

В 5-ата минута на допълнителното време влезлият от пейката Асими Фадига с красив гол след удар от 25 метра в горния ъгъл на вратата на Айнтрахт фиксира равенството 1:1.

Реваншът между двата отбора е през следващата седмица в Германия.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

С приключването на мачовете от група "F" на Евро 2024 стана ясна и цялата схема за фазата на директните елиминации, която ще стартира на 29 юни, събота. Последните двойки, които се оформиха, противопоставят дебютанта Грузия на победителя в група "В" Испания, докато завършилият на второ място в група "F" тим на Турция ще срещне Австрия...

публикувано на 27.06.24 в 00:25

Турция се измъчи с 10 от Чехия, но победи

Турция победи Чехия с 2:1 в последен мач от Група "F" на Евро 2024. Успехът класира турците за осминафиналите като втори в групата с 6 точки, докато чехите останаха на последната позиция с една точки и отпаднаха от надпреварата. Двубоят в Хамбург предложи много емоции на зрителите, а въпреки героичната си игра чехите, които играха с 10 души..

публикувано на 27.06.24 в 00:22

Грузия шокира Португалия и отива на осминафинал

Дебютантът на европейски първенства Грузия се класира за фазата на директните елиминации след победа с 2:0 срещу шампиона за 2016 година Португалия. Точни за селекцията на Вили Саньол бяха нападателите Хвича Кварацхелия и Жорж Микутадзе през двете полувремена, като вторият поведе и в класирането при голмайсторите с три попадения. С успеха..

публикувано на 27.06.24 в 00:18

Трета поредна победа за Лудогорец в Австрия

Лудогорец постигна трета победа по време на летния си лагер в Австрия. В третия си мач "орлите" се наложиха с 2:0 над швейцарския Санкт Гален в Цамс. Попаденията за шампиона на България реализираха Ивайло Чочев и Бърнард Текпетей през двете полувремена. Днешната среща не беше от най-зрелищните, но Лудогорец не остави съмнение, че е..

публикувано на 26.06.24 в 22:07
Гергана Топалова

Гергана Топалова е на победа от основната схема в "Уимбълдън"

Гергана Топалова е на победа от класиране за основната схема на "Уимбълдън". Във втория кръг на квалификациите 24-годишната Топалова разгроми с 6:0, 6:2 рускинята Анастасия Захарова за едва 63 минути и е само на крачка от това да се класира за първи път в кариерата си за основната схема на турнир от Големия шлем. Българската тенисистка..

публикувано на 26.06.24 в 21:57

Румъния спечели своята група и отива на осминафинал

Словакия и Румъния завършиха 1:1 в последна среща от група Е на Европейското първенство по футбол, а резултатът беше до голяма степен очакван, тъй като класира и двата отбора към втората фаза. Куриозното е, че всичките четири отбора в групата завършиха с по 4 точки, но румънците се оказаха на върха по допълнителни показатели. Така те очакват..

публикувано на 26.06.24 в 21:22

Славия надигра Септември (София) в контрола

Славия постигна победа в първата си приятелска среща по време на лятната подготовка. "Белите" се наложиха с 4:1 срещу новака в елита Септември (София). В 14-ата минута Иван Минчев подаде за Ертан Томбак, който асистира за нападателя Цветелин Чунчуков, който се завърна с гол при "белите". В 33-ата минута отново Минчев пусна за Куентин Зеедорф и..

публикувано на 26.06.24 в 20:06