Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участъкът от бул. "Цар Борис III" в "Княжево" – готов до 15 септември

Снимка: Ани Петрова

Пътното платно и тротоарите по столичния булевард "Цар Борис Трети" в района на "Княжево" ще бъдат готови до 15 септември.

В района се изгражда изцяло нов релсов път по маршрута на трамвай 5, преасфалтира се пътното платно и се изграждат тротоарите.

Кметът на район "Витоша" Теодор Петков очаква след ремонта трафикът да намалее.

"Трябва да направим всичко възможно за 15-ти септември този участък да е готов, за да може движението да става без проблем. Определено ефектът от този ремонт е видим надолу по трасето, в което той вече се експлоатира. Това ще бъде видимо и в трасето, когато се пусне до квартал "Княжево". С новите спирки, с новите тротоари, с новото пътно платно - това изцяло подобрява условията и начина на живот на жителите на "Княжево" и тази наистина голяма артерия, която е единият от входовете и изходите на София", коментира той.


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ураганът Хелън застрашава два от щата в САЩ

Заповеди за евакуация в най-малко 20 окръга във Флорида и Джорджия. Извънредно положение в общо 5 крайбрежни щата на САЩ в Мексиканския залив във връзка с приближаването на ураганът Хелен. Във Вирджиния Флорида, Джорджия, Северна и Южна Каролина е обявено извънредно положение. Според Националната метеорологична служба повече от 40 милиона души..

публикувано на 26.09.24 в 07:55
Министерство на земеделието

Последен ден земеделските стопани да поискат помощ за акциза върху газьола

Днес изтича срокът, в който земеделските стопани могат да подадат заявления за подпомагане по схемата за държавна помощ за акциза върху газьола.  Бюджетът на помощта за 2024 г. е 100 млн. лв.  Мярката има за цел да подпомогне фермерите чрез прилагане на намалена акцизна ставка на горивото, ползвано за механизирани дейности в селското..

публикувано на 26.09.24 в 07:51

С шествие отбелязват Европейската седмица на спорта в Плевен

Плевен се присъединява към Европейската седмица на спорта. Общината организира днес масова проява за деца и родители „Открий своя спорт“. "Събитието тази година ще започне с шествие парад на спортните клубове, което ще стартира от Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в 17:30 часа и ще премине през цялата пешеходна зона по улица "Васил..

публикувано на 26.09.24 в 07:51
Росен Карадимов

Министърът на иновациите разговаря с областните управители и директорите на ГРАО от Югозападния район

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов ще разговаря с областните управители и директорите на дирекциите "Гражданска регистрация и административно обслужване" от Югозападния район по обезпечаването на предстоящите парламентарни избори. Целта на срещата е да бъдат обсъдени дейностите по подготовката и координацията между..

публикувано на 26.09.24 в 07:47

Отбелязваме Европейския ден на езиците

Повече от 800 милиона европейци в 47 държави отбелязват Европейския ден на езиците на 26 септември. На този ден се честват 225-те уникални езика, които се говорят в Европа. Експерти лингвисти посочват, че наличието на такъв празник е важно, защото промотира уникалната култура и диалога. Нарастващите когнитивни способности, контактът между..

публикувано на 26.09.24 в 07:31

В НС обсъждат 4 законопроекта за промени в Закона за закрила на детето

В програмата за последния работен ден на депутатите преди началото на изборната кампания са дебати по първото четене на четири законопроекта за промени в Закона за закрила на детето.  Очаква се и обсъждане на президентското вето върху Закона за адвокатурата, свързано с така наречения особен представител.

публикувано на 26.09.24 в 07:29

Партиите и коалициите могат да направят последни промени в кандидатските листи

До днес партиите и коалициите могат да правят промени в кандидатските листи, съгласно сроковете в хронограмата на Централната избирателна комисия, припомня БТА. При отказ за регистрация или при обявяване на недействителност на регистрацията на кандидат, партията или коалицията, която го е предложила, може да предложи за регистриране друг..

публикувано на 26.09.24 в 07:27