Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда разгроми Ботев (Враца) с 4:0

Арда разгроми Ботев (Враца) с 4:0
Снимка: БТА

Отборът на Арда (Кърджали) се изкачи на 6-о място в Първа лига по футбол, след като разгроми игралия необяснимо слабо Ботев (Враца) с 4:0 в първата среща от 9-ия кръг. Два гола за кърджалийци вкара Абубакар Тунгара, по едно попадение добавиха Тонислав Йорданов и Станислав Иванов. 

Арда събира 13 точки и поне временно измести Лудогорец, докато Ботев (Враца) остава на 13-о място с 6 точки.

Още във 2-ата минута гостите от Враца направиха сериозна грешка. Центриране на Тунгара от ляво беше отклонено от Стефан Велев, но топката попадна точно на крака на Йорданов, който от 3 метра откри резултата. След това последваха два неточни удара на играчи от Враца и привидно равновесие до 39-ата минута. Тогава Тунгара и Йорданов направиха двойно подаване, атакуващият полузащитник остана очи в очи с вратаря на Ботев и със силен удар вкара за 2:0.

Пет минути след началото на второто полувреме Арда увеличи преднината си до 3:0, като попадението беше на сметката на Станислав Иванов. Крилото получи подаване от десния бранител Мартин Стойчев и прати топката във вратата. 7 минути по-късно шокиращо защитата на врачани и най-вече Жан-Пиер да Силва предоставиха топката на Мартин Стойчев. Защитникът излезе сам срещу вратаря Рубио, но подаде на Тунгара на празна врата,  който вкара четвъртото попадение за домакините.

Гостите от Враца се оживиха с влизането на Мирослав Маринов. Мишката, както му казват местните любители на футбола, създаде на два пъти напрежение пред вратата на Арда, но стражът Анатоли Господинов се справи с ударите му. Между тези две ситуации в 83-ата минута и Христо Митев можеше да вкара. Той засече чудесно подаване на Станислав Дюлгеров от фаул и изпревари намиращия се в по-добра позиция Боруков, но вратарят Бариос спаси.

Арда (Кърджали) – Ботев (Враца)               4:0 (2:0)

Голмайстори: 1:0 Тонислав Йорданов 2, 2:0 Абубакар Тунгара 39, 3:0 Станислав Иванов 50, 4:0 Абубакар Тунгара 57

Жълти картони: Лъчезар Котев, Мартин Стойчев (Арда), Жан-Пиер да Силва, Брайън Переа, Едуардо Кунде, Бубакар Траоре (Ботев Враца)

Главен съдия: Владимир Вълков (Пловдив)

Стадион "Арена Арда": З000 зрители

Състави:

Арда (Кж): Анатоли Господинов, Мартин Стойчев (59 – Христо Митев), Умар Сако, Пламен Крачунов, Деян Лозев, Лъчезар Котев (59 – Станислав Дюлгеров),
Радослав Цонев (69 – Илия Юруков), Станислав Иванов, Абубакар Тунгара, Иван Тилев (69 – Иван Коконов), Тонислав Йорданов (59 – Преслав Боруков)

Ботев (Враца): Федерико Бариос, Брайън Мендоса, Фелипе Луис Суарес (62 – Бубакар Траоре), Едуардо Кунде (76 – Мирослав Маринов),
Диого Барбоса (85 – Даниел Генов), Стефан Велев, Спас Георгиев, Момчил Цветанов, Красимир Тодоров (62 – Марио Киконда),
Жан-Пиер да Силва (62 – Марко Мажуга), Брайън Переа
По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Валентиа Геовгиева

Валентина Георгиева тренира на нов уред прескок, осигурен от БФ Гимнастика за Игрите в Париж

Европейската вицешампионка Валентина Георгиева тренира на нов прескок, който беше осигурен специално от Българска федерация гимнастика за подготовката й преди олимпиадата. Уредът, произведен от фирма "Gymnova" е същият, на който ще се проведе състезанието по спортна гимнастика на Игрите в Париж 2024. Прескокът вече е в залата на "Раковски" и..

публикувано на 27.06.24 в 13:34

Селекционерът на Португалия: Не сме подценили Грузия

Отборът на Португалия "не вложи достатъчно интензитет" срещу тима на Грузия, който "искаше да влезе в историята", коментира селекционерът на иберийците Роберто Мартинес след загубата с 0:2. Испанският треньор реши да пусне на терена основни резервни футболисти с изключение на капитана Кристиано Роналдо и вратаря Диого Коща. Двубоят бе без..

публикувано на 27.06.24 в 07:32

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

С приключването на мачовете от група "F" на Евро 2024 стана ясна и цялата схема за фазата на директните елиминации, която ще стартира на 29 юни, събота. Последните двойки, които се оформиха, противопоставят дебютанта Грузия на победителя в група "В" Испания, докато завършилият на второ място в група "F" тим на Турция ще срещне Австрия...

публикувано на 27.06.24 в 00:25

Турция се измъчи с 10 от Чехия, но победи

Турция победи Чехия с 2:1 в последен мач от Група "F" на Евро 2024. Успехът класира турците за осминафиналите като втори в групата с 6 точки, докато чехите останаха на последната позиция с една точки и отпаднаха от надпреварата. Двубоят в Хамбург предложи много емоции на зрителите, а въпреки героичната си игра чехите, които играха с 10 души..

публикувано на 27.06.24 в 00:22

Грузия шокира Португалия и отива на осминафинал

Дебютантът на европейски първенства Грузия се класира за фазата на директните елиминации след победа с 2:0 срещу шампиона за 2016 година Португалия. Точни за селекцията на Вили Саньол бяха нападателите Хвича Кварацхелия и Жорж Микутадзе през двете полувремена, като вторият поведе и в класирането при голмайсторите с три попадения. С успеха..

публикувано на 27.06.24 в 00:18

Трета поредна победа за Лудогорец в Австрия

Лудогорец постигна трета победа по време на летния си лагер в Австрия. В третия си мач "орлите" се наложиха с 2:0 над швейцарския Санкт Гален в Цамс. Попаденията за шампиона на България реализираха Ивайло Чочев и Бърнард Текпетей през двете полувремена. Днешната среща не беше от най-зрелищните, но Лудогорец не остави съмнение, че е..

публикувано на 26.06.24 в 22:07
Гергана Топалова

Гергана Топалова е на победа от основната схема в Уимбълдън

Гергана Топалова е на победа от класиране за основната схема на Уимбълдън. Във втория кръг на квалификациите 24-годишната Топалова разгроми с 6:0, 6:2 рускинята Анастасия Захарова за едва 63 минути и е само на крачка от това да се класира за първи път в кариерата си за основната схема на турнир от Големия шлем. Българската тенисистка използва..

публикувано на 26.06.24 в 21:57