Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов с гол от дузпа в благотворителен мач

Димитър Бербатов взе участие в благотворителен мач в Словения за жертвите на наводненията в страната през август и дори се разписа от дузпа. „Сините“, за които игра Бербатов, победиха „Червените“ с 5:3 на дузпи след равенство 1:1 в редовното време. Двубоят бе във формат две полувремена по 30 минути, а бившият национал на България се появи в игра от резервната скамейка, като заигра в халфовата линия.

В мача играха още легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон, Андрий Шевченко, Златан Ибрахимович, Паоло Малдини, Луиш Фиго, Звонимир Бобан, Хавиер Санети, Ерик Абидал, Предраг Миятович, Владимир Шмицер, Неманя Видич, Марио Манджукич, Мирослав Клозе, Хамит Алтинтоп и Ведран Чорлука.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин организира събитието и покани президента на БФС Борислав Михайлов да наблюдава мача на стадион „Стожице“ от трибуните, но не е ясно дали той е приел.

Резултатът бе открит в 21-вата минута, когато Ерик Абидал извърши нарушение в наказателното поле и се стигна до дузпа – зад топката застана Андрий Шевченко, който излъга Джанлуиджи Буфон. В 45-ата минута Златан Ибрахимович също си спечели дузпа, която самият той изпълни и реализира.

Все пак регламентът бе такъв, че трябваше да бъде излъчен победител и се стигна до изпълнение на дузпи. При 11-метровите наказателни удари Димитър Бербатов бе точен, както и четирима от неговите съотборници, докато противниковият тим се разписа едва на три пъти от бялата точка.



По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Манчестър Сити с ново равенство

Шампионът на Англия Манчестър Сити направи втора поредна грешна стъпка във Висшата лига, след като стигна само до равенство 1:1 при гостуването си на Нюкасъл в първия мач от шестия кръг. "Гражданите" остават на първото място в таблицата с 14 точки, но още до края на деня могат да бъдат свалени от него от Арсенал и Ливърпул. След като преди седмица при..

публикувано на 28.09.24 в 16:55
Станислав Генчев

Станислав Генчев за войната на думи с Александър Томаш: Темата е приключила, мислим за Арда

Треньорът на Левски Станислав Генчев не пожела да продължи темата с размяната на реплики с наставника на ЦСКА Александър Томаш от последните дни.  Преди дни Генчев заяви в интервю, че не вярва отбор, който е стартирал с пет загуби в първенството, да се бори за шампионската титла, което обиди "армейците" и вчера Томаш отвърна, че ЦСКА е рекордьор по..

публикувано на 28.09.24 в 16:27
Олимпийските медалисти на Пловдив

Представиха книга за олимпийските шампиони на Пловдив

В Камерната зала на Драматичен театър Пловдив беше представена книгата "Мечтанието", която е посветена на олимпийските шампиони на Пловдив. Представянето на книгата беше част от фестивала "Сцена на кръстопът", който приключи вчера.  Автори са известният спортен журналист Диян Никифоров и неговият син Димитър Петков, който също е журналист.  В книгата..

публикувано на 28.09.24 в 15:56
Любомир Ганев

Любомир Ганев остава начело на българския волейбол

Любомир Ганев остава президент на Българската федерация по волейбол и през следващите 4 години. Това реши Общото събрание на БФВ, което се проведе днес в столичната зала “Витоша”. Любо Ганев спечели битката с мнозинство - 103 гласа, пред съперника си за поста Иван Сеферинов.      За първи вицепрезидент на БФВ бе избран Петър Кънев. Втори..

публикувано на 28.09.24 в 15:31
Яник Синер

Синер изненадан от искане за дисквалификацията му

Решението на Световната антидопингова агенция (УАДА) да поиска дисквалификацията на световния номер 1 в тениса италианец Яник Синер изненада спортиста. Това каза той на пресконференция. По-рано УАДА обяви, че ще поиска дисквалификацията на Синер пред Спортния арбитражен съд (КАС) за нарушаване на антидопинговите правила. Организацията очаква..

публикувано на 28.09.24 в 15:29
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Всеки ден трябва да показваме, че сме шампиони

Новият старши треньор на Лудогорец Игор Йовичевич даде съвместна пресконференция в Разград заедно със спортния директор на клуба Георги Караманджуков при официалното си представяне. "Почувствах се много горд, че съм треньор на Лудогорец. От първия момент, в който комуникирам с отбора, почувствах амбицията и знанията на хората, които движат този..

публикувано на 28.09.24 в 12:54
Джон Спероу

Джон Спероу става президент и главен изпълнителен директор на волейбола в САЩ

Известният треньор Джон Спероу ще бъде президент и главен изпълнителен директор на Американската федерация по волейбол (USA Volleyball), считано от 1 октомври. Преди да стане 8-ият главен изпълнителен директор на Американската федерация по волейбол, Спероу беше старши треньор на националния отбор на САЩ от 2013 година и е част от ръководството на отбора..

публикувано на 28.09.24 в 11:50