Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се отмяна на полети на британското летище "Гетуик"

Лондонското летище "Гетуик".
Снимка: Ройтерс

Британското летище "Гетуик" отново ще отмени полети и причината пак е недостиг на персонал.

Летищните власти на "Гетуик" отменят 82 излитания през следващата седмица поради краткотрайни заболявания и заболявания от Ковид-19 в кулата за контрол на въздушното движение. Шефът на летището Стюарт Уингейт каза, че е много разочарован от поредицата проблеми с контрола на полетите. Той уточни, че около 30% от персонала за контрол на въздушното движение не е на разположение. 

Най-много полети ще бъдат отменени в петък, 29 септември, но днес и в събота не се очаква да има проблеми. "Изиджет" ще бъде най-засегнатата авиокомпания. Полети ще бъдат отменени също на "Бритиш еъруейз" и "Райънеър". 

Миналите петък, събота и неделя имаше десетки отменени полети и забавяния. Пътниците са предупредени да проверяват състоянието на полетите си. 

По публикацията работи: Мария Петрова-Гълъбова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Лондонското летище

Инцидент с дрон наруши въздушния трафик на лондонското летище "Гетуик"

Нормалното функциониране на британското летище „Гетуик“ е било нарушено след като е бил засечен дрон близо до пистите. Говорител на летището заяви, че то е било затворено за около час, защото сигурността на пътниците е приоритет за летищните..

публикувано на 15.05.23 в 08:43
Лондонското летище

Десетки полети бяха отменени и забавени на лондонското летище "Гетуик"

Повече от 20 полета бяха отменени, а други бяха забавени или пренасочени поради липса на персонал в кулите за контрол на въздушното движение на летище „Гетуик“.  Летищните власти се извиниха за причиненото неудобство и призоваха пътниците да..

публикувано на 15.09.23 в 03:09
ВИЖТЕ ОЩЕ
При обиск в домовете на арестуваните са намерени милиони евро в брой.

В Атина арестуваха 14 общински служители - организирана престъпна група изнудване

Гръцката полиция разби организирана престъпна група за изнудване на собственици на заведения и магазини в Атина. Арестувани са 14 общински служители, участвали в престъпната схема. Повече от шест месеца са следени общински служители в Атина, за които..

публикувано на 07.07.24 в 19:29

Почина дългогодишният музикален редактор в програма "Хоризонт" Сергей Джоканов

Почина дългогодишният музикален редактор в програма "Хоризонт" Сергей Джоканов, отдал живота си на радиото между 1977 и 1994 година, съобщиха наши колеги. Той е автор на сигналите на предаването "12+3" на "Хоризонт", които звучат в ефир вече 35..

публикувано на 07.07.24 в 19:24

ПП заявиха, че ще останат опозиция в 50-ото Народно събрание

В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция. Това се казва в позиция на "Продължаваме промяната" след заседание на Националния съвет на..

публикувано на 07.07.24 в 19:10
Жена гласува на втория тур на френските парламентарни избори в секция в Рабат, Мароко - 7 юли 2024 г.

Рекорди бележи избирателната активност на втория тур на вота във Франция

Френските избиратели масово излязоха на втория тур на парламентарните избори. Франция се готви да посрещне първите резултати от балотажа  в 20:00 ч. местно време. Преди това президентът Еманюел Макрон свиква заседание в Елисейския дворец. "Нищо не е..

публикувано на 07.07.24 в 19:02
Древното светилище е разкрито от италианска научна експедиция.

В Кипър италиански археолози разкриха светилище отпреди 4000 години

В Кипър бе открито свещено място, датирано отпреди 4000 години. Най-старият древен храм, установяван досега на острова, се появи на бял свят при археологически разкопки на италианска научна експедиция. Важното археологическо откритие е направено в..

публикувано на 07.07.24 в 18:23
Българският патриарх Даниил - 7 юли 2024 г.

Българският патриарх Даниил с призив да пазим вярата: Ние живеем, тъй както вярваме

С тържествени богослужения, започнали още от вчерашния ден, новият патриарх Даниил встъпи и като Софийски митрополит в столичния храм "Света Неделя", където беше представен на вярващите. Продължават тържествените богослужения за посрещането на..

публикувано на 07.07.24 в 17:58

Община Монтана изгражда соларна система, за да намали разходите за електричество

Община Монтана изгражда соларна система за 120 000 лв., за да намали разходите си за електрическа енергия. Соларната система се монтира на покрива на ниската част на сградата на Община Монтана. Панелите са поставени на площ от около 600 квадратни..

публикувано на 07.07.24 в 17:49