Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират няколко отделения в общинската болница в Дупница

Снимка: Кирил Фалин

Приключва ремонтът на вътрешното, а започват ремонти в още няколко отделения на общинската болниа в Дупница, каза прокуристът на здравното заведение Мария Иванова.  Средствата за ремонтите са собствени, общински и чрез външно финансиране.

Извършва се подмяна на ВиК инсталацията, на компрометираните участъци от електрозахранването, подмяна на дограма, ремонт на стаите и цялостното им оборудване  - в стаите ще бъдат настанявани вече не по трима, а по двама пациенти. Прави се и инсталация за медицински газове - системата ще бъде изградена с изход до всяко легло и подаване на кислород.

Отделно от това се изграждат и бани и тоалетни към някои от стаите, с което се създават по-добир услоивя за пациентите при болничното лечение. Ще бъде подменен асансьорът за посетители. Сегашното съоръжение е много старо, то е от десетилетия.  

Само допреди три-четири години обищнската болница в Дупница беше с над 2 мил. лева задължения, докато сега може да си позволи такива цялостни ремонти, коментира прокуристът Мария Иванова.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Депутати събират подписи за ново извънредно заседание

Депутати съобщиха на брифинг в кулоарите на НС, че от утре започват да събират подписи за свикване на ново извънредно заседание следващата седмица. На него трябва да бъде изслушан министърът на енергетиката заради информация за предстоящо увеличаване на цената на електроенергията. Поискана беше намесата на ДАНС заради подозрение, че една от партийните..

публикувано на 21.05.24 в 18:03
Пред съда в Каламата, Гърция, 21 май 2024 г.

Гръцки съд прекрати делото за потъването на кораб с мигранти край Пелопонес

Съд в Гърция прекрати делото срещу деветима египтяни, обвинени, че са причинили най-голямото корабокрушение на мигранти в Средиземно море от десетилетие насам. Съдиите в южния пристанищен град Каламата постановиха, че нямат юрисдикция да разглеждат делото на основание, че корабът е потънал в международни води, до гръцкия полуостров Пелопонес...

публикувано на 21.05.24 в 17:51
Доц. д-р Боряна Иванова

Доц. Боряна Иванова: Проблемите във висшето образование надхвърлят въпроса с ниските възнаграждения

Проблемите в системата на висшето образование надхвърлят много въпроса с неуважително ниските размери на възнаграждения в сектора . Това каза пред БНР доц. Боряна Иванова, ректор на Аграрния университет в Пловдив , и посочи: "Ако трябва да ги изброя в кратка форма, те са - недофинансиране на научноизследователска и художественотворческа дейност ;..

публикувано на 21.05.24 в 17:37

Бивш руски генерал е арестуван за измама

Бивш руски генерал-майор е задържан под стража в рамките на наказателно дело за измама в особено големи размери, предаде ТАСС, като се позова на правоохранителните органи.  Иван Попов е бил главнокомандващ на руски формирования в Южна Украйна.  "Ройтерс" припомня, че миналата година генерал Попов съобщи, че е бил уволнен, след като разказал на военното..

публикувано на 21.05.24 в 17:29

Венцислав Велев от Русе със сребърен медал на Международната олимпиада по философия в Хелзинки

Единадесетокласникът Венцислав Велев от Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе спечели сребърен медал на Международната олимпиада по философия, която се проведе в Хелзинки.  С по-добър резултат от него са само двама ученици - златните медалисти от Германия и Китай.  В олимпиадата участваха над 110 ученици от 52 страни, съобщава Министерството на..

публикувано на 21.05.24 в 17:27
Петър Ганев

Петър Ганев: По-ниската инфлация ще успокои "швейцарското правило" за вдигане на пенсиите

Към момента нивото на инфлацията изглежда добре, трябва да го задържим, за да влезем в критерия за еврозоната. Това каза пред БНР икономистът Петър Ганев, старши изследовател в Института по пазарна икономика.  Юлиан Войнов: Ако отчетеният от НСИ спад на инфлацията се задълбочи, през 2025 г. можем да приемем еврото НСИ: Растеж на..

публикувано на 21.05.24 в 17:25
Калин Стоянов

Калин Стоянов: Между 50 и 100 лева остава цената за купен глас

Между 50 и 100 лева остава цената за купен глас за предстоящите избори. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Най-много сигнали до момента са получени за Бургас и Варна.  12 души са задържани за купуване на гласове в област Варна Вътрешният министър: 16 досъдебни производства за купуване на гласове, 46..

публикувано на 21.05.24 в 17:05