Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фаворитът Александър Зверев се отказа от Sofia Open

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставеният под №1 в схемата на Sofia Open 2023 Александър Зверев няма да участва в българския турнир от сериите АТР 250, съобщиха организаторите. 

Представителят на Германия имаше желание да уважи феновете в България, но оттегли подадената в последния момент заявка по решение на своя треньорски екип. 

Било е преценено обаче, че е по-добре усилията му да бъдат съсредоточени върху участието му във Финалите на АТР в Торино (12-19 ноември).

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ботев (Враца) с важна победа в битката за оцеляване

Ботев (Враца) запази надежди за оставане в елитното ни футболно първенство след скъпоценна победа с 1:0 у дома срещу прекия конкурент за оставане в елита Хебър Пазарджик.Марко Мажуга отбеляза единствения гол през първата част и Ботев остава на предпоследното 15-о място, но вече само на 2 точки от 14-ия Хебър. Ботев Враца бе по-мотивираният..

публикувано на 13.05.24 в 22:26

Балкан взе аванс в полуфинала с Черноморец

Шампионът Балкан надделя над Черноморец с 82:79 (19:17, 25:23, 12:17, 26:22) като домакин в „Арена Ботевград“ в третия мач от полуфиналния плейоф между двата отбора в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и е само една победа от класиране на финала и нова крачка към защита на титлата си. Балкан поведе с 2:1 успеха в серията, в която се..

публикувано на 13.05.24 в 21:43

Етър и Локомотив (София) поделиха точките

Етър и Локомотив (София) завършиха 1:1 на стадион "Ивайло" във Велико Търново в мач с три червени картона от 32-рия кръг в елитното ни футболно първенство.Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия треньор и футболист на Локомотив (София) Данило Дончич, който почина внезапно в началото на май. Етър, който вече изпадна от елита, игра..

публикувано на 13.05.24 в 20:02

Наско Сираков: В спорта няма място за насилници!

Преди мача срещу Черно море от българското първенство по футбол бе "направен поредният опит да бъде потъпкано достойнството на ПФК Левски", заяви мажоритарният собственик на отбора Наско Сираков. Той публикува изявление, в което призова феновете и държавата да се изправят "срещу чудовищното лице на омразата". Реакцията на Наско Сираков е..

публикувано на 13.05.24 в 19:09

Джанлоренцо Бленджини: Целите ни са високи

Новият селекционер на националния отбор по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини говори пред медиите на откритата тренировка на тима. Тя се проведе ден преди последната контрола срещу тима на Естония в София и заминаването на отбора за първите мачове от Лигата на нациите в Анталия. "Впечатленията ми от работата в първите дни с отбора са..

публикувано на 13.05.24 в 18:36
Любомир Асенов

Фотографът Любомир Асенов подпомага детския спорт в България с изложба

Фотографът Любомир Асенов показва 80 снимки, които са запечатали най-големите постижения в българския и международния спорт от последните години. Експозицията е подредена в галерия на открито на „Моста на влюбените“ до Националния дворец на културата и ще може да бъде разгледана до 21 май. Всички изложени пана ще могат да бъдат закупени, а..

публикувано на 13.05.24 в 16:10
Валентина Георгиева

Над 130 състезатели от рекордните 33 държави ще участват на СК по спортна гимнастика във Варна

Над 130 състезатели от рекордните 33 държави ще участват на световната купа по спортна гимнастика. Надпреварата е от веригата Чалънджър и ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта във Варна. Сред заявените участници е бронзовият медалист от олимпийските игри в Токио 2020, световен и европейски шампион на прескок Артур Давтян..

публикувано на 13.05.24 в 15:38