Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британци бягат във Флорида от страх от въвеждането на тежки данъци при бъдещо лейбъристко правителство

Флорида САЩ, Снимка: Калоян Тодоров
Снимка: Калоян Тодоров

Богати британци бягат от Обединеното кралство във Флорида от страх от въвеждането на тежки данъци при едно бъдещо лейбъристко правителство след общите избори догодина, твърди вестник "Дейли телеграф". "Слънчевият щат", както наричат Флорида, който няма държавен данък върху доходите, данък върху наследството или данък върху капиталовите печалби, се превърна в най-новото убежище на супербогатите, които се стремят да избегнат високите ставки другаде, пише "Дейли телеграф". 

Въпреки че щатът вече е дом на една от най-големите общности на британски емигранти в САЩ, там бе наблюдавано забавяне на имиграцията от британската средната класа след пандемията от коронавирус. Вестникът обаче цитира Дейвид Лесперанс, водещ международен съветник по данъците и миграцията, че сега се наблюдава скок в броя на богатите британци, които искат да се преместят в САЩ, на фона на опасенията относно данъците при бъдещо лейбъристко правителство. Ласперанс допълва, че негови клиенти са притеснени от исканията на привържениците на лейбъристите и профсъюзите за въвеждане на данък върху богатството. 

На практика, британците следват примера на самите богати американци, тъй като има данни, че през първото тримесечие на тази година във Флорида са се преместили 10 000 нюйоркчани, а през 2022 година това са сторили и 50 000 калифорнийци. 

"Дейли телеграф" пише още, че други възможности за емиграция на богатите британци са княжеството Монако, където няма данък върху доходите и се налага само данък върху наследството върху активите в страната, и Каймановите острови, които изобщо не облагат чужденците.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение . Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов преди дни. И това на фона на скорошното решение на парламента, според което от 2025 година трябва да вдигнат заплатите на военните средно с 30 процента .  "Ще видим..

публикувано на 06.05.24 в 13:17

Два фестивала събират стотици за Великден и Гергьовден в Босилеград

Два фестивала - един на Общината, а другият - на сдружението "Глас", събират стотици за Великден и Гергьовден в Босилеград, разказаха за БНР наши сънародници оттатък границата. И в сръбската община 4 дни са почивни. И днес в Босилеград продължава Международният детски фестивал "Великденско яйце" с участието на групи от Молдова, Украйна, Северна..

публикувано на 06.05.24 в 13:12
Маестро Найден Тодоров

Нови дигитални записи на химните на България и на Европа

Министърът на културата маестро Найден Тодоров и Софийската филхармония направиха в края на април нови дигитални записи на химните на България и на Европа.  Новите записи са направени в зала "България".  Според Тодоров през 21-ви век - времето на интернет и изкуствения интелект, България заслужава да има дигитална версия на оригиналния български химн и..

публикувано на 06.05.24 в 13:05

Русе отбелязва своя празник

На 6 май Русе отбелязва своя празник. Началото на тържествата бе дадено с литургия в храма "Св. Георги", където се съхранява частица от мощите на светеца-покровител на града. Треньорът по бокс Илия Сяров получи тържествено званието "Почетен гражданин на Русе" днес и така бе поставено началото на светското отбелязване на Празника на града. След това,..

публикувано на 06.05.24 в 13:01
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Сигналът за частната детска болница ще бъде изпратен утре до ДАНС и прокуратурата

Сигналът по случая с частната детска болница "Мама и аз" ще бъде изпратен до ДАНС и прокуратурата утре – в първия работен ден след празниците, обяви служебният премиер Димитър Главчев. Той заяви, че в момента, когато неговото правителство е взело решението за разрешаване на изграждане на лечебното заведение, всичко е било законно...

публикувано на 06.05.24 в 12:29

Водосвет на бойните знамена в Деня на храбростта

С водосвет на бойните знамена на Българската армия и знамената светини в София започнаха честванията по случай Гергьовден - Деня на храбростта. Президентът Румен Радев, служебният премиер Димитър Главчев, министърът на отбраната Атанас Запрянов, зам.-председателят на парламента Росица Кирова, депутати, дипломати и военни се включиха в..

публикувано на 06.05.24 в 12:25

Израел започна мащабна евакуация на палестинци от Рафах

Израелската армия започна евакуация на около 100 хиляди палестинци от град Рафах в южната част на ивицата Газа. Мярката беше определена от Тел Авив като временна и част от "операция с ограничен мащаб" за унищожаването на ислямистката групировка "Хамас" на фона на опасенията в цял свят за още цивилни жертви при израелската офанзива...

публикувано на 06.05.24 в 12:02