Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Йордан Вълчев е назначен за член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура"

инж. Йордан Вълчев
Снимка: АПИ

Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков назначи нов член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" - това е инж. Йордан Вълчев.

Инж. Вълчев има над 22-годишен опит в проектиране на пътища, мостове и кръстовища в България и чужбина, както и 15-годишен опит в строителния надзор на големи обекти от пътната инфраструктура у нас и зад граница, сред които участъци от скоростния път Мездра – Ботевград, автомагистралите "Струма", "Хемус", "Тракия", Западната дъга на Софийския околовръстен път.

Йордан Вълчев става част от ръководството на пътната агенция на мястото на инж. Калоян Киров. Целта е засилване на експертното начало и оптимизация на работата на Агенцията, се посочва в съобщение на АПИ. 

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Божидар Божанов

Божидар Божанов: Третият мандат е невъзможен. Кризата е заради нереформираните институции

Ако гледаме анонсите на всички партии, третият мандат е невъзможен. Кризата е заради нереформираните институции - съдебна власт и служби. Това заяви пред БНР Божидар Божанов, заместник-председател на ПГ на ПП-ДБ. Според него трябва да се спре с мантрите "никога нищо с никого" , защото няма как да има формация в парламента със 121 депутати...

публикувано на 07.07.24 в 11:48

Червен код за опасност от пожари в няколко области на Северна България

Червен код за опасност от пожари е обявен в няколко области на Северна България - Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра. Оранжев е кодът за пожари в Североизточна и Южна България, най-малка е опасността в Западна и Югозападна България. През изминалото денонощие са ликвидирани 139 пожара в страната. От "Пожарна безопасност и..

публикувано на 07.07.24 в 11:15
Азербайджанският президент Илхам Алиев с Виктор Орбан, 6 юли 2024 г.

Орбан разгневи Брюксел с участие в среща на Организацията на тюркските държави в Азербайджан

Унгарският премиер Виктор Орбан разгневи ЕС за втори път в рамките само на два дни - вторият път заради присъствието си на неформална среща на Организацията на тюркските държави на 5 и 6 юли в азербайджанския град Шуша. Тя иска да даде статут на наблюдател на непризнатата Севернокипърска турска република. На 5 юли Орбан посети Москва и обсъди с..

публикувано на 07.07.24 в 11:06
Рамадан Аталай

Рамадан Аталай: Дали ще има разцепление в ДПС ще стане ясно от действията на Доган

Дали ще има разцепление в ДПС ще стане ясно от действията на почетния ни председател Ахмед Доган . Това заяви пред БНР дългогодишният депутат от ДПС Рамадан Аталай, който беше изключен от ПГ на ДПС. "Тези от ДПС, които не искат да се включат в общите решения и в почитането на почетния ни председател, може с тях да се разделим ", смята той...

публикувано на 07.07.24 в 10:57
Сюела Брейвърман

Вътрешнопартийни свади в редиците на торите след вота на Острова

Докато британските лейбъристи се радват на първите си дни на власт след убедителната победа в общите избори, бившият министър на вътрешниете работи в правителството на консерваторите Сюела Брейвърман остро критикува Риши Сунак за предизборната му тактика. Анализирайки загубата на торите в общите избори, Сюела Брейвърман обвини Риши Сунак в..

публикувано на 07.07.24 в 10:55
Валентина Кашчи

Валентина Кашчи - единствената учителка по български език във Всеукраинския център за българска култура

На територията на Украйна въпреки войната работят и са финансирани воюващата държава десетки културни и просветни организации. Още преди две години, с окупирането на първите украински територии от Русия, българските неделни училища в тези земи бяха закрити и бе забранено да се преподава на български език.  Само в Запорожка област има около 30..

публикувано на 07.07.24 в 10:30
Деница Сачева

Деница Сачева: С мантрата "експерти" е ясно, че не се търси решение

С мантрата "експерти" е ясно, че не се търси решение , а само да се представи нещо пред хората, което да изглежда добре.  Това заяви пред БНР Деница Сачева, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС и номинирана за социален министър в проектокабинета на Росен Желязков, който не получи подкрепа в Народното събрание. " Това, което всички очакваме от..

публикувано на 07.07.24 в 10:27