Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампион с Левски и Локо (Пловдив) фаворит за треньор на ФК Беласица

Нешко Милованович
Снимка: Sasa Djordjevic/Starsportphoto ©

Нешко Милованович е фаворит за поста треньор на футболния Беласица. Натурализираният сърбин е ставал шампион с Левски и Локомотив (Пловдив), но започна футболната си кариера именно за тима от Петрич. Очаква се до часове новото ръководство на клуба да обяви името на наставника, който ще води Беласица.

"Не крия, че имам симпатии към Беласица. В този отбор и в Петрич, където имам много приятели, започна кариерата ми на футболист България", сподели пред "Хоризонт" Нешко Милованович. 

48-годишният сърбин има 13-години опит като треньор основно в родината си, а до скоро водеше третодивизионния Сливнишки герой.

Досегашният наставник Петър Колев вече обяви, че е готов да поеме отговорност и подаде оставка след серията от негативни резултати. Самият Колев обяви наскоро на сайта на петричани, че трябва промяна на треньорския пост.

Отборът на Беласица влезе в серия от негативни резултати, които изпратиха отбора в зоната на изпадащите. "Комитите" са без победа в последните си 4 шампионатни срещи, като в тях допуснаха 3 загуби и 1 равенство.

След подновяването на шампионата заради паузата за националните отбори Беласица гостува на Спортист (Своге). Мачът е в събота (25 ноември) от 14:30 часа.

През тази седмица трябва да бъде официализирано и новото ръководство на футболния клуб. Промяната е свързана с местните избори. Президент на клуба ще стане бившият нападател на ЦСКА, Берое, Локо Пловдив, Черно море, Литекс Герасим Заков. 

Интересното е, че той бе кандидат за кмет на Петрич. Роденият в село Ключ 39-годишен бивш младежки национал не спечели вота, но спечели бъдещия градоначалник с идеите си. Както е известно, трети мандат в югозападния град започва Димитър Бръчков, който е решил да гласува доверие на Заков да управлява Беласица.

По публикацията работи: Георги Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезанието по картинг за издръжливост "Еко 24 на България" в подкрепа на детското отделение към МБАЛ Кюстендил

Сезонът в европейския картинг шампионат по издръжливост ще бъде възобновен на 8 юни, когато стартира „ЕKO 24 часа на България“ – единственото за годината 24-часово състезание у нас. Писта „Пауталия“ в Кюстендил отново ще бъде домакин на събитието, в което ще участват над 250 пилоти, разпределени в 46 отбора. Началото на надпреварата ще бъде дадено..

публикувано на 03.06.24 в 13:32
Моринари Ватанабе - президент на Международната федерация по гимнастика

Двама са кандидатите за президент на Международната федерация по гимнастика

Настоящият президент Моринари Ватанабе и шефът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов ще се борят за поста президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), стана ясно след заседание на Изпълнителния комитет на централата в Шанхай (Китай). Изборите за ръководните органи на ФИГ ще се проведат в 25 октомври тази година по време на 85-ия конгрес..

публикувано на 03.06.24 в 09:30

България взе гейм, но не успя да победи Германия в Лигата на нациите

Женският ни национален отбор по волейбол допусна 3-а поредна и общо 7-а загуба от началото на тазгодишната Лига на нациите. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели се бориха и взеха гейм, но все пак отстъпиха пред Германия с 1:3 гейма, в отделните части  19:25, 25:21, 21:25, 11:25 точки,  в последния си мач от турнира в 4 група от втората седмица на..

публикувано на 03.06.24 в 07:00
Арманд Дуплантис

Арман Дуплантис с нова победа в Диамантената лига

Арманд "Мондо" Дуплантис спечели състезанието на овчарски скок в Стокхолм, в поредния кръг на лекоатлетическата верига "Диамантена лига", но не успя да постави нов световен рекорд. 83 рекорда в леката атлетика са подобрени на стадиона в шведската столица – повече от всяко друго място в света. 84-ят обаче не беше добавен на 2-и юни 2024-а година...

публикувано на 03.06.24 в 06:44
Валентин Антов

Венеция победи Кремонезе с Валентин Антов и си гарантира участие в Серия А

Валентин Антов и неговият Кремонезе няма да играят в италианския футболен елит, след като загубиха втория плейофен мач срещу Венеция с 0:1. Така венецианците печелят финалния бараж след нулево равенство в първата среща в Кремона и отново са в Серия А след две години пауза. Единственото попадение за Венеция вкара датският нападател Кристиан Гюткяер в..

публикувано на 03.06.24 в 06:42
Яник Синер

Григор Димитров срещу Яник Синер в четвъртфиналите на “Ролан Гарос”

Яник Синер ще е съперникът на Григор Димитров в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Италианецът се наложи над последния останал представител на домакините Корентен Муте с 2:6, 6:3, 6:2, 6:1 и си осигури нова среща с българина, когото победи във финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями в края на март. Синер води с 3-1..

публикувано на 03.06.24 в 06:32
Андриан Краев

Андриан Краев напусна Левски като свободен агент

Андриан Краев напусна Левски като свободен агент. Договорът на бившия играч със “сините” изтече през уикенда. Той със сигурност ще продължи кариерата си на друго място и няма да остане на “Георги Аспарухов”. Новият треньор Станислав Генчев обяви, че ще проведе разговор с полузащитника и ще се опита да го убеди да промени решението си. 25-годишният Краев..

публикувано на 03.06.24 в 06:25