Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Блажев и „100 книги, които трябва да прочетете“

Христо Блажев

"Вярвам, че истинските книги служат за това да ти покажат без болка, какво ще ти доведе всяка крайност, ако направиш грешката да влезеш в тях, каза в "Понеделник вечер" Христо Блажев.

Христо Блажев е създател на блога Книголандия и групата за читатели "Какво четеш...".

Скоро излиза неговото издание „100 книги, които трябва да прочетете“.

"Има много тънък момент, когато си сред някоя книга, ти си част все още реално от нея и това за мен е правилният момент, в който ти да седнеш и да си напишеш думите.

Имам щастието в мен да има думи за книги, за голяма радост, няма думи да напиша мои книги, като за съжаление, има много хора, които също нямат думите, но пишат книги...

Моят принцип е, че всичко, което имам в себе си, аз искам да бъде за правилните книги, категоричен е Христо Блажев.

Той сподели, че някога е чел по 25 книги на месец, сега чете до 20 книги на месец. Това е неговата доза щастие книги, особено в ранните летни сутрини, когато намира своето си време насаме с книгата.


Още по темата в звуковия файл.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца от различни националности ще боядисват яйца в събота

На 4 май от 10 до 14 часа в Каньон парк в "Младост 3" до метростанция "Александър Малинов" деца от различни националности и техните семейства ще боядисват заедно великденски яйца. Събитието е със свободен достъп и всеки може да се включи. Великденското събитие се организира за трета поредна година от Фондация "От нас зависи". Мария Тончина, която..

публикувано на 02.05.24 в 11:59

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота

Преразглеждане на Зелената сделка в полза на българската енергетика, пълноправно приемане в Шенген и равни субсидии за родните земеделци. Това ще са задачите на представителите на БСП в Европейския парламент, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова, която днес регистрира в ЦИК листата на социалистите за европейските избори: "Преди малко се..

публикувано на 02.05.24 в 11:58

Всенародно поклонение по повод годишнината от Априлското въстание се проведе в местността Оборище

В историческата местност Оборище над Панагюрище се проведе всенародно поклонение по повод 148-вата годишнина от Априлското въстание. На мястото, превърнало се в символ на българския парламентаризъм , бе отслужен молебен за здравето и благоденствието на българския народ. За поредна година паметникът на Априлци, на който са изписани имената на..

публикувано на 02.05.24 в 11:36

По-малко разрешителни за строеж през първото тримесечие на годината

С близо 20 % намаляват разрешителните за строеж през първото тримесечие на годината спрямо предходното, сочат данните на Националния статистически институт.  Броят на планираните за строеж жилища намалява с 37,5 на сто. Спрямо първото тримесечие на предходната година обаче има лек ръст на броя на разрешителните за строеж.  Най-много от тях са в..

публикувано на 02.05.24 в 11:31

Пиян зад волана и с 2 деца в колата си блъсна 4 паркирани коли във Велико Търново

Водач с близо 3 промила алкохол е предизвикал катастрофа с 4 паркирани автомобила във великотърновския квартал "Зона В". В колата, причинила инцидента, са пътували две деца.  На паркираните автомобили са нанесени значителни материални щети, а 24-годишният шофьор от Велико Търново, причинил катастрофата, е с 2,78 промила, според данните на..

публикувано на 02.05.24 в 11:29

Фондация "Заедно в час" с призив за подкрепа на "Училище за пример"

Време е всички в обществото да сме ангажирани с каузата за по-качествено образование , апелират от Фондация "Заедно в час" и отправят покана да подкрепим майската им кампания за набиране на средства за програмата "Училище за пример" . Програмата е двугодишна и е изцяло безплатна за училищата, които участват в нея , напомни пред БНР Лора..

публикувано на 02.05.24 в 11:14

Високи остават цените на агнешкото и на бензина в Гърция

До 19 евро за килограм достигна цената на агнешкото месо в специализираните магазини. От Асоциацията на потребителите съобщават, че тази година хранителните стоки за великденската трапеза са с 20% по-скъпи. Гърците търсят по-евтини стоки, за да покрият разходите си. Хиляди гърци, които живеят в северната част на страната пътуват до..

публикувано на 02.05.24 в 11:12