Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздадоха подаръци на около 180 нуждаещи се в Троян

Снимка: Pixabay

Благотворителната кампания "Подари на непознат" в Троян раздаде подаръци на почти 180 нуждаещи се за над 10 хиляди лева.

Традиционният Коледен базар на ловешкото Основно училище "Васил Левски" тази година беше посветен на каузата за подпомагане на детското отделение на местната болница. В инициативата се включиха ученици и родители, които подготвиха вкусни лакомства, картички и сувенири. Средствата, събрани от Коледния базар дарителската кутия възлизат на близо 4000 лева.

Към благотворителната кауза се присъедини и семейство Тинкови от Ловеч, което дари 1500 лева. Събраната сума е предоставена на кампанията в подкрепа на проект "Светулка", на Фондация "За доброто" за мащабно преобразяване на детското отделение на Ловешката болница.

Чрез проекта в момента се прави основен ремонт на отделението, а по-голямата част от него вече е с обновени стаи и съвременни условия за пациентите и техните родители.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арестуваха трима гърци в Александруполис за отвличане на българка

Арестуваха трима гърци в Александруполис за отвличане на българка. Жертвата успяла да подаде сигнал до полицията, което отвежда униформените до мястото на престъплението. По информация до сега от разпитите на арестуваните българката е била привлечена да пристигне в Гърция с обещание за перспективна работа и добри доходи. След преминаване на..

публикувано на 04.05.24 в 11:56

Седмокласниците от област Велико Търново могат да кандидатстват за 76 паралелки

Седмокласниците от област Велико Търново могат да кандидатстват за новата учебна година в 76 паралелки. Две трети от тях са професионални. Приемът по защитените професии остава малък. За защитени специалности са обявени една паралелка за механизация на горското стопанство в аграрната гимназия в Златарица и половин паралелка за..

публикувано на 04.05.24 в 11:51
Музикален танцов театър

Музикален танцов театър "Дея" в Добрич с нови спектакли

"Чарли и шоколадовата фабрика", "Алиса в страната на чудесата", "Седем", "Хотел Трансилвания" са само част от заглавията на Музикален танцов театър "Дея" в Добрич. На сцената малките танцьори и актьори пресъздават множество персонажи, но винаги говорят чрез силата на музиката, танца и театралното изкуство за любов, надежда и доброта...

публикувано на 04.05.24 в 11:50
Снимката е илюстративна

Дунавското хоро - фолклорната ни визитка пред света

По време на предстоящите празници във всеки град или село на страната ще прозвучи неизменно Дунавското хоро - фолклорната ни визитка пред света. Как обаче се започва то - с ляв или десен крак, кое е правилното и защо. Много преди великият Дико Илиев да напише своето Дунавско хоро обаче край Дунава се е танцувало на този ритъм. Как и дали..

публикувано на 04.05.24 в 11:20

Стачка в РАИ

Италианската държавна медия РАИ подготвя 24 часова стачка от рано сутринта на 6 май до сутринта на 7 май.  Протестът е по инициатива на синдикатите от РАИ, а мотивите са разнородни - от организационни въпроси до оплаквания от политически натиск. В изявление се посочва, че има задушаващ контрол над журналистическата работа и опит РАИ да бъде сведена до..

публикувано на 04.05.24 в 11:17
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън

Блинкън: "Хамас" е единствената пречка пред примирие в Газа

Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че палестинската групировка "Хамас" е единствената пречка пред постигането на примирие в Газа. "Очакваме да видим дали те могат  да отговорят с "да" на прекратяването на огъня и на освобождаването на израелските заложниците", каза Блинкън Блинкън: Израел да допусне още хуманитарна помощ в Газа,..

публикувано на 04.05.24 в 11:08

Временно е спряно движението през Прохода на Републиката

Временно е спряно движението през Прохода на Републиката. Товарен автомобил е самокатастрофирал малко преди върха в област Велико Търново.  По първоначална информация пострадали няма.

публикувано на 04.05.24 в 11:04