Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ветле Шастад Кристиансен спечели спринта в Руполдинг

Владимир Илиев остана 47-ми в Руполдинг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Норвежецът Ветле Шастад Кристиансен постигна петата победа в кариерата си в индивидуалните стартове от Световната купа по биатло за мъже.

В германския курорт Руполдинг той стигна до първия си триумф за сезона в спринтовата надпревара на 10 километра.

Въпреки добрите условия, 31-годишният Кристиансен бе един от малкото биатлонисти, които преминаха трасето с десет повалени мишени и нито една грешка в стрелбата.

Той постигна време от 22 минути и 27.2 секунди, което бе недостижимо за конкурентите му.

Втори с една грешка в стрелбата завърши Томазо Джакомел. 23-годишният италианец показа страхотно бягане и изостана на 16.9 секунди от победителя Кристиансен.

Трети на 20.1 секунди без грешка в стрелбата е норвежецът Тарей Бьо, който зае последното място на подиума с аванс от едва 0.8 секунди пред французина Емилиен Жаклен, който се нареди четвърти.

На пето място остана норвежецът Йоханес Дале. Той сбърка цели два патрона, но показа най-добри бегови умения в днешния ден сред всички 104 участници и изостана от победителя Кристиансен на едва 23 секунди.

Последната позиция в топ 6 е за германеца Юстус Щрелов, който с един пропуск остана на 33.8 секунди изоставане.

От българите най-напред завърши Владимир Илиев. 36-годишният Илиев пропусна две мишени на прав и изостана на 1:49.6 минути от първото място, като се нареди 47-ми.

С две грешки Антон Синапов остана на 85-о място, докато с четири пропуска Константин Василев е 102-ри.

В класирането за Световната купа води Йоханес Тингнес Бьо с 611 точки.

Днес той остана девети с един пропуск в стрелбата. Втори с 557 точки е брат му Тарей Бьо, а в топ 3 с 499 точки се намести и Йоханес Дале.

Топ 5 се допълва от още двама норвежци - Ендре Стрьомсхайм и Стурла Лагрейд с 495 и 482 точки съответно.

В дисциплината спринт води Тарей Бьо с 288 точки, пред германеца Бенедикт Дол с 269 и Стурла Лагрейд с 252.

В неделя е следващият старт при мъжете - преследването на 12,5 километра, отново в Руполдинг.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Иванов (в средата) и Атанас Караиванов (вдясно)

Футболните клубове внесоха предложения за промяна на формата на първенствата

Българските клубове внесоха предложение пред Българския футболен съюз за промяна на футболния календар и структурата на първенствата във водещите две дивизии от следващия сезон.  Най-важните идеи са Първа лига да бъде разделена на плейофи в състав - шампионска четворка, четворка за последната квота за европейските клубни турнири и последна осмица от..

публикувано на 08.05.24 в 15:05

Европейски вицешампион по таекуондо продава медала си на търг, за да спаси живота на брат си

Преди около две седмици в предаването „На финала“ ви запознахме със състезателят по таекуондо Йордан Колев. Европейският вицешампион обяви, че започва кампания за набиране на средства за лечение на своя брат, който страда от онкологично заболяване. Сега Йордан Колев заедно с европейски, световни и олимпийски шампиони организират благотворителен..

публикувано на 08.05.24 в 14:24
Ангел Кодинов

Двойката ни каяк не успя в борбата за олимпийски квоти

Даниел Караколев и Теодор Асенов не успяха да се класират за финала в дисциплината 500 метра двойка каяк на Европейската олимпийска квалификация по кану-каяк, която се провежда в Сегед (Унгария) днес и утре (9 май). Българите завършиха шести в първа серия с време 1:36.32 минути, което им отреди място на полуфиналите. Там Асенов и Караколев останаха..

публикувано на 08.05.24 в 13:45
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева ще се бори за отличията в Париж с усложнени прескоци

Валентина Георгиева продължава да пише история в спортната ни гимнастика. През 2020 година, след 38 години състезателката на Филип спечели сребърен медал на прескок на европейското първенство за девойки, а преди два дни, Валя отново се окичи със сребро на европейско първенство, но този път при жените и то след 32 години. 67 хилядни я разделиха от..

публикувано на 08.05.24 в 13:44
Антон Ризов

Антон Ризов 40-и на пушка на СК по спортна стрелба

Антон Ризов завърши на 40-о място на 50 метра пушка от три положения на Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан. Българинът записа сбор от 583 точки (193 на коляно, 197 легнал и 193 прав) и не успя да се намеси в битката за призовите места.                   Най-добър резултат в квалификацията даде китаецът Лу Диншу с 594 точки. Антон..

публикувано на 08.05.24 в 12:51
Боряна Калейн

Боряна Калейн ще пропусне ДП по художествена гимнастика

Боряна Калейн ще пропусне държавното първенство по художествена гимнастика, категория "Елит". Решението е взето от  треньорския щаб на националния отбор (индивидуално - жени) и е съобразено с  тежката програма на гимнастичката и предстоящото й участие на европейското първенство в Будапеща в края на месеца. Нейното място ще бъде заето от Пресияна..

публикувано на 08.05.24 в 12:34
Фернандо Каранга

Каранга и Матей пропускат мача с Лудогорец

Старши треньорът на ЦСКА София Стамен Белчев няма да може да разчита на нападателя Фернандо Каранга и на централния защитник Юрген Матей за гостуването на Лудогорец на 11 май от втория кръг в първата шестица на футболното ни първенство. Каранга, който се завърна при "червените“ през януари и реализира 4 гола в 10 мача през пролетта, за последно..

публикувано на 08.05.24 в 10:53