Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Словак ще свири Сервет - Лудогорец

Филип Глова
Снимка: Фейсбук

Словашкият съдия Филип Глова ще ръководи първата среща от плейофния кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите между Сервет (Швейцария) и българския шампион Лудогорец, който ще се играе на Стад дьо Женев в четвъртък (15-и февруари) от 22.00 часа.

35-годишният рефер е в Категория 1 на УЕФА, а иначе е завършил Маркетинг в Университета в Кошица. Той работи в световния бранд за козметика "Орифлейм" от 5 години, а преди това е бил управител на магазин от веригата МЕТРО.

Тъй като е само на 35, УЕФА му гласува много сериозно доверие и му дава почти редовно мачове в Европа, за да бъдат проверени качествата му. Последният му eвропейски мач е през ноември в Лига Европа между Щурм Грац (Австрия) и Раков Ченстохова (Полша).

Помощници на Глова ще бъдат неговите сънародници Даниел Полачек и Петер Беднар, а четвърти арбитър – Мартин Дохал. Съдиите, които ще отговарят за системата за видеоповторения (ВАР), са от Италия и от Словакия. ВАР-съдия е Марко ди Бело, а асистент-ВАР Михал Оченаш.

Делегат на УЕФА е Едгар Манукян от Армения, а съдийски наблюдател e Алан Марио Сант от Малта. Ментор на делегатския апарат е Лукас Сиотропулос от Гърция.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Радослав Янков

Банско приема за първи път в историята световна и европейска купа по сноуборд през 2025 година

Банско ще приеме за първи пътв историята световна и европейска купа по сноуборд през 2025 година.Българската федерация по ски получи домакинствата  на двете състезания по време на календарната конференция на Международната централа  в Порторож.  Световната купа, която ще се проведе в олимпийската дисциплина паралелен гигантски слалом е предвидена за..

публикувано на 14.05.24 в 11:16
Давид Давидов

Давид Давидов: За да завършим селекцията при мъжете ни трябват още двама състезатели

Радослав Арсов е новият старши треньор на женския отбор по волейбол  на Левски.Специалистът подписа договор със „сините“ за три години. „Получих предложение от ръководството на клуба и се запознах с целите през следващите няколко години. Основен фактор в моя избор беше фактът, че клубът разполага с много модерна структура и условия за работа...

публикувано на 14.05.24 в 10:21

Григор Димитров открива днешната програма на турнира в Рим

Григор Димитров ще открие днешната програма на тенис  турнира от сериите “Мастърс 1000” в Рим.  Първата ни ракета ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц на централния корт. Очаква се двубоят да започне в 12:00 часа. Ако спечели срещу Фриц, в четвъртфиналите Димитров ще играе срещу Александър Зверев или Нуно Боржеш, от когото загуби на Australian..

публикувано на 14.05.24 в 06:22

Ботев (Враца) с важна победа в битката за оцеляване

Ботев (Враца) запази надежди за оставане в елитното ни футболно първенство след скъпоценна победа с 1:0 у дома срещу прекия конкурент за оставане в елита Хебър Пазарджик.Марко Мажуга отбеляза единствения гол през първата част и Ботев остава на предпоследното 15-о място, но вече само на 2 точки от 14-ия Хебър. Ботев Враца бе по-мотивираният..

публикувано на 13.05.24 в 22:26

Балкан взе аванс в полуфинала с Черноморец

Шампионът Балкан надделя над Черноморец с 82:79 (19:17, 25:23, 12:17, 26:22) като домакин в „Арена Ботевград“ в третия мач от полуфиналния плейоф между двата отбора в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и е само една победа от класиране на финала и нова крачка към защита на титлата си. Балкан поведе с 2:1 успеха в серията, в която се..

публикувано на 13.05.24 в 21:43

Етър и Локомотив (София) поделиха точките

Етър и Локомотив (София) завършиха 1:1 на стадион "Ивайло" във Велико Търново в мач с три червени картона от 32-рия кръг в елитното ни футболно първенство.Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия треньор и футболист на Локомотив (София) Данило Дончич, който почина внезапно в началото на май. Етър, който вече изпадна от елита, игра..

публикувано на 13.05.24 в 20:02

Наско Сираков: В спорта няма място за насилници!

Преди мача срещу Черно море от българското първенство по футбол бе "направен поредният опит да бъде потъпкано достойнството на ПФК Левски", заяви мажоритарният собственик на отбора Наско Сираков. Той публикува изявление, в което призова феновете и държавата да се изправят "срещу чудовищното лице на омразата". Реакцията на Наско Сираков е..

публикувано на 13.05.24 в 19:09